> Anki -

Anki

En liten tävling och en dos positivitet är aldrig fel

Kommentarer (0)

2010-09-29 @ 18:00:36

Är med och tävlar om en rolig fylla-i-bok på Lindas blogg: http://www.bloglovin.com/m/1925519/129053468/a/0/aHR0cCUzQSUyRiUyRnd3dy51bnQuc2UlMkZibG9nZyUyRmJsb2dnLmFzcHglM0ZibG9nZyUzRDk4NjU0OCUyNmJsb2dnZW50cnklM0QxMDU4OTY4

Oj vilken lång länkadress det blev. Men den stämmer säkert =)

För övrigt är det positiva dagen imorgon för alla som missat det! Den börjar klockan 8.00 och slutar antagligen när tålamodet är slut. Jag vet inte vem som hittat på det men det var nog nån optimistisk person på Facebook.
Jag ska verkligen anstränga mig, och misstänker att det kan gå ganska bra eftersom jag är på jobbet till imorgon kväll och därmed minskar risken för ett sammanbrott här hemma.
Får se hur det går för min bättre hälft ;-)

Vill du delta och fira denna dag så kan du leta rätt på Facebook-gruppen och läsa mer där, eller helt enkelt bara le och vara glad hela dagen! Lycka till alla småbarnsmammor!


Är lite kär

Kommentarer (1)

2010-09-28 @ 23:01:17

Eller snarare frälst kan man nog säga! Jag erkänner att jag älskar Ullared! Vilken fantastisk, härlig, hysterisk, stressande, stor och framförallt bILLIG affär!
Människorna däremot var bland de mest ohyfsade jag stött på. Eller snarare knuffats med ;-) Blev påkörd, armbågad och inträngd i olika hörn utan ett enda "ursäkta". Jag körde också på några stycken med kundvagnen men jag bad åtminstone om ursäkt och log lite nervöst.

Har fyndat ALLA julklappar, kläder till mig, kläder till barnen, 2 t-shirts à 20 kr till Johan (generöst) och en del saker till hemmet. Och jag längtar redan till nästa resa. Skulle helst bara skippa den 6-7 timmar långa bilresan och även skippa punkteringen utanför Norrköping nästa gång ;-) Men 4 blonda fina flickor löser allt med lite leenden och tur!

Ska passa på att be alla mina bloggande vänner om ursäkt också för jag kommer inte läsa de 67 olästa blogginläggen som Bloglovin ville att jag skulle göra. Jag orkar helt enkelt inte.

Visst är hon duktig på att tanka, piggelin Bella kl 4 på morgonen


Och världens bästa och lugnaste chaufför Caroline! En riktig pärla =)


Lena orkade inte riktigt hålla sig vaken


Men två andra var ganska laddade trots den tidiga timmen


Punkering in the middle of nowhere


Äntligen!


En aning laddade!


Färdiga dag 1


Det ultimata boendet


Yes då var vi nog klara för hemfärd igen


Och här är min del av fynden!



Nu är det nån som mumlar ordet "trailertrash" här bredvid. Han är bara avundsjuk!

Projekt

Kommentarer (5)

2010-09-23 @ 00:11:24

Att fynda är kul! Speciellt när man hittar två stuvbitar på en tygaffär för 10 kr styck, och sen lyckas sy (om än lite snett) en snuttefilt och en väska av tygerna.



Idag är jag inte ett dugg könsneutral utan båda grejerna är till Tova =)

En annan sak som händer. Bara 2 dagar kvar till ULLARED!
Här kommer packlistan:

*Tandborste. Lite fräsch i munnen är aldrig fel.
*Rena trosor. Lite fräsch där nere är heller aldrig fel.
*Block och penna. Man bör föra en enkel bokföring över det som hamnar i kundvagen, bra att veta när man går till kassan och måste betala allt.
*Miniräknare. Man bör räkna ihop det som står i blocket, bra att veta att man har tillräckligt med pengar på kontot när man går till kassan.
*Kamera för att dokumentera en historik resa.
*Mobil så vi kan hitta varandra i det sjukt stora varuhuset.
*Lipsyl för att jag är beroende av det.
*Nikotin för att hålla nerverna i schack.
*Sängkläder. Eller så skippar man det och spar utrymme i bilen?
*PLÅNBOKEN! Behövs ingen vidare förklaring.

Det är nog allt. Eller har jag glömt nånting?


