> Anki -

Anki

Nu är glada julen slut... tralalalala..

Kommentarer (2)

2009-12-26 @ 19:25:34

 ...för den här gången! Lite sorgligt men man får ju lite nog också ;-)
Har varit full rulle i flera dagar nu med massor av mat, paket, trotsig 3-åring som lärt sig lite för många svordomar, övertrött bebis, tomte på fyrhjuling, släkten, mera paket, mer julmat osv osv.. och avslutade allt med en sväng till mellandagsrean på Gränby idag.. big mistake! ;-) Fort in o fort ut igen och så hem och laga vanlig mat.

Här kommer bildbevis från årets julafton.

Tova med mormor, söta kusinerna kollar på Kalle, halva tjocka släkten efter julmiddagen.
 

Alvin var totalt oblyg för tomten som kom på sin fyrhjuling i år, gav tomten napparna och stack sen ner huvudet i julklappssäcken ;-), Tova med faster och kusiner i soffan.


Tova med mamma, Alvin mitt i paketöppningen, gammelfarmor och mormor i soffan.

 



JUL!!

Kommentarer (0)

2009-12-22 @ 00:41:38

Jag älskar julen. Har säkert sagt det redan men jag gör verkligen det. Blir ett barn på nