> Anki -

Anki

Dopet

Kommentarer (2)

2010-02-28 @ 12:56:39

Nu är dopet över och allt gick superbra! Alla barn och bebisar var nöjda och glada och alla föräldrar och gudföräldrar med. En toppendag helt enkelt! Alla smörgåstårtor tog slut men vi fick en hel rosa molntårta kvar! Halva står i kylen nu ;-)

Enda vi glömde var att ta kort på Tova och Tilde tillsammans men det får vi göra i veckan. Klart småtjejerna måsta ha ett gemensamt dopkort när de döptes ihop och kommer växa upp tillsammans!

Här är iallafall några bilder från igår.

     

     

     

Dan före Dagen-D

Kommentarer (2)

2010-02-26 @ 22:09:16

Alltså dagen för dopet. Tovas dop som ska ske imorgon tillsammans med hennes söta lilla kompis Tilde :-) Ska faktiskt bli jättekul att småtjejerna kommer först döpas ihop och sen växa upp tillsammans.
Ni är verkligen fantastiska vänner familjen Sjödin-Andersson!!

Iallafall så har barnens gudmor Karin varit ute idag och hjälp till att göra tårtor, åka hit och dit med bilen och sen duka inför dopet imorgon. Så otroligt tacksam för all hjälp! Andra gudmodern Lotta skulle också följt med ut men hade ingen bilstol till lilla Jonis så det gick inte. Men det viktigaste är ju att hon kommer imorn!

Ska bli otroligt spännande att se hur det kommer gå i kyrkan ;-) Mina barns underbara gudmödrar har nämligen en tendens att råka ställa till det lite så fort de vistas i en kyrka, speciellt då de ingår i huvudensemblen som står framme med prästen.

Vid Alvins dop för 3 år sedan blev det ett litet missförstånd när dopvattnet skulle hällas upp. Planen var att Johans systerdotter skulle hälla upp vattnet, men när det väl är dags väser Lotta lite halvhögt: "KARIN, DET ÄR DU NU!" Karin blir förvirrad och kliver fram, tar kannan och öser i vattnet ovetandes om lilla Felicia som snopet ser någon annan hälla upp vattnet. Nu är detta inte så farligt för Felicia var faktiskt inte så liten alls och ingen annan fattade ju ens att det blev fel.

Andra händelsen inträffade på vårt bröllop för 1,5 år sen då jag otroligt nog valt samma härliga personer som brudtärnor. Allt började väl ganska bra tills prästen börjar sjunga en bön så otroligt falskt att mina fina brudtärnor lite smått börjar fnittra hysteriskt och nästan bryta ihop där bredvid oss framme i kyrkan. Jag har fått berättat för mig i efterhand att jag viskande mordhotande kommentarer till dem under vigselakten men det är säkert bara lögner ;-) Hursomhelst så blev vi ju gifta till sist!

Så nu undrar jag vad som kommer hända imorgon då det åter är dags för dessa två tjejer att inta samma kyrka med oss?? Jag tycker att Tova också borde få ett minnesvärt dop men håller ändå tummarna i smyg att det inte blir nån större katastrof än de två föregående händelserna. Och detta för familjen Sjödin-Anderssons skull ;-)

Men oroa er inte tjejer, för vad ni än gör så kommer det inte märkas av alls medans Alvin och Liam hänger i prediksstolen och dinglar eller testar hur man spelar på en orgel ;-)
Och vad som än inträffar så älskar jag er båda och vet att mina barn har de bästa gudmödrar som går att få!


Supersnabbt tårtbak


Resultatet


Morgondagens söta huvudperson




Solstrålen

Kommentarer (1)

2010-02-22 @ 23:01:00

Hade en mysmorgon med Tova i stora sängen idag. Lillhjärtat.

