> Anki -

Anki

Älska rosor

Kommentarer (1)

2010-06-24 @ 00:43:11

Det finns en person som jag älskar av hela mitt hjärta!

En person som ger mig sånt här på en helt vanlig onsdagkväll för att han älskar mig med.
(Eller vill slippa skruva ihop kökskåp men anledingen är ju mindre viktig.)



Tack älskling!





Trött på att rensa ogräs?

Kommentarer (1)

2010-06-23 @ 20:32:52

Jag har det du söker!

En effektiv ogräsrensare som är snabb och tar liten plats.  Ta en drink i solen och se på när den arbetar!
Dock ej särskilt tystgående.



(Bränsle medföljer ej)

Vi har blivit med DISKMASKIN!

Kommentarer (0)

2010-06-23 @ 00:06:15

Det är ett otroligt stort steg i våra liv. Vår allra första diskmaskin!
Måste nog åtminsone hamna på tredjeplats efter barnafödande och giftemål, eller 4:e kanske för husköp är ju inget man gör lika ofta som att döda myggor direkt.

Jaja hursomhelst så känner jag ren glädje. Och jag tror det kanske märktes där inne på den tyska (?) elektronikjätten när jag lyckligt drog ut och in korgarna, omsorgsfullt öppnade och stängde luckan och sedan klappade den lite försiktigt och sa "snart är du MIN!" Det sista var det ingen förutom Tova som hörde. Johan var lyckligtvis på väg dit med släpkärran för tillfället, för hade han varit med därinne så hade han diskret ställt sig 20 meter bort och låtsats att han inte känt dåren vid den kromade Boschmaskinen.

Den hjälpsamma wannabebratexpediten måste trott att jag tillhörde Amishfolket när jag pekade på startknappen och undrade vad det var för knapp. Som sagt tur att Johan var lite sen.

Så nu är jag lycklig! Och jag vet att Tova är lika lycklig för när allt var färdigifyllt och killen sa "Sådärja nu har ni er första diskmaskin" så började hon ivrigt att skratta som en skata och klappa händerna där hon satt i vagnen. Visserligen gjorde hon likadant när gammelfarmor med lite hjälp lyckades häva sig upp från picnicfilten, så hon är ganska lättroad med andra ord.

Nu ska jag ta min minnesmedicin (är bra för mer än ämnesomsättningen), och appropå det så kan jag som svar på Karins fråga i förra inlägget meddela att jag fuskar med dieten nu och äter i princip allt jag kommer över. Nästan. Man vill ju inte vara grotesk eller så. Men sommaren är en svår tid att låta bli glass och fika, så tack för omtanken gumman men du behöver inte oroa dig ;-)






Älska IKEA lite mindre..

Kommentarer (2)

2010-06-22 @ 00:36:09

Har försökt bygga köksskåp nummer 2 av 10 ikväll och har hållit på i 3 timmar och det är inte ihopsatt än.

Saker och ting skulle underlättas om:

1. Trästyckena i verkligheten faktiskt såg ut som de i bruksanvisningen. Eller nån som gillar rebusar?
2. De kunde bjussa på lite fler borrhål och inte förvänta sig att man gillar blåsor i handflatorna
3. De kunde förvarna om att man helst inte bör använda skruvdragare till att skruva fast fula små plastbitar som lätt går av.
4. De kunde paketera väsentliga delar till skåpet, såsom skruvar, dörrar och hyllplan, i samma låda så man slipper ha skattjakt innan byggandet kan börja.

Ja 4 enkla tips till dig Ingvar för att vinna tillbaka min kärlek!



Och gud så drygt att jag inte ens kunde hålla mig en dag från att prata om köket igen! Vilken fantastisk karaktär man har.

(Förresten appropå karaktär, vilket jag överraskande haft när det gäller dieten, så fick jag viktkomplimanger av kassörskan på Hemköp idag. Visst att man är lite tjenis med personalen i mataffären här i byn, men det var faktiskt kul ändå ;-)


Och så barnen då

Kommentarer (1)

2010-06-20 @ 23:55:15

Tänkte skriva en liten update om barnen med. De är ju trots allt de som gör mig allra lyckligast! Och så pratade jag med min pappa nyss och kom att tänka på att han faktiskt missar allt som händer här, så då kan han läsa lite här istället. Ska nu bara komma ihåg att säga det till honom också.