Kalaset mm

Kommentarer (1)

2010-09-22 @ 23:58:17

Går lite segt med bloggandet för tillfället. Kan bero på att jag mestadels bor på jobbet. Men det är väl så det ska vara när man är vuxen?
Hur som helst så har jag planerat att lägga upp lite bilder från lördagens kalas, vilket i övrigt gick förvånansvärt bra! ;-)

Ormtårtan


Alvin är piffad och klar, Tova ligger lite efter i planeringen


Nu är Tova partyklar också


Kusinerna vitaminerna


Som sagt nöjdare kille får man leta efter.


Lite girig har han blivit med efter alla presenterna. Han förväntar sig nämligen paket varje dag när jag kommer hem från jobbet nuförtiden.



Kalasfix

Kommentarer (0)

2010-09-17 @ 22:54:17

Har just spenderat ännu en kväll med tårtbakning. Jag fick en kommentar på kalaset igår som löd ungefär så här: "Å god tårta, du gillar att göra tårtor och baka va?" Säger "tack" till det första och "nej det stämmer inte ett dugg" till det sista ;-)
Jag gillar varken att baka eller laga mat. Jag tycker det är roligt när det är klart och det blivit lyckat/smakar gott, men jag gillar inte själva iordningställandet, lagandet/bakandet kanske man säger.

Hursomhelst så får vi se hur morgondagens experiment blir. Ormtårta ska det bjudas på ialalfall. För tillfället är ormen i två delar i kylen, för vi har en ganska liten kyl och ormen blev ganska lång. Den gröna grädden smakar lite mysko, men tror nån dl vaniljsocker och ett halvt kg vanligt socker döljer smaken från hushållsfärgen lite. Förresten är hushållsfärg samma sak som karamellfärg? Jag köpte grön hushållsfärg. Kom på nu att det kanske borde hetat karamellfärg?

Jaja det får bli som det blir, 10 småbarn brukar inte ha tid att sitta ner och fika så länge i alla fall.
Nu ska jag glädjas åt min lediga helg och sen falla ihop en i hög och sova..

Alvin 4 år

Kommentarer (6)

2010-09-16 @ 21:10:04

Idag var den stora dagen! Dagen som Alvin pratat om sen i julas ungefär. ÄNTLIGEN var det hans födelsedag!! Och nån gång mitt under dagen (rättare sagt efter presentöppningenpå morgonkvisten) så började han längta tills han skulle fylla 5 ;-)

Hallå kläder?!


Nu så, lite bättre


Bäst att gömma legot för Tova


Ut i regnet. Så snygga vi är!


Pannkakslunch beställd av födelsedagsbarnet, till middag beställdes tårta.


Sen kom mormor, farmor och farfar och gudföräldrarna. Då började det arta sig med presenterna!


Nöjdare kille får man leta efter! Han dyker nog upp igen på barnkalaset på lördag.







Min man

Kommentarer (1)

2010-09-14 @ 00:27:25

Han är inte bara världens bästa pappa! Han är också världens bästa städare, tvättare, vaskrensare och kock också. Och han är min man!

Fram för mer pappaledigt, men utan kvotering tack ;-)

Älskar dig min raring!

Höstens mode

Kommentarer (0)

2010-09-12 @ 16:39:06

Jag är inte speciellt modemedveten längre. Jag var det en gång i tiden, eller jag tror att jag var det. Jag hade iallafall orangea Crockerjeans med uppklippt sprund nertill när jag gick i 7:an. Det var det tuffaste man kunde ha på den tiden. Gärn ihop med ett par cnvaskängor med höga klackar.
Hursomhelst så är det andra tider nu. Det snyggaste jag köpt senaste året är ett par svarta mjukisbyxor som det numera är 3 hål i. Ungefär på den nivån ligger modelivet just nu.

Därför tänkte jag låta Alvin visa vad som är rätt och hett i höst. Han säger iallafall själv att han vet vad som är snyggt. Så här gör man:

Rota en stund i garderoben och hitta en hockeytröja du växte ur för 2 år sen. Hitta sen ett par kalsonger eftersom mamma sagt att du inte får gå utan. Få syn på dina simdynor och ta på dig dem. Det ultimata till denna kreation är förstås en tårthatt! För att visa att det just är höst och att vintern snart är på intågande så tar du på dig ett par skidglasögon. The bigger the better.



För att jämföra med vårens mode då simglasögon (inför sommarsäsongen) var aktuellt och snyggt så kommer här en bild på detta också. Då var även flera sorters hattar, gärna samtidigt aktuellt, likaså att använda pyjamas till vardags för att få den där nyvakna looken. Denna lokk fungerar fortfarande för den som nödvändigtvis inte måste ha det allra senaste.











Off

Kommentarer (5)

2010-09-12 @ 00:25:03

Är lite off faktiskt. Inget märkvärdigt eller nåt som hänt men allt känns lite grått och trist. Eller jo det är klart det har hänt nåt, jag vet exakt varför det känns så här och det är JOBBET!
Man ska inte gnälla om man har ett jobb. Det går arbetslösa överallt därute men jag tänker fasen gnälla lite ändå. Jag går upp, gör mig iordning (bara det är ju såååå jobbigt, tacka vet jag mjukisar och oborstat hår), går till bussen, åker bussen, jobbar, har en rast, jobbar, åker hem och så är klockan runt 20.00 redan. Hinner inget annat, hinner knappt träffa barnen. Är det så här livet ska vara? Har jag GLÖMT hur det var innan mammaledigheten? Jag saknar min mammaledighet. Jag känner mig som en stor egoist som bara vill vara hemma med barnen.

Men egentligen så vill jag nog jobba, men problemet är att jag vill jobba när andra jobbar och vara LEDIG när andra är lediga!

Nu skiter jag i att vara tacksam och nöjd över att ha ett jobb och så försöker jag få ett annat istället så jag kan sluta gnälla nån gång!

I valet och kvalet

Kommentarer (1)

2010-09-10 @ 00:05:35

Nu handlar det inte om val av kuddfodral till soffan utan snarare just - valet!

I år ska jag inte rösta blankt. Jag tror jag gjorde det förra gången det var val, jag minns inte riktigt. Jag stod höggravid på Gränby C med förlossningsvärkar och skulle förtidsrösta. Det gick inte så bra kan man säga. Man kan inte tänka riktigt klart vid sådana tillfällen! Så antingen röstade jag blankt eller så röstade jag på Centern i ren panik bara för att jag gillar fyrklöver.
Vilken tur att Sverige har en sådan klok medborgare som mig som aldrig gör viktiga saker förhastat!

Men i år då ska jag faktiskt göra min medborgerliga plikt och rösta ordentligt på ett parti jag inte avskyr och som nödvändigtvis inte behöver ha en fin symbol som logga. Nej i år har jag varit runt i valstugor och fått höra smörj från kommundelspolitiker, samlat papper med förenklad valkampanjspropaganda och funderat länge och väl.

Detta har inte gjort mig så mycket klokare, snarare fått mig mer och mer till att vilja rösta blankt, men efter diverse uttalanden i debattprogram har jag nu iaf bestämt vilket block jag inte ska rösta på. Men det tar ju emot litegrann eftersom det är min favoritfärg.

Jäkla sofftjat och lite mer

Kommentarer (0)

2010-09-09 @ 00:57:01

Man kan ju tro att jag är väldigt ytlig med allt tjat om möbler, kök och annat i hemmet. Och jag kanske är det då men jag tycker det är så ROLIGT! Det är nog mitt drömjobb, att få bestämma hur det ska se ut i folks hem och möblera om. Ibland när jag är hemma hos andra så kan jag sitta och tänka på vilka saker de borde byta plats på, ta bort, bygga om mm. men det säger man ju inte högt för då är man ju dryg ;-)

Sen att det ser ut som en verkstad i vårt eget hem är en annan sak. Vem har tid med att göra fint hela tiden? ;-)

Men åter till soffan vi fyndade. Tyget blev ca en nyans mörkare vilket endast kan ses av ett tränat öga. Fläcken är kvar och ena ryggstöet består fortfarande av att annat tyg, numera lite mer likt övriga ryggkuddar på soffan men ändå inte tillräckligt. Så jag funderar om man kanske skulle ta bort den där sista ryggkudden och bygga om soffan till en divan? Jag undrar om jag kan klara av möbelsnickeri? Jag tror det men blir det fel så har jag förstört allting! Jaja får fundera, hinner nog aldrig göra det där ändå.

Annars då? Tova knallar runt för fullt nu. Hon är en försiktig liten dam som gärna går i sidleds och väldigt långsamt. Jag är tacksam för det, kan vara skönt med lite variation med tanke på hur Alvin betedde sig vid samma ålder. Sen tar det ca en kvart för henne att ta sig ner från soffan, det är också ganska tacksamt ;-)

Alvin klarade 4-årskollen galant enligt pappa som fick äran att närvara denna gången. Vägde 19,6 och var 106 eller 109 cm lång. Det mindes inte pappan och det var också totalt oväsentligt vad jag förstår! Jag gissar dock på 106 för det verkar rimligt.

