> Anki -

Anki

Onda ögat

Kommentarer (4)

2010-07-22 @ 20:26:48

Det är kul när barnen gör framsteg och lär sig nya användbara saker i livet. Idag har Tova lärt sig göra "onda ögat"


Vem vågar säga nej till denna tjej?


Kan ana vem som lärt henne nya tricket..

Besök och kök

Kommentarer (0)

2010-07-20 @ 00:57:26

Nu är pappa här äntligen, jättekul! Alvin fick 3 transformers som vi spenderat ungefär hela kvällen med att förvandla. Står att de är från 5 år men jag vette fasen ;-) Till slut lyckades jag få ihop den sista till en bil. Det tragiska är att den åter kommer vara en robot igen när vi vuxna kliver upp imorgon.
Sen fick Tova en bedårande Red Sox-klänning, och Alvin matchande linne + shorts. De är så bedårande att jag måste ha en fotosession med barnen imorgon! J
o tvättbara tuschpennor blev det med. Eller inte tvättbara utan avtvättbara. Alltså att det barnen målat på sig och sina kläder går att tvätta bort. Jättebra!

Innan vi hämtade pappa på Arlanda så kom vår privata elektriker (Johans kusin) och fixade klart elen i köket. Nu fungerar DISKMASKINEN! Den låter knappt någonting. Johans farmor undrade om det var fel på den för den var så tyst. Johans fasters diskmaskin lät minsann mycket högre, och det Johans faster äger är alltid top noch. Därför skulle Johans farmor stanna kvar tills vi kört klart den tomma maskinen (tydligen skulle man göra det innan första diskningen) och se om den lät högre när det var disk i maskinen. Hon ledsnade dock innan så vi förväntar oss ett nytt besök i morgon.
Men nu kom jag av mig. Jo så höll fläkten nästan på att komma på plats. Ett eluttag sticker halvt ut bakom fläktröret så antingen måste vi kapa halva uttaget eller en bit av röret. Typ pest eller kolera. Jag insåg detta lilla problem för länge sedan, innan det var för sent, men ingen lyssnade på mig. För manliga karlar vet alltid bäst.
Men jag har uttryckt min ilska över detta, fått Johan att erkänna att jag hade rätt och gått vidare med mitt liv. Min mamma tyckte att lite svart eltejp skulle lösa problemet. Min pappa förelog lister och jag tror vi väljer det sista.

Tänk vad jag kan mala på om köket alltså!

Ris ris ris

Kommentarer (0)

2010-07-18 @ 23:21:20

Hela tomten full av ris! Vi har just (för två veckor sedan) fällt 10 stora granar och tallar på tomten. Detta skedde mitt i köksrenoveringen så vi har liksom glömt/förträngt att ta hand om granriset. Men idag arbetade vi som dårar ända till tippen stängde. Hade varit skönt att bli av med allt men det är helt ok för då åkte vi till IKEA istället. Yay! Borsta bort granris ur bh:n, på med lite mascara, en klick foundation på finnen och så iväg i den fläktlösa bilen utan kids! Var faktiskt en riktigt behaglig upplevelse och Johan gnällde inte en enda gång.

Köpte bänkbelysning så vi ska kunna njuta av det fina köket även på kvällarna, handtag till det numera vita städskåpet, en toasits till gästtoaletten så inte pappa trillar i när han besöker den, en ny madrass till Tova som basjat ner sin gamla till den milda grad att den inte blir ren i tvätten längre och ett blått duschdraperi för 9 kr. Jag gillar saker som kostar 9 kr. Jag avskyr egentligen blåa duschdraperier men om det vita man redan har är trasigt och täckt av äckel, om hela badrumsinredningen är från 60-talet dvs BLÅ och om draperiet kostar 9 kr så köper jag det. Och det matchar det blåa mattorna därinne som jag köpte i ett desperat försökt att få rummet att se lite planerat inrett ut. Och sen som sagt - 9 kr.

Och imorgon bitti bär det av till flygplatsen för att hämta min pappa! Vet dock inte om han kommit med planet än men jag tror det kommer gå den här gången. Jag känner det på mig.


Ok here goes..

Kommentarer (1)

2010-07-18 @ 01:00:10

Tack Eli då ska vi se om jag kan läsa instruktioner!
Fick detta klipp av nån rolig människa på mailen förut. Då jag är dement så minns jag inte av vem. Men jag minns att jag skrattade så jag grät och kissade på mig litegrann!


Och när man väl loggat in..