Alvin

Springer hellre än går och klättrar hellre än sitter still.
Kommer med nya kommentarer och ord varje dag som vi fortfarande inte vet var de kommer ifrån, såsom "livet är orättvist" och "jag vill att mormor ska flytta hit".
Är väldigt rar och artig. De dagliga kommentarerna "Ingen orsak" och "Tack för maten den var god, den var säkert hemgjord" hörs ljudligt varje dag. Dock tar jag sista frasen i sista meningen som ren ironi.
Är så gullig mot sin lillasyster och brukar dagligen sjunga för henne, låna ut leksaker till henne och trösta henne när hon är ledsen.
Har svårt att somna på kvällarna och senast idag att han blivit lovad godis och att få vara uppe hur sent han ville av sin far. Jag gick inte på det.
Sjunger introt till "Bamse" ca 45 ggr om dagen.
Växer så det knakar och väger nog runt 18-19 kg och är runt 106 cm lång.
Gillar sill, mjölk, cola, prinsesstårta, godis, potatis, smör och glass!


Tova

Har nyligen lärt sig krypa på knäna efter några veckors rumphasande/studsande.
Har även nyligen lärt sig dra sig upp till stående på fladdriga ben och krampaktigt hålla sig kvar där också.
Säger mamma, sa pappa men slutade med det och har några gånger sagt "Ava" (Alvin?) .
Har även lärt sig hånskratta som en skata av sin bästis Tilde.
Tycker om sin storebror och tjuter av glädje när han gör roliga grimaser och kittlar henne.
Har över en natt blivit envis som få och protesterar högljutt varje gång hon ska sova middag, speciellt i vagnen.
Somnar själv i sin säng varje kväll och sover sen där, oftast utan uppvaknanden, i 12 timmar. Tacksamt!
Har 2 små tänder som hon gärna visar för jämnan och gärna bits med.
Kan klappa händerna, vinka och bjuda pappa på majskrokar.
Sitter ibland och dansar när Alvin sjunger introt till "Bamse".
Är 9,5 kg tung och nånstans mellan 75-80 cm lång.
Gillar allt hon blir bjuden på men speciellt grädde glass och majskrokar!

Tjatet fortsätter

Kommentarer (0)

2010-06-20 @ 23:30:38

Ja inte om brorsan nu men om KÖKET, the kitchen. la cuisine ja ni förstår. Jag är så löjligt lycklig så jag tror jag kreverar. Jag kan inte fatta att om några veckor så har vi ett nytt kök!

Är det inte helt galet sjukt och ytligt att man kan känna ren lycka över en sån sak? Jag försöker att inte tänka på allt jobb, all el som ska dras, allt som kommer hamna snett eller gå fel, utan jag tänker bara på den nya svarta bänkskivan där jag glatt ska stå och hacka lök och gråta en skvätt (av glädje då förstås).

Jag är så exalterad att jag igår glatt tömde varenda skåp som ska rivas! Packade 3 lådor fulla med grejer och stuvade in det nödvändigaste i ett annat skåp som rivs lite senare. Och allt detta gick på en kväll och gjordes alltså en hel vecka innan vi sätter igång. Jag har redan hunnit ångra detta minst 15 ggr idag när man behövt nåt som antingen legat längst ner i en låda eller längst in i det enda skåpet vi har. Jag råkade visst glömma att vi kanske ska laga mat och äta nu i veckan som kommer. Och jag vet att Johan svurit tyst för sig själv över detta med, men han vågar inte säga sånt högt av nån anledning ;-)

Men nu ska jag försöka låta bli tjatet på ett tag och sen kommer jag bara skriva om hopplöshet över skeva väggar och om hur det känns att få lite för mycket volt i sig när man leker med elkablar. Även vattenläckor vid rördragning kan komma att diskuteras.