     


Sen en bild från pappas "sovmorgon" i ovan nämnda säng

Sunkig

Kommentarer (2)

2010-02-22 @ 19:06:24

Gud så sunkig jag börjar känna mig av att gå hemma. Förr sminkade jag mig varje dag! Kanske skippade det nån söndag då man var bakis men annars fixade jag mig jämt! Nu är jag glad om mascaran kommer på nån dag varannan vecka!
Herregud vad har hänt? Jag lovade mig själv att aldrig bli en sån mamma som alltid går runt i mjukisbrallor och aldrig gör sig fin. Inte efetrsom jag alltid gjort mig fin förut, en annan sak om man aldrig använt smink inann barnen heller.

Nepp from nu får det vara nog. Jag ska minsann både ta på puder och mascara varje gång jag går till Hemköp, fixa håret inför varje dejt i lekparken, kasta alla trasiga mjukisbrallor och börja använda normala kläder igen ;-) Njaaaa kanske inte varje gång men minst varannan.
Måste ju vara sånt här som får förhållanden att spricka. När karln inte ser skillnad på sin fru och en påse sopor.

Nepp imorn blir det handla hårfärg, måla naglar och raka benen!

Så Johan, nu ska frun din bli snygg igen ;-)



Vilket flyt!

Kommentarer (0)

2010-02-22 @ 11:41:51

Ibland har man riktigt flyt alltså! Oftast inte men när det väl händer ska man njuta. Jag hade en flytdag igår. Började med att vi faktiskt tog oss ut från huset och i tid till bussen, väl på bussen står en dubbelvagn redan men Tovas vagn får preciiiis plats bredvid.
Var inne i stan kl 12 och skulle hämta ut biobiljetterna innan 12.30. Springer in med ungarna på stationen för att ta ut pengar till lite barnkläder jag ska köpa av en på blocket. Måste sedan växla dessa pengar till jämn summa så får skena in på pressbyrån. Som tur är bor människan mitt i stan så halvjoggar dit med vagn och Alvin i släptåg, ger pengar, får en kasse och springer nu ännu fortare till bion. Kl 12.29 är vi framme och kan hämta ut biljetterna! Sen går Alvin med sin kusin och faster på bio medans jag, Tova och gudmor Karin knallar runt på stan ett par timmar. Hinner handla allt som är kvar inför dopet (dock dög inte Johans skjorta som jag spenderade en timme med att hitta, karlar!!) och Tova sover hela tiden i vagnen.
Sen är bion klar och jag hämtar Alvin, gär till leksaksaffären och då ringer Johan och säger att han kan sluta jobba om en kvart och att vi får skjuts hem. Hem äta mat, fixa med ungar och sen iväg på träning 18.30. Alvin var superduktig hela tiden när han fick halvspringa med mig och vagnen och hade suttit still hela filmen med.
Enda oflytet på hela dan var att gympaledaren glömt bort sitt pass så en annan ledare fick köra bodypump, men det funka det med ;-)

Nu tror jag inte att nån orkat eller brytt sig om att läsa min novell, men vill bara påpeka att man i dessa tider med snö som bara förökar sig, kyla som bara blir värre ändå ska passa på att uppskatta såna här bra dagar när allt annat ikring bara klaffar! Det är alldeles för mycket gnäll om allt hela tiden och man tar för givet de små sakerna i vardagen som faktiskt funkar bra. Och igår hade jag en sån dag när jag njöt av allt som gick så bra, även om det utåt sett bara är småsaker. Se det positiva i allt!

Och verkar som mitt flyt fortsätter även idag då Alvin fick skjuts med grannen till dagmamman och jag slapp klä på Tova och ge oss ut i -25 grader!
Nu kommer snart Bella och Tilde över och jag sa att jag skulle hinna ta på mig en bh så bäst att sätta fart då ;-)

Sömn och bio

Kommentarer (2)

2010-02-21 @ 00:59:29

Hade tänkt gå och sova för ett tag sen men det vill inte Tova som sov middag(?) mellan 20-23 ikväll ;-) Dock lär hon väl kanske ta sovmorgon imorgon så det är ju skönt, men det lär inte Alvin som ska köra kickbike innan 7 varje morgon. ;-) Synd att ungarna ska vara så osynkade ibland! Men men kunde varit värre, som för Johan t.ex som ska upp och skotta snö om 4 timmar. Därför har jag bänkat mig med lilltjejen i kontoret och utövar aktiv sövning genom att dra vagnen med ena foten och skriva med båda händerna :-D

Imorgon är det tänkt att Alvin ska på bio med kusin Alma och faster Anna! Hoppas bara bussarna går som det ska pga av snökaoset. Ser inte fram emot att ens ge mig ut med ungarna imorn, men Alvin ser verkligen fram emot bion så vi ska göra vårt yttersta. Och jag får en timme själv med Tova på stan. Har vi riktig tur så är vi klara samtidigt som Johan skottat klart (om det nu nånsin slutar snöa?) och kan åka bil hem med honom. Men då är vi förbannat tursamma!

Men inget av det där kommer ett dugg kul om inte lillskrutt somnar snart!

Sov bebis sov!

Liten blir stor..

Kommentarer (0)

2010-02-18 @ 23:58:09

.. på tok för fort!
Herregud vart tar tiden vägen? Var ju nyss som vi kom hem med lillhjärtat från BB och nu idag på 6-månaderskollen väger hon 8 kg och är 70 cm lång! Har alltså växt 18 cm sen den där första dagen och dubblat sin vikt!
Nej nu kan tiden få stanna ett tag tycker jag. Och Alvin kan gärna få vara 3 år ett tag till (helst utan trotsutbrott då förstås) Han säger så mycket kul nuförtiden. Man kan riktigt se hur hjärnan klurar och tänker ;-) 10 kg tyngre än lillsyrran är han också.
Ska göra mitt bästa att njuta av varje dag, speciellt så länge jag är mammaledig. Det är ju ren LYX att få den här tiden med sina små!

Nä ska försöka få lite skönhetssömn nu för imorn drar jag och Tova till IKEA med Bella och Tilde!



Utkastad?

Kommentarer (2)

2010-02-17 @ 18:38:06

Hördes nyss från Alvin:

"Mamma ja måtte fjåga dej en sak. Ska inte du gå å tjäna så baja pappa och ja ä hemma?"

"Vaddå vill du bli av med mamma eller?" undrar jag.

"Näää men ja tyckej du ska tjäna"

Ok antingen vill han bli av med mig eller så tycker han att jag är för fet. Inget alternativ är ju bra heller! ;-)



För övrigt så har vi fått vaggan såld! Så då blir det IKEA på fredag då ;-)

Tisdag..

Kommentarer (0)

2010-02-16 @ 11:36:34

.. och inte vilken tisdag som helst för idag ska jag äta SEMLA!
Har laddat i flera veckor för detta.

MUMS!


Sälja på Blocket

Kommentarer (0)

2010-02-16 @ 11:03:48

Skinnsofforna, vaggan och en gammal kista har vi satt ut en annons för. Nån som vill köpa?

http://www.blocket.se/uppsala/Skinnsoffor__Vagga__Kista_25934723.htm?ca=10&w=1

Vill ha en divansoffa, typ en sån här:

Fast svårt med färg när man har en vit och en svart hund. Som visserligen inte kommer få vistas i soffan, men vem vet vad de har för sattyg för sig när man är borta ;-)

Alvin Hagman - fotograf

Kommentarer (5)

2010-02-15 @ 21:31:09

Alvin älskar att låna digitalkameran. Och han är duktig, frågar varje gång och får oftast med objekten på bild. Ibland med nåt finger framför men det ger ju bara bilderna lite mer inlevelse och modernitet ;-)
Vissa bilder har iaf blivit väldigt bra och vissa lite mer fundersamma.
Här är Alvin Hagmans första vernissage:

1. Hund pussar bebis
2. ?
3. Pappa
4. Hund
5: Fotografen himself
6. Förvånad bebis
7. Mamma
8. Dansande apor på TV
9. Racing

     

     

     


Den som kan gissa vad bild nummer två föreställer vinner en semla!



Allahjärtansdag ♥

Kommentarer (5)

2010-02-14 @ 01:35:14

Nu är det dags igen. Har ansträngt mig otroligt lite i år, har inte köpt nånting till nån faktiskt. Känns lite trist men samtidigt rätt skönt att bojkotta denna hysteri.
Sen tycker jag att det är mysigare att få en bukett rosor på en helt vanlig tråkig måndag än på allahjärtansdag, känns mer spontant och äkta snarare än påtvingat.
Och så borde man tala om vad man känner för varandra på helt andra dagar också, då man verkligen känner det och det kommer från hjärtat.

Men eftersom det ändå är Allahjärtansdag så kan jag ju ända passa på att skriva några rader till min Johan.



Vi har gått igenom mycket ihop, både bra och dåliga stunder.
Aldrig förr hade jag trott att vi skulle vara där vi är idag
eller att jag kunde få en sån fin man och vara så här lycklig.
Jag är så stolt över dig och allt du gör
och så otroligt tacksam över vår fina familj.
Du är en fantastisk pappa och en underbar man
som kan få mig att skratta som ingen annan kan.
Jag älskar dig av hela mitt hjärta!!!






Normal

Kommentarer (1)

2010-02-11 @ 10:52:04

Jag är normal. Eller åtminstone provsvaren för sköldkörtel var normala, vilket i sin tur betyder att ämnesomsättningen är normal vilket borde betyda att jag ska fungera som en normal människa. Jippiiiiii!!

Men blir ju lite orolig. Jag är ju fortfarande trög och glömsk? Jag kanske helt enkelt har blivit så och kommer fortsätta vara så? Eller är det nån som vet nån annan medicin mot en trög hjärna som man kan få recept på? ;-)

Äsch skyller allt på sömnbristen och hoppas att det blir bättre om sisådär ett 15 år när barnen är tonåringar och sover oförskämt länge. Inte som nu när man innan kl 7 varje morgon hör:
"JA OJKAJ INTE SOVA MEJA MAMMA!"

Nä det är ju otroligt ansträngande att sova. Bäst att gå upp och ta sin sparkcykel, hjälm och köra maraton i hallen. Det orkar man närsomhelst om man är 3 år ;-) Men mamma orkar knappt sitta upp, än mindre gå ner i källaren och hänga tvätt som blev bortglömt för ett dygn sen. Fasen jag glömmer ju allt!

Men tur att man är glad ändå :-D

 

Crazy baby

Kommentarer (1)

2010-02-09 @ 18:02:48

Nästan 2 dygn höll sig Johan från snuset. Tror tröttheten och illamåendet tog kål på honom. men bra jobbat iaf!
Tror det kanske är bättre att trappa ner lite först ifall man snusat non-stop i ca 15 år.


Ibland undrar man vad som händer i en 3-årings huvud. Idag när vi gick till affären utbrister Alvin plötsligt:

"Stanna vagnen mamma!" Varpå han studerar Tova som sitter där lite oskyldigt.

"Mamma, Tova har konstiga ögon!"

"Nää Tova har väl fina ögon. och det har du med, jättefina ögon Alvin" säger jag.

"Mamma dina är inte särskilt fina dom heller, du har också konstiga ögon, som Tova. Hon ser tokig ut"

Hahahaha var tvungen att ringa Bella bara för att få skratta högt!
Så enligt Alvin lät det som om Tova var en galen liten bebis som satt där i vagnen och stirrade. Tänker genast på Onda dockan. Tur att det är så långt från verkligheten man kan komma i det här fallet ;-)


Den tokiga bebisen






Trötthet, trögtänkthet och...

Kommentarer (0)

2010-02-09 @ 10:41:25

... vad var det nu då? Jo minnesförlust!
Det är några typiska symptom för fel på sköldkörtel. Tänker på Johan som så smidigt försökte kväva sitt asgarv där för ett år sen när jag just fått reda på min underfunktion och rabblade upp symptomen för honom.
Jaja hursom så har jag ju ätit medicin i drygt ett år nu men värdena lever ibland sitt eget liv.