Jag saknar att vara hemma men ska försöka att inte vara egoistiskt och unna Johan lite ledigt, en hel månad fick stackarn!
Har en ledig dag imorgon och det ska bli så skönt! Sen flyttar jag tillbaka till jobbet fre t.o.m sön igen. Har så roliga arbetstider så jag nästan studsar av lycka ibland. Där var jag ironisk.

Bye bye oxblodsfärgade skinnsoffor - welcome ny skabbig hörnsoffa

Kommentarer (0)

2010-09-06 @ 22:16:11

Ja vi har nyss varit i Enköping med en stor skåpbil och köpt en "ny" soffa! 600 kronor är ett kap, även om soffan sett sina bästa dagar. Eller soffan i sig är det inget fel på.
Men ett tyg som en gång i tiden varit ljust, blivit färgat svart vilket resulterat i ljusgrått, fått sig en fettfläck på ena dynan och fått en ryggkudde omsydd till just svart av nån anledning - är inte ett tyg i sitt esse.

Men lite textilfärg borde väl göra susen?

Letade överdrag på nätet men soffan säljs inte längre och enda sidan som syr överdrag till just IKEAsoffor ville ha 3800 kr för ny klädsel. Känns som en NY soffa vore på sin plats isåfall.

Nej färga eller sy får det bli. Blir nog hur bra som helst efter en makeover!

Och det bästa av allt, skinnsofforna har flyttat ner i källaren. Säger inget mer än så för Johan - ägaren till sofforna - läser här i bloggen.

För nyfikna visas här en bild hittad på google, så man ser hur modellen ser ut. Jag vet inte vem som äger just denna fina vita soffan men våran ser ut ungefär såhär fast med ovan nämnda beskrivning.

Om varför jag har dålig humor

Kommentarer (0)

2010-09-02 @ 01:36:02

Lite kanske är genetiskt. Det är min bror ett levande bevis för. Men jag tror någon annan får stå tillsvars för resten. Läs här bland kommentarer till "Husvagn i Ullared" Jag orkar inte länka, klockan är halv två på natten.

"Man blir som man blir behandlad" kanske det finns ett ordspråk som heter? Nu finns det det iallafall.
Men jag älskar dig med Johan och är glad att bidraget du får varje månad är tillräckligt för att du ska stå ut med mig :-) Och jag lovar att vi ska ha matchande joggingdressar, midjeväskor, vattenflaskor och karta och kompass där i varuhuset. Sen ska jag stanna på varje avdelning och ta en bild på mig själv som jag sedan ska sätta i ett album vilket ska bli din julklapp! Det ser du fram emot va? Puss!



Vad jag sysslar med

Kommentarer (0)

2010-09-02 @ 01:28:28

Dagens plan var att jobba, det gjorde jag. Imorgon ska jag jobba, i övermorgon med, hela helgen ska jag vara på jobbet. Vad gör jag nu för tiden? Är jag mammaledig? Nej, jag har tydligen börjat JOBBA och jag är totalt oförberedd på det. Men det är lugnt. Alla måste ju jobba. Det är bara mitt JOBB inte mitt LIV! I så fall hade jag deppat ihop för länge sen.
En annan fråga man kan ställa sig är varför jag är vaken nu överhuvudtaget? Jag vet inte, är helt ur fas och känner mig som en galen katt på speed. Inte för jag vet hur det känns att varken vara en katt eller knarka men jag kan tänka mig nåt i samma stil.
Nej kanske ska sova så mitt liv består av nåt mer än bara jobb. Sömn är tydligen bra för hjärnan. Man måste vara på sin vakt efter rånare och tjuvar i den där butiken, sa de på den 2 timmar långa säkerhetsutbildningsfilmen jag blev tvingad att se idag. Men jag fick iaf betalt för att sitta på en stol i 2 timmar, sen svara på 3 frågor och sen gå på lunch. Mitt jobb är nog inte så tokigt ändå ;-) Sen sälja dyra diamantsmycken till kvinnor som har bra mycket mer pengar än mig, eftersom de kan unna sig ett nytt smycke då och då. Ett smycke som kostar lika mycket som jag fått från Försäkringskassan på hela sommaren. Men jag unnar dem det, de har nog inte två ovärderliga guldklimpar hemma hos sig som jag har!

God natt!