Saknad

Kommentarer (0)

2010-06-18 @ 23:20:11

Nu har brorsan åkt igen. Eller ja de flyger inte förrän imorgon men vi tog farväl nu ikväll. Fy fasiken vilken stor våg av saknad som sköljde över mig så fort vi kramats och sagt hej då. Tårarna började helt oförberett att rulla nerför kinderna, men jag lyckades dölja det tills efter de hade åkt. Sen bröt jag ihop litegrann..

Det är inte förrän han varit här ett tag, efter man fått känna på hur vi kunde ha haft det om vi bodde närmare varandra, som jag verkligen känner hur mycket jag saknar honom. Min enda bror liksom.
Och så kul Alvin haft det med sin morbror under veckan, så mycket han tytt sig till en person han träffat ca 5 gånger under hela sitt liv.

Sen har min bror en fantastiskt fin och rar flickvän som jag gärna hade umgåtts mer med!

Men men livet kommer nog se ut så här. Vi här och dom där. Vi borde verkligen vinna lite på lotto tycker jag och köpa klippkort på SAS.

Nu känns det lite bättre och snart kommer vardagen tillbaka och man blir van vid att aldrig träffas. Man får tänka positivt, att även om halva min familj bor på andra sidan jorden så har jag en fantastisk mamma som väger upp nästan alla saknad och finns här till 100 %. Sen har jag ju faktiskt min kära man och våra underbara barn hos mig. Inte alla som har det så bra!





Älska IKEA

Kommentarer (3)

2010-06-15 @ 21:01:08

Nu är köket köpt!! Woho!

In till IKEA, öppna planeringen på deras server, få lite papper, bege sig till tag-själv-lagret, plocka plocka plocka, leta efter försvunna kökslådor, leta lite mera, hitta lagerkille som också började leta efter lådor, lagerkille hittade lådor efter 45 minuter, betala, hämta köksbänk, packa svärfars buss, åka hem.

Och nu står det ca 4000 kartonger med kök i nere i källaren som någon ska montera. Yay!

USA besök!

Kommentarer (1)

2010-06-14 @ 12:11:30

Yes yes yes! Min bror och hans flickvän kom med alla plan de behövde för att ta sig till Sverige, så nu är de äntligen här!! Eftersom han alltid åker standby så vet man aldrig förrän precis innan boarding om han kommer eller ej. Men nu hade de bra med flyt!
Alvin och Tova fick jättefina presenter, tror dock en ny Transformers var den som blev populärast hos Alvin. Han skulle prompt ha med den till dagmamman idag!
Så nu har jag en rolig vecka att se fram emot här, med massa kvalitetstid med min enda och käraste storebror!


Inredning

Kommentarer (1)

2010-06-13 @ 00:04:14

Har lite för länge tänkt att jag ska lägga ut bilder på Tovas rum som faktiskt nästan är helt klart nu. (Eller det är klart förutom lite svart tavelfärg som ska målas inuti en vit ram som sitter på väggen. Man förstår på bilden.)
 
Och eftersom jag nyligen kategoriserat min blogg under "inredningsblogg" (bland annat, "Barn" och "Personligt" ligger den under med) så borde jag kanske leva upp till det ryktet också.  Nu har jag ju uppenbarligen ingen inredningsblogg men i mitt huvud så har jag det ibland. Det är bra många inlägg som redan är klara där uppe men som aldrig syns här pga av den där latheten jag pratar om ibland.

Men nu jäklar ska det laddas upp bilder! Slänger in lite bilder på vårt sovrum med för där har det redan hunnit flyttats om och tillkommit grejer ca 20 ggr sen renoveringen.

Sen innan köket rivs ska jag se om datorn går med på att ladda upp en före-bild på kräkkaoset. Men nån förebild är det knappast! (hoho vilken humornivå efter en drinkkväll hos Bella och Fredde ;-)
Och sen, det jag mest ser fram emot, en EFTER-bild på nya köket! Wohooooo!

Men som sagt nu lite bilder då.


  

   

Jag slipper snart kräkas mer!

Kommentarer (3)

2010-06-11 @ 00:12:20

Det blir ett nytt kök!! Nästan nytt och nästan hela köket ;-)
Det är fixat, ordnat, bestämt, klart! Ja klart är det inte på långa vägar, har inte ens åkt till IKEA än men det ska bli av!
Och detta tack vare min underbara, fantastiska, hjälpsamma, bästa MAMMA! Älskar dig!! Hoppas jag kan hjälpa dig nån dag såsom du alltid hjälper mig. Men jag vet att du säger att det räcker för dig att du har fått två underbara barn och barnbarn. Men ändå. Mamma, du får bo hos oss sen när du blir gammal och skröplig. Så du vet det :-)

Så mitt största i-landsproblem verkar snart vara löst.

(Ett stort tack till Skatteverket också som gör detta projekt möjligt.)

Bästisar

Kommentarer (0)

2010-06-09 @ 21:34:57

Hittade just denna fantastiska bild från Bellas blogg på våra pojkar! Snodde den direkt.

Karnevaldax i byn

Kommentarer (1)

2010-06-09 @ 20:18:21

Varje år har vår dagmamma + resten av familjedaghemmen + en förskola en vårkarneval för barnen. I dag var det dags för årets karneval "Prinsar och Prinsessor"
Så sött så sött så man smälter!


Alvin + världens bästa dagmamma Mona


Tova körde också på prinsesstema, här med mormor


Lek på tomten sen med grannprinsessan Ronya


Får nog räcka så för på alla andra bilder är det massa okända barn med och känns inte helt ok att lägga ut sånt på nätet. Inte för att nån större svärm läser just min blogg men ändå ;-)
Men som sagt söta var de allihopa!

Tävling, vinn en goodiebag värd 10000 kr!!

Kommentarer (0)

2010-06-08 @ 23:21:27


”Jag tävlar om en Goodiebag för hela familjen värd minst 10.000 kr hos Carolina – var med och tävla du också”

*Barnkalaset sponrar med ett Presentkort på 200 kr!
*Buffis Barnkläder sponsrar med ett Presentkort på 200 kr!
*Carolines Smyckeskrin sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!
*DarlingExpress sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!
*GladaGrodan sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!
*LasseLasseLiten sponsrar med ett Presentkort på 300 kr!
*Memories for life sponsrar med en värdecheck på 1000 kr!
*Supergrafik sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!

*Bambino Mam sponsrar med Picnic-box, bestickset och vattenflaska!
*Barntyger sponsrar med en stor väska Tiny Zoo från Mairo!
*Bioform sponsrar med ett förkylningspaket till hemapoteket!
*Body and Spirit sponsrar med en påse granatäppelkärnor!
*Canvastavlan.se sponsrar med en valfri canvas värd 600 kr!
*Ekokul sponsrar med en Happy Mais mellanbox!
*Ekoleko sponsrar med ett ecokit, en dinosaurie!
*Johanna Form & Design sponsrar med body & mössa från sin Babyface-kollektion, samt kort med kuvert!
*Kalasform sponsrar med bakformar!
*Karin Herzog sponsrar med en Silhouettekräm!
*Kiddoz sponsrar med en barnvagnsmobil (max 8 bokstäver)!
*myHeart.se sponsrar med 52 romantiska veckor!
*MyOwnStyle sponsrar med ett halsband från MarMalaid!
*Nallebudet sponsrar med ett Nallebud värt 150 kr!
*Namnnappen sponsrar med ett paket valfria namnnappar!
*Natusan sponsrar med nya First Touch-serien!
*Onetex sponsrar med ett Nalle Puh påslakanset för spjälsäng!
*Pappaprylar sponsrar med en valfri Walltastic, 3D-tapet!
*Sagolikt sponsrar med en bok!
*Sakfabriken sponsrar med ett säkerhetsbälte för barn i kundvagn!
*Spöket Laban sponsrar med ett Spöket Laban-tält!
*StudioNele sponsrar med ett valfritt ”Love is easy”-tryck (21×30 cm)
*Willvin sponsrar med en valfri skötväska OCH en Willvin MultiDad!
*Önskefoto sponsrar med ett valfritt gosedjur med personligt foto!

