> Anki -

Anki

Livat var det här?

Kommentarer (1)

2010-10-31 @ 00:33:30

Jag hade glömt att jag har en blogg.

Jag är en ofrivillig jobbaholic utan ett socialt liv. För när man inte ens kan integera (?) med folk över internet då är det illa. Jag ringer och trakasserar vissa utvalda på bussen till och från jobbet och under mina snåla raster, utan att egentligen ha något att säga. Men jag tänker att det kan ju vara bra att folk vet att man lever så kan de sprida budskapet.

Imorn ska jag vara LEDIG och ta med barnen och hålla oss borta från huset medan Johan förser vardagsrummet med byggdamm. Sen ska vi äta mat hos bästa Bella! Och sen ska jag hem och antagligen städa.

Så det var allt. Jag har inget viktiga hjärnceller kvar för tillfället.

Om glädjen att slippa laga mat

Kommentarer (1)

2010-10-23 @ 23:08:16

Jag har just insett att detta är en riktigt bra vecka, iaf i matväg. Först och främst har jag en man som när han väl lagar mat så gör han det till ett helt kompani. Mao man kan äta resterna i flera dagar efteråt. Gott är det också vilket är ett plus i kanten. (ja kära älskling nu fick du en fin komplimang).

MEN det bästa av allt med denna vecka. I torsdags blev vi bjudna på middag hos bästa Bella med familj. OCH, lyssna på detta, vi fick MATLÅDOR med hem. Hur lyxigt är inte det?

Sen idag ringer en kompis till Johan och bjuder oss på middag ikväll. Kommer dit i all hast efter jag jobbat klart och vad finns där? Jo en hel thaibuffé! De måste ha stått vid spisen sen frukosten ungefär. OCH, hör och häpna, vi fixk MATLÅDOR med hem!

Life is good.

Och en sak till...

Kommentarer (0)

2010-10-20 @ 00:55:02

Imorgon tänker jag åka med barnen till IKEA. Jag gillar IKEA. Alvin gillar IKEA för han vet att han får gå till leksaksaffären efteråt. Tova har nog inte så stor koll på vart vi är nånstans. Johan gillar inte IKEA. Han kommer nog inte jubla när jag frågar om han kan åka dit i sina dyngsura arbetskläder och hämta oss imorgon.

Därför har jag nyss gjort iordning en matlåda till honom och lagt den i kylen med en väldigt gullig lapp på.

Ibland är man snäll men oftast kör man bara med lite förberedande psykologi. Vi måste nämligen storhandla sen också. Är det den 20:e så är det!

En liten prövning

Kommentarer (1)

2010-10-20 @ 00:45:37

I morse var första gången i världshistorien som jag ensam skulle göra iordning 2 barn, tvinga två hundar att göra sina behov, göra iordning mig själv OCH hinna lämna barnen hos dagmamman INNAN 9-bussen till stan gick. Jag har alltså sedan Tovas inskolning blivit klar (dvs i fredags) inte behövt åka till jobbet förrän framåt lunch vilket betytt att jag sluppit denna morgonstressen. Och tänka sig att jag fixade det utan alltför många svettattacker och psyko-mom-röst!

Tjoho! Det bådar gott för framtiden då jag har ett jobb där jag måste infinna mig kl 8 varje morgon.. hövva.

Dagens samtal

Kommentarer (0)

2010-10-18 @ 00:43:44

Idag ringde en stackars telefonförsäljare från Tele2. För att göra det hela lite lättare att förstå så är det så att Johan står på vår hemtelefoni, och jag står på mobila bredbandet + min mobiltelefoni.

Telefonen ringer och jag lyfter på luren:


-HEJ JOHAN jag heter bla bla bla och ringer från TELE2 eftersom du har fast telefoni hos oss och är en sån BRA KUND tänkte jag erbjuda dig att teckna ett mobilt bredband HELT GRATIS du betalar inget för att starta abbonemanget och betalar sen bara blablabla kronor i månaden och får surfa hur mycket du vill det låter väl HELT TOPPEN?

Här har tjejen inte tagit ett enda andetag vilket tydligt märks eftersom hon inte alls reagerar på att Johan har en väldigt kvinnlig röst.

-Nej tack det är nog bra eftersom vi redan har ett mobilt bredband hos er, svarar jag.

-JASSÅ eehhhh okej det står bara här att du har fast telefoni?

Än en gång reagerar hon inte alls på att jag antagligen inte heter Johan.

-Jo men det är MIN MAN Johan som står på telefonin, alltså han du nog skulle prata med, och JAG Anna-Karin står på mobila bredbandet och mobiltelefonin, säger jag.

-EEEEEHHH okej JAHA men okej, svarar tjejen.

-Japp så det är nog bra för vår del eftersom vi redan har ett bredband hos er, säger jag ganska vänligt.

-DU VILL INTE HA ETT TILL DÅ??????? frågar tjejen väldigt högt och seriöst.

-Nej tack eftersom vi bara har en dator så tror jag vi klarar oss.

-Jo det är klart.. eeehh... okej JA PRECIS hahahaha tack ändå då HEJ DÅ DÅ.

-Ja hehe tack och hej.


Det enda jag nu fortfarande undrar är varför Johan är en sån bra kund hos Tele2?

Lovely weekend

Kommentarer (2)

2010-10-17 @ 01:02:08

Nu njuter jag en LEDIG HELG och har idag firat detta genom loppis och sen korvgrillning med Bella + kids nere vid badet! Underbart väder! Så underbart att Alvin tänkte bada i  galonstället så snälla Fredde stack hem till oss och hämtade ombyte. Johan hade nämligen en dag att greja lite hemma vilket inte skett sen Augusti tror jag.

Detta grejandet har resulterat i att det stinker bensinmack i källaren. Han har påbörjat projekt såga-isär-och-plocka-ner-oljetank-så-vi-kan-ordna-ett-förråd. Smells like hell och vi kan inte använda tvättstugan innan det är klart tror jag. Men ÄNTLIGEN händer det grejer. Dock ringde Johans farmor och tyckte han borde ha nåt slags stöd i form av en vän med sig därnere ifall han svimmade av ångorna. Jag sa att jag borde höra ifall det är tyst onormalt länge.

Imorgon fortsätter firandet med en slapparmorgon och sen inredningsparty hos Bella. Sen ska jag drömma om när barnbidraget kommer och försvinner på onsdag.

Over and out.

Skor

Kommentarer (3)

2010-10-13 @ 22:28:54

Fick låna en väldigt smart mätsticka av Bella idag som man kan mäta skornas innermått med. Jag är mitt i en kolla-vinterskor-till-barnen-och-köpa-nya-skridskor-till-Alvin-period just nu, så då kan ett passande innermått vara bra att veta. För att detta ska funka bör man även mäta barnens fötter.

Tovas fötter fick jag till 13 cm. Tovas skor är 14 cm och några även större.
Alvins fötter fick jag till 18.5 cm. Alvins skor är 18 cm och några även mindre. Alltså de skor han använder dagligen. ETT PAR var större än hans fötter.

Antingen har Alvin ingen känsel i fötterna, eller så är han helt enkelt för upptagen med att leka för att bry sig. Dock känner han minsta lilla gruskorn som tar sig in i skorna, och dessa ska man pilla bort ca 40 ggr på en 5-minuterspromenad. Men att tårna ligger dubbelvikta i spetsen av skorna det har han alltså inte lagt märke till.

Skumt.


Testing

Kommentarer (1)

2010-10-11 @ 20:40:31

detta är ju lite spännande. jag  funderar just nu på hur man får till stora bokstäver och om man kan förminska sina fingrar?

Nu är jag lika hipp som alla andra

Kommentarer (0)

2010-10-11 @ 17:44:36

Idag dök den upp, min nya telefon! Jag är egentligen ganska ointresserad av teknikprylar, men jag erkänner att jag är rätt glad över att vara ägare till en Androidmobil. Enligt vad jag hört ska den väl vara som en iPhone? Jaja bara man kan surfa på den. Och knäppa kort med icke suddiga objekt. Och skicka sms. Och RINGA förstås.
Kanske till och med att jag skriver ett litet blogginlägg på lunchrasten någon dag?
Men först ska jag vänta till batteriet laddat klart. Sen ska jag svära en hel kväll för jag inte fattar hur den fungerar. Sen ska Johan ledsna på mitt mobilpillande. Och till sist ska jag ringa Bella för jag tror att hon kan allt om datorer och detta är väl typ som en dator?

På återseende.

Mammas förråd = en guldgruva

Kommentarer (0)

2010-10-10 @ 18:03:17

Nostalgitrippen var på hög nivå häromkvällen. Jag hade åkt med barnen hem till mamma i Årsta för att leta lite gamla leksaker i förrådet. Att man kunde bli så lycklig av att återuppleva gamla skolkort, transormers och LEGO trodde jag inte ;-) Sen kanske man inte är fullt frisk om man spenderar en fredagkväll ensam i köket med att bygga Lego??

Hur cool är inte denna transformer från mitten av 80-talet? Känner du igen den brorsan? Mamma påstår att den var min nämligen.



Leeeeego i stora lass!! En perfekt sysselsättning en fredag kväll.


Ca 2% av brorsans gamla bilar som Alvin ska få "låna". Eller som han säger: "Tissan behöver ju inte ha dom längre, jag får leka med dom!"


En del av mina gamla dockkläder. Hur cool är inte den chockrosa 80-talsjackan? Sen är jag inte säker, men jag tror att en rumpnisse haft den gröna outfiten.


Äkta Heligt vatten på flaska!


Och nu till några saker ni kanske inte visste om mig: Jag kan köra häst-och vagn så bra att jag vunnit en pokal, jag har varit rödhårig, jag är ett stort fan av 4H och var tydligen en mästare på pingis!



Long time no blogging

Kommentarer (0)

2010-10-07 @ 13:38:59

Har för första dagen på länge en ledig dag som verkligen innebär LEDIG också! Alltså så ledig att man kan sitta vid datorn mitt på dagen.

Tova har börjat inskolningen hos vår dagmamma och det går enligt Johan jättebra! Inte så konstigt egentligen eftersom hon varit dit flera gånger i veckan sen hon föddes, men det kunde varit värre ändå. Idag var det min tur och då gick vi till barnens extradagmamma för att hälsa på en timme. Lite blygare var hon men jag lyckades lämna rummet några gånger iallafall. Kommer nog bli bra det med! En ny inskolning för Alvin med kan man säga eftersom han hade en annan extradagmamma innan Tova föddes. Men Alvin är en väldigt social liten kille så han brukar finna sig bra i de flesta situationerna.
Det bästa är att vår extradagmamma är Johans gamla dagmamma! Och eftersom Johan numera är mer än 30 år så kan man konstatera att dagmamman har lång arbetserfarenhet av småbarn ;-)

Så till dagens plus och minus.

MINUS: Försäkringskassan efetrsom de jäklas med min kära kompis och inte tänker göra något åt sina misstag och felinformation. Jag kommer ringa till Uppdrag gransking om så krävs. Jag är mycket upprörd!

PLUS: Transportstyrelsen. Skämtar jag? nej faktiskt inte. Jag ringde dit för 10 minuter sedan för att tala om att de gjort ett fel när de krävde en handledarutbildning av Johan trots att han redan avrit godkänd handledare innan nya reglerna kom. "Vänta lite ska jag kolla" sa den trevliga tjejen och återkommer en minut senare och meddelar att hon fixat ett godkänt intyg som kommer med posten på måndag. Ibland kan dem, myndigheterna!

Men tyvärr går detta inte plus minus noll för FKs övertramp är tyvärr så mycket värre än TSs problemlösning. Men som sagt kommer rättvisan segra till slut!

Nu ska jag njuta vidare av att bara vara och bygga lite Lego.