> Anki -

Anki

Nedräkning

Kommentarer (1)

2011-05-31 @ 23:54:03

Bara 3,5 veckor eller 16 arbetsdagar kvar till semestern! Det lilla hoppet lever jag på just nu. Sen att jag inte kan leva i nuet utan hela tiden blickar framåt är en annan femma. Det betyder nämligen att jag redan fått ångest över att semestern snart är slut. Nu innan den ens har börjat. Så frisk man är i huvudet. Sen har jag fått dille på att jag måste hinna göra en massa saker innan semestern, så jag kan slappa på semstern och inte bete mig som en dåre. Därför ska jag måla om Alvins rum, tapetsera en hall, spika fast dörrkarmar, lacka en tegelvägg, måla husknutarna på trädgårdsboden, sy ett fåtöljöverdrag, sätta upp taklister, organisera källaren, sy sofföverdrag och plantera om diverse rabatter på 3,5 vecka... medans jag jobbar och försöker njuta av livet och vara en närvarande och engagerad mamma och fru. Eller så slutar jag stressa och beter mig som en normal människa innan semstern också ;-)

I'll never te-ell

Kommentarer (2)

2011-05-26 @ 19:03:27

Nån som sett Don't say a word? Rubriken låter iaf som den galna kvinnan i filmen säger det. Har ni inte sett den är det inget roligt alls. Nä det var inte snällt att bara säga A där förut. Men den första hemlisen är verkligen ingen hemlis. Den skulle jag vilja ta en megafon och basunera ut i radio. Det är mer en känsla. En känsla av att vara mycket less. Men allt lämpar sig inte att skriva i ens sin egen blogg. Herregud de finns ju de som förlorat sina jobb pga facebook. Tillräckligt med koder Karin? Hursomhelst glöm den jag kan tala om det offline so to speak. Men den ANDRA hemlisen ojojoj ;-) Jag hoppas verkligen jag kan berätta en vacker dag men den handlar ytterst lite om mig. Jag skulle nog hållt käften från början. Men nu läggs det ner jag lovar.

Dagens information

Kommentarer (1)

2011-05-26 @ 12:03:41

Det är svårare än man kan tro att få bort blyertsteckningar från IKEAs köksluckor. Och det är inte alltid det barn man först misstänker som är den skyldige ;-)

Hemlisar

Kommentarer (4)

2011-05-23 @ 00:03:55

Å vad jag kan störa mig på när folk pratar i gåtor ibland, bara säger A och meddelar att man kanske får information om B lite senare, eller inte alls. Verkligen superirriterande! Så därför ska jag nu göra likadant ;-) Inte för att retas. Absolut inte. Men jag har faktiskt några hemlisar. En mindre rolig som egentligen inte är en hemlis, men nåt som inte passar att skriva här. Och en annan som är mer rolig men som jag inte får skriva här. Kanske nån gång i framtiden. Eller inte. Jag har inte kontroll över den biten. Det finns andra som bestämmer ibland också ;-) Så nu vet ni, hur känns det? Men nåt jag kan berätta är att jag numera bor på jobbet och att vi ska renovera badrummet om några veckor. Men jag bor inte på jobbet för att få råd till renovering, utan jag råkade bara ha lyckan att bli schemalagd 9 arbetsdagar i rad. 4 down 5 to go. Och att vi ska renovera badrummet snart får mig att inte bryta ihop pga jobbet. Jo och så har jag en halvfärdig ny tatuering, yay!

Dagen efter, under och före

Kommentarer (0)

2011-05-15 @ 18:44:13

Igår var det 30-årsfest för bästa tvillingsystrarna Ingela och Jessica. Så himla kul!
Roligast av allt var nog allas utstyrslar, the 80's rock! Och så maten, stämningen och musiken förstås. Klockrent! Hade kunna lagt in bilder om jag inte glömt kameran hemma under kvällen.

Idag var det fotbollsträning igen för Alvin. Som han längtat! Började förbereda sig redan vid 9 imorse. Kl 11 ringde en kompis och frågade om han ville leka men han tackade dock nej eftersom fotbollen skulle börja om bara 3 timmar! Söta unge.

Har varit oförskämt pigg idag tills för en kvart sen när det totala tröttheten satte in. Hocky-final på tvn om 2 timmar så kanske koka lite kaffe?

Imorgon är en stor dag. Klockan ett kommer jag nämligen sätta mig i tatuerarstolen för att utstå några timmars smärta. Tatueraren tror att det kommer ta 3 timmar att tatuera en hel överarm. Jag gissar på minst 5 och förbereder mig därefter.
Men den största prövningen under morgondagen blir att hinna en buss till jobbet som avgår någon gång runt 7, helst med barnen lämnade hos dagmamman innan och gärna utan att se ut som en disktrasa. Spännande!

Fredag den trettonde

Kommentarer (1)

2011-05-13 @ 12:43:31

Jamen den här dan har ju börjat strålande! Vaknar innan barnen och kan inte somna om. Alvin vaknar sen på helt fel sida av sängen (och i helt fel säng dessutom ;-) Påstår vid lunch att jag inte bestämmer över honom utan det gör pappa. 5-årstrots är underbart. Tova som haft feber hela veckan men nu är feberfri har istället fått utslag över hela kroppen och bor helst i min famn, stackars liten. Tog 3 timmar att klä på mig och få på lite smink imorse. Sitter nu på bussen och har överlåtit barnen till mormor och morfar. Ska tydligen jobba till stängning ikväll ifall jag inte somnar innan dess ;-) Ska leta rätt på en stege att krypa under, slänga ett glas i golvet och sen snubbla över en svart katt som korsar en väg så är dagen fulländad! Men som den positivt inställda människa jag är så är jag såklart glad ändå, har ju min pappa på besök och en ledig helg att se fram emot!

Any given Saturday

Kommentarer (1)

2011-05-08 @ 00:40:22



The new fridge/freezer

Kommentarer (0)

2011-05-06 @ 23:30:51

Ja så här ser skönheten ut! Mindre snyggt är att se ett vägguttag á la 60-tal sitta mitt på väggen bakom. Ännu mindre kul är att inse att det inte verkar finnas överskåp som passar dessa kyl/frysar. Tycker det är väldigt märkligt. De måste ju existerat ett bra tag nu. Har ingen människa efterfrågat dessa överskåp förut? Mailade faktiskt Samsung och frågade. Undrade också om det fanns några risker ifall man byggde ett eget. Sitter nämligen något slags aggregat ovanpå kylen som säkert fyller nån viktig funktion. Får se hur korkad de tror att man är, eller om man ens får nåt svar.

Alvin undrade ivrigt när det gick att hämta dricka där ur ismaskinen. Kan hända att han får vänta ett tag. Några år rättare sagt eftersom vi nog måste dra nån slags slang dit först. Antagligen under golvet vilket inte låter så jättelockande just nu. Men vattenkranen är ju bara ett ett ögonkast därifrån så han överlever säkert med den resten av sin uppväxt ;-)

Har iaf lyckats slita bort några lister i taket och måla lite där listerna satt. Det finns mycket skoj att se när man vistas där uppe. Bland annat att vi fortfarande, inte, ett år senare, satt upp varken lister ovanför köksskåpen eller taklister. Så nu funderar jag på om man inte skulle fixa det också. Måste dock blanda in Johan i projektet eftersom man nog inte får ta med sig taklister på bussen ;-)



Annars har jag jobbat och jobbat och gosat med barnen. Jobbar imorgon med och sen ska jag städa klart i källaren och fixa ett gästutrymme där pappa kan bo när han kommer hit på måndag, tjoho!

Dagens tankar

Kommentarer (0)

2011-05-06 @ 01:07:18

Ligger i sängen och funderar över varför jag inte sover. Jag var redo för sängen ungefär när jag började jobbpasset vid lunch idag. Och värre blev det ju mer tid som gick. Sen blev jag pigg ett tag när jag fick syn på vår nya kylochfrys som var inburen, ikopplad och fylld med mat när jag kom hem från jobbet. Lite kär blev jag med. Och kände mig väldigt vuxen som fick såna lyckokänslor för en vitvara. Vuxen och lite onormal. Men så kom tröttheten tillbaka när jag såg hur taket där ovanför såg ut. Och nu ligger jag alltså här och funderar över viktiga saker såsom: Exakt hur grinig kommer jag vara om 6 timmar? Är jag kissnödig igen? Kan få inkontinens innan 30? Undrar om det säljs överskåp till side-by-side kylar? Svar mottages tacksamt. Och överseende med ickeexisterandestyckeindelning också.

Synsympati

Kommentarer (3)

2011-05-04 @ 09:03:21

Var ju ett tag sen jag skaffade glasögon. Mestadels ligger de i handväskan eller sitter i håret. Minnet är det nämligen fortfarande ett allvarligt fel på.
Men för att påminna mig om att ha dem dem framför ögonen oftare har Johan också skaffat glasögon. Han är så snäll och sympatisk min man, och inte att glömma SNYGG!



Hahaha.