Eftersom jag är lat..

Kommentarer (0)

2010-06-06 @ 23:01:18

.. och inte orkar logga in på den här bloggen så ofta så passar jag på att skriva en gång till nu innan jag loggar ut. För vem vet när det blir nästa gång?

Tänkte lägga ut lite fler bilder på barnen. Lite för att halva min familj (bror + pappa) som bor på andra sidan Atlanten ska få se vilka vackra syskonbarn/barnbarn de har!

Har jag riktigt tur så kommer brorsan + flickvän hit redan nästa helg! Men det är bara om man har riktig tur vilket innebär att British Airways inte strejkar just den dagen och att Fjallajökalalakullvulkanen (eller vad den nu hette) inte tänker få fler utbrott. Eller att inte nåt annat går snett som det gör ungefär 99 % av gångerna min bror ska flyga till Sverige.
Men inte ska nåt hända den här gången inte!

Men nu var det lite bilder ja.








Och inte tänker datorn lägga av eller gå och spy eller nåt när den fick ladda upp bilder på så här fina objekt!!



Fixa? Inte fixa? Fixa senare? Eller kanske bli lite rikare först?

Kommentarer (1)

2010-06-06 @ 22:40:45

Ja jag pratar om vårat kök. Vårat hemska, spyfärdiga, slitna mintgrönlimefärgadekökutandiskmaskin från nånstans i mitten av 60-talet.
Jag har anmält köket till många tävlingar, lite för många tror jag för de börjar nog känna igen de där hemska luckorna på alla tidningars och hemsidors redaktioner snart. Men tydligen är de inte tillräckligt illamående där för att man ska vinna ett nytt kök ändå ;-)

Ja hursomhelst så beslutade vi mer eller mindre att byta ut köket nu i sommar, direkt efter midsommar då Johan har semester. Sådär ganska lagom tills skattepengarna kommer! Fast problemet var ju bara att det fattades fortfarande en del pengar. Men optimist som man är så tänker jag att det fixar vi på nåt sätt (bankrån, loppisar ja nånting) Men det har inte hänt så mycket mer på den fronten. Vi är fortfarande fattiga. Fattigjoner som drömmer om ett nytt kök. Nu har man ju levt med detta kök i 3 år så det går ju att överleva ett tag till. Men nu hade hjärnan ställt in så ett ände på detta lidande, och om denna ände inte kommer nu efter midsommar så känns det plötsligt som man inte står ut en sekund till!

Jag är alltså nu så less så jag snart ordagrant kräks i köket vi har nu. Som sagt MINTGRÖNLIMEFÄRGADE luckor, INGEN diskmaskin, bänkhöjd som passar rumpnissar, en kran som lossnar när den lessnar.. ja listan kan göras hur lång som helst!

So what to do what to do...

Jag ska nog sova på saken. Och även konstatera att om detta är det värsta som händer i mitt liv just nu så är jag nog ganska lyckligt lottad :-)

(Försökte lägga ut en av bilderna på köket som jag skickat till de miljontals med inredningstävlingar, men datorn sa att programmet försökte göra en förbjuden åtgärd och ville stängas. Så hemskt är alltså köket!)

The bangs

Kommentarer (3)

2010-06-04 @ 22:06:59

Vi hade den stora hårklippardagen häromdan. Planen var väl att från början klippa Johans lurv. Sen när han stod i duschen så haffade jag Alvin och hans krull ute på verandan och fick ta lite tåtar här och där av honom med. Lite senare på kvällen när barnen somnat och Johan dragit ut på sjön fick jag ett sånt där ryck som inträffar då och då. Detta rycket slutade med att jag nu har en rockabillylugg! Och jag tror jag gillar den med :-)
Det var ett av de få bra rycken alltså.. hittills iallafall. Snyggast är det nog med uppsatt i en hög tofs där bak men jag fick inte en enda bild där jag inte såg ut som ett ollonhuvud då ;-)
So here comes the bangs!