> Anki -

Anki

När jag ändå är här..

Kommentarer (1)

2011-06-22 @ 23:39:46

.. har jag lite präktiga och käcka råd att dela med mig av.

Man kan inte påverka allt som sker, men man kan välja hur man ska hantera livets motgångar.
Gör man en bra sak varje dag så kommer man få något bra tillbaka.
Det är bra att vädra sina känslor, men gå vidare sen och älta inte saker för länge.
Uppskatta det positiva i livet och lägg mindre energi på det negativa.
Sist men inte minst - minns igår, se fram emot imorgon men lev idag!

Så då vet alla hur man ska göra för att vara så lycklig som möjligt? Piece of cake ;-)

SEMESTER!

Kommentarer (2)

2011-06-22 @ 23:10:31

Ja nu så är den äntligen här! Ett lyckorus spred sig i kroppen när jag skyndade mig iväg från jobbet för att hinna bussen. Vid busshållsplatsen försvann det ruset ganska fort när jag kom på att jag inte fyllt i en enda arbetsdag för hela Juni i tidsrapporten ;-) Tur man har snälla kollegor som kan fixa sånt åt dementa människor. Detta innbär att jag troligtvis får lön i Juli också.

Men åter till semestern och allt i kring. Läget börjar kännas mer under kontroll. Igår kväll var rörmokar-Håkan här och förde oväsen till 23.00. Barnen somnade mitt i borrandet runt 22.30. Oväntat glada imorse ändå vilket kändes som en lättnad då Fastighetskonsulterna skulle dyka upp kl 8 för att spola rent stammarna (igen). Inse lyckan när jag för första gången på över en vecka kunde börja tvätta ikväll! Och barnen fick duscha också vilket var ett tag sen ;-) Vi har alltså haft översvämning varje gång något sådant skett sista tiden. Lägligt och bra när vi inte har nåt badrum heller. Men nu är det lugnt och ett problem ur världen.

Bilen är lagad också. Ett till problem fixat.

Väggen till Tovas rum är fortfarande dock ickeexisterande, men troligtvis börjas det byggas efter midsommarhelgen. Vi har alltså inte rivit hela väggen men halva vilket är tillräckligt för att alla pinaler lilltjejen äger fick flytta ner i källaren för en tid. Då jag just är klart med projekt "Alvins rum" och redan gjort projekt "Tovas rum" en gång förrut känns det en aning olockande att måla och sätta upp lister o dyl där igen. Möblera om lär behövas med då rummet minskar med en kvadratmeter i utrymme. Istället kommer vi kunna duscha utan att krocka med både handfat och toa när man böjer sig efter tvålen. Sen det bästa av allt är att det kommer bli så himla bra när det klart om nån månad eller två!

Men åter till nuet. Har lyckats klä en midsommarstång ikväll vilket kanske inte var så smart med tanke på att löven troligtvis är bruna om två dagar. Tvätt nummer två av fem är i maskinen och barnen luktar gott igen. Har även betalat räkningar och upptäckt att vi nog överlever denna månad också. Imorn kommer Värmlandsbesöket som vi ska inackordera nånstans i röran och sen på fredag är det midsommarfest! Livet e gött!

Och mitt i allt så...

Kommentarer (3)

2011-06-20 @ 00:13:02

Vi lever och mår bra. Klockan är i vanlig ordning mitt i natta och jag knappar på tangenterna tyst som en mus. Hör lite suckar från sängen så jag är nog inte så tyst trots allt.

Lite mycket just nu. Rivning av blått fult badrum, bil som just lagats och ska betalas och ombesiktas, fuktiga väggar bakom badrum så rivning av liten flickas rum, förklara för flicka snart två varför hon inte kan leka på sitt rum, barn som sovit hos mormor och föräldrar som spenderat barnledig kväll med att klippa gräs, städa och göra badrumsbudget (mycket vuxet) och barnledig morgon med att köra 40 vänder bråte till tippen, omskyltning på jobbet och REAstart med halvgalna kunder, sömnlöshet pga kliande exem över hela kroppen i flera veckor, tvättning av alla kläder och sängkläder som existerar för sköterska på VC trodde allergi mot sköljmedel, stopp i rör i källaren så översvämning vid varje dusch i äckelkabin från -84 och vid varje tvättning, fortfarande kliande eksem en vecka efter samtalet så lär klämma in en besökstid i veckan, midsommar på fredag och 3-veckorsbesök av barnens gudfar + dotter from tors.

Kommande dagar ska andas och göra sista jobbrycket innan SEMESTER!!

Uteliv

Kommentarer (0)

2011-06-11 @ 00:17:06

Nu är det sommar och man lever ute mest hela tiden. Förutom när man måste stå i en butik utan ventilation och sälja dyra smycken medan svetten sipprar ner för pannan förstås ;-) Men poängen var den att man inte sitter vid datorn särskilt mycket.

Efter ett monsterpass idag från öppning till stänging har jag överlevt och kan slappna av litegrann.

Kvällen för Alvin har bestått av lek med grannflickan och att åka fram och tillbaka på gatan och stila utan stödhjul på cykeln. De plockade vi av igår och ungen for fram som en raket, nöjdast i hela världen!
Tova har inte gjort så mycket mer än fredagkväll än att sova. Man blir trött av att vara envis en hel dag och slåss litegrann hos dagmamman.
Wilma har fått följa med grannhunden på en spännande promenad. Det är härligt med grannar som erbjuder sig ta med ens hund på kvällsrundan. Nöjdare hund får man leta efter.
Jag och Johan har spenderat kvällen i frisörsalongen (läs verandan) En klippmaskin, lite OJOJOJOJande och ungefär 100 myggbett senare är mannen helt hårlös. Och han verkar hyfsat nöjd också.

Alla nöjda och glada, men nöjdast av dem alla är nog ändå myggen. Fulla av blod flyger de hånskrattandes iväg och iakttar människorna riva sönder skinnet. Elaka jävlar de där.