Nu sista veckan har jag iaf börjat känna mig sådär härligt trög igen. Tappar ord när jag ska berätta saker (har alldeles nyss kommit på att det heter Jobbansökan och inte Anställningsbrev), glömmer bort viktiga händelser och saker jag ska göra (t.ex ringa VC för att få lämna nya prover, bjuda folk till dopet mm)

Så därför borde jag nu ringa och boka en tid för provtagning. Därför jag tänkte att det är bra att skriver detta här så jag kan bli påmind sen ifall jag glömt vad jag skulle göra när jag väl hittat på telefonen.

Tjingeling!

En historisk dag..

Kommentarer (4)

2010-02-08 @ 09:29:23

.. skulle detta kunna bli.
Johan ska sluta försöka sluta snusa för första gången i sitt liv. Ringde för en stund sen och än så länge gick det bra, han kände sig lite trött bara (?) Hur nu det kan vara ett symptom på nikotinförlust.
 Jag ser framför mig vilket strålande humör han kommer vara på efter 15 när han kommer hem. Ingen lunchlåda tog han med sig heller. Detta bådar inte gott ;-)
Men jag tror säkert han kan lyckas! Han har lyckats med allt annat han lagt av med.

Tror på dig älskling!

Men tycker ändå det är tur att jag och barnen ska iväg och åka skridskor i eftermiddag, sådär för säkerhets skull ;-)



Paj, underbara paj

Kommentarer (2)

2010-02-07 @ 00:04:00

Som de flesta vet så har jag utslutit nästan alla kolhydrater sedan nyår, men ikväll så var jag och Tova på födelsedagsmiddag och åt 4 soreters PAJER! Såååå gott! Tänk att man kan njuta så av nåt man annars tar för givet ;-) Ja Tova åt ingen paj men lite majskrokar. Ska bekänna att en liten bit PRINSESSTÅRTA slank ner också! Helt klart värt det även om vågen visar +2 kg imorgon.

Nya tag imorn då ;-)

Bellas bloggdesign

Kommentarer (0)

2010-02-06 @ 17:26:17

Visst blir bloggen fin? Det är bästa Bella som fixar och trixar. Själv är man inte lika haj på sånt där ;-)

Gillar mitt latinska citat bäst, det ser så djupt ut ;-)

Nu ska jag och Tova på födelesdagsfest i stan! Tova ska ha sin svarta klänning och färgglada strumpbyxor på sig, mamma ska ha.... ja det var ju det ja. Något annat än min gråa luvtröja jag bott i senaste 4 åren iaf ;-) Ska leta rätt på nåt fint som det inte är alltför mycket fläckar på!!

Bilder

Kommentarer (0)

2010-02-05 @ 12:04:26

Storebror visar hur man gör



Uppe längre än brorsan



Dragkamp!



Pyjamasparty?

 

Friska tider yay!

Kommentarer (1)

2010-02-05 @ 11:55:06

Äntligen är alla friska! Blev ingen magsjuka heller så det var ju skönt. Bara hosta och snor kvar här hemma nu men det försvinner väl till sommaren nån gång.

Alvin är för första gången på två veckor hos sin dagmamma iadg, gissa om han var nöjd imorse ;-)

Och jag slappar medans Tova sover.

Ska hem till Bella och ungarna sen och leka lite. Grabbarna har inte setts på en evighet så de lär väl tjuta av lycka! Sen lär de bråka och skratta om vartannat hela dan.

Imorn blir det födelsedagsfest hos Caroline, och Tova ska få följa med. Hennes lilla kompis Jonatan kommer också så de får ha en egen liten fest med majskrokar och gröt ;-)

Börjar längta lite efter våren nu eller vad säger ni? Är nog bara Bella och möjligtvis Lena som fortfarande njuter av den här jäkla snön ;-)
Men vad fasen man ska inte gnälla. Kul att det varit en riktig vinter för första gången på evigheter. Betyder det att det blir en bra sommar sen också?