Kommentarer (1)

2010-07-17 @ 22:21:54

.. så tänkte jag spamma bloggen lite. Men observera att jag faktiskt skrivit 2 tidigare inlägg alldeles nyss så ingen av er (alla 3) missar det!

Jag behöver visst mera hjälp. När jag nyss bläddrade bland isabilderna jag sparat på datorn så hittade jag på världens bästa videoklipp som jag bara måste visa.
Men som det jon man är så vet jag inte hur jag får klippet till bloggen??

Lite hjälp tack!

Kommentarer (2)

2010-07-17 @ 22:17:03

Så var det ju en till sak jag hade på hjärnan. Tova fyller ju ett år om en månad. jag vet herregud vad fort tiden går!
Hursomhelst så fick jag nyss en idé att hon ska få en likadan tavla som storebror fick av sin gudfar på sin första födelesdag. Den är från Isa form, helt fantastiska tavlor! http://www.isa.nu/shop/index.html

På Alvins är det en bild på en riddare med en borg i bakgrunden, vilket är väldigt passande till hans riddarum. det finns liknande med prinsessor på, men nu har lillfisen inget direkt prinsessrum så jag vet inte om man ska vara så könsbunden att hon måste ha en likadan. Eller så ska man vara det för hon kanske blir skitsur ifall hon får en med några tråkiga hus eller ugglor på som hennes mamma bara äääälskade?

Ja ni förstår problemet. Så ni som läser (ja jag menar alla 3 utav er) kom med förslag! Och inga ursäkter nu att ingen sitter vid datorn i detta underbara väder för det regnar faktiskt ute.

Jag lägger ut dem som är mest uppe på förslag i mitt huvud. Men länka gärna till flera!

   

Min pappa..

Kommentarer (1)

2010-07-17 @ 22:05:59

.. skulle kunnat vara på väg till Sverige i detta nu men är istället på väg tillbaka till sitt hus. Nu lät ju det där jättedeprimerande men det är inte så farligt i själva verket. Eftersom brorsan är pilot så får pappa standbybiljetter av honom när han ska flyga. Och standby betyder vänta vänta vänta, ibland i flera dagar innan man kommer med ett plan. Så i detta fallet tog han sig inte ens från Boston till NY, än vidare därifrån till Arlanda. MEN imorgon såg det bättre ut på flighterna så då går det säkert vägen. Sen har han tänkt stanna i nästan 2 veckor så vi hinner nog med att ses.
Värre var det sist han var här, sommaren 2008. Han och brorsan kom lagom till vårt bröllop och allt gick hur smidigt som heslt på hitvägen. Lite annat när de skulle åka hem och de tog 5 dagar för dem att lämna Sverige. Missade jobb o allt. Men för min del (som den elaka jäveln jag är ;-) så tyckte jag inte det var så farligt. Det vikiga var ju att de hann i tid till bröllopet! Egoist javisst! Haha.

 Så nu ska jag istället övertala karln att vi ska till IKEA imorgon. Jag tror det kommer bli ett givande samtal!

Händig

Kommentarer (0)

2010-07-15 @ 00:59:05

Har just egenhändigt satt upp socklar till bänkskåpen i köket! Tänk att man kan mer än man tror. Och så har man ibland inget val när man inte orkar vänta på att någon annan ska ta tag i saken. Så då var den saken klar.

Åkte också på en släng av UVI häromdagen. Och i ungefär samma sekund så får Johan solsting! Att de alltid ska vara värst?! Har jag ont i ryggen så har han ont i huvudet. Mår jag lite illa så går han och spyr. Okej nu överdriver jag lite men det är väl ändå ganska typiskt.
Men tack vare vila och vatten för Johan och lite knark av farbror doktorn för mig så är det nu bättre. Och tack vare mormor och gammelfarmor så slapp Johan svimma och jag slapp underhålla 2 barn i ett 30 grader varmt väntrum på samariterhemmet.

Annars går hjärnan på lågvarv dessa dagar. Det kallas semester!

Köket!!

Kommentarer (5)

2010-07-12 @ 23:52:53

Jaaa jag veeeet att tjatar! Men det är nästan klart nu!! Lite lister, lite el, en köksfläkt och bänkbelysning så är det alles klart! Ungefär samma saker som i förra inlägget förutom att kakel-Peppe har fixat fogen nu.
Och enda anledningen att jag tänker lägga ut lite bilder redan nu är faktiskt för att andra har tjatat. Faktiskt.

En annan anledning (fanns vist flera) är att det antagligen kommer dröja ända till nyår innan lister kommit på plats och så länge orkar väl ingen vänta? Jag vet att ni ligger sömnlösa på nätterna av nyfikenhet över hur det ser ut i vårt kök. Jag vet det ;-)

Först lite FÖRE-och UNDER-bilder bara för att minnas 60-talet och dess inredning, väggar av sneda masonitskivar och gammal unken isolering. Behövs ingen vidare förklaring känner jag. Beskåda och rys:













Så här är det, the almost färdiga kitchenet. Och här känner jag att jag måste förklara varje bild för sig bara för att ni ska få en bild av hur det SKA se ut i framtiden när allt verkligen är klart på riktigt. Ungefär där runt nyår som sagt:

Här ska micron flyttas till utrymmet i ett av överskåpen som syns där till höger på bilden. Här hade kakelfoget inte kommit på plats än men det har det nu. Då vi i all river rev ner dörröppningen till köket så ska det dit en vit list på dörrkanten där allra längst till höger på bilden. Även en bit ljuslila tapet som Johan rev ner när han trodde han var Hulken. Och så taklister och SOCKLAR ska sättas upp. Som ni ser är det trägolv under bänkarna. Vi var väldigt nära att riva upp hela golvet också en sväng där när Johan var riktigt på hugget,  men vi hejdade oss och skjuter på golvslipande till senare. Därför är det väldigt viktigt med SOCKLAR nu.


Som sagt en fläkt ska vi ha och en micro i skåpet, lite el på väggen och en dörrlist. Ser ni spishällen? Den varnar när en platta är varm, kan torkas med en våtservet och syns knappt. Jag älskar den. Jag äslakr ugen och diskmaskinen med men de har ännu inte blivit invigda. Som sagt lite mera el ska på plats.


Ja detta ser nästan ut som en av FÖRE-bilderna och det kan man ju säga att det är också. Kyl och frys ska väl bytas till kromade nån gång som sagt i framtiden, kanske när barnen flyttar hemifrån? Och städskåpet ska målas vitt. Detta kommer jag dock se till ska ske innan Johans semster är slut. Tegelväggen har Johan egenhändigt knackat fram en varm sommardag. Han såg ganska rolig ut med vita ögonbryn och matchande näshår. Den ska nog målas vit och sen är det slut på idéer där. En bänk kanske? En dubbel kyl o frys? En palm? Eller så får hundarna ha kvar sin nya matplats. Hur som helst så gillar jag det prickiga övertäckandet av ett misslyckat försök att pussa ihop ett golv där under bänken stått.. Det blev helt enkelt inte så snyggt. Tur man har vaxduk.



Barnen och hundarna inviger nya matgruppen som jag hittade på blocket för 400 kr. Bordet är omålat och omklätt. Kände att lite 60-talstema kunde få finnas kvar. Älskar prickar.


Sådär och vill ni se allt live så kom förbi på en kaffe! Och känner nån att "jag bara måste få se bild på nya fläkten, elen och alla lister sen annars kan jag inte sova inatt" så är det bara att hojta till så laddar jag upp!!  ;-)




Snart klart!

Kommentarer (1)

2010-07-08 @ 17:48:58

Nu tror jag att köket snart är klart! Köksfläkt, lite el, lister och så kaklet som just i denna stund kommer på plats! Jag är lycklig, lättad, glad och lycklig. Sa jag lycklig?
Skulle ta kort och visa men tror inte kakel-Peppe vill vara med på min blogg ;-)
Ska klämma in en fotosession ikväll efter jag fyllt skåpen med de 5 IKEAlådorna som står i källaren.

Nu blir det hämtmat för 11:e dagen i rad. Kanske har man gått upp sina 16 tappade kilon när allt är klart? ;-)

Jag lever

Kommentarer (1)

2010-07-05 @ 01:06:30

nätt och jämt! Köksrenoveringen i 30 graders värme är inget jag nånsin tänker vara med om igen iallafall!
Men annars går det finfint. Lite skrapsår, blåmärken, en spik i stortån och mycket svordomar. Men tror vi börjar se ljuset i slutet av tunneln nu. Och ja jag tjatar fortfarande av köket. men det är för att jag bara tänker på köket, arbetar i köket, drömmer om köket och andas in nya köksmöbler varenda dag hela dagarna. Typ ;-)

Hursomhelst så skulle jag bara säga att jag lever och att vi renoverar köket! Jag hoppas vi är klara snart så jag kan återgå till mitt internetberoende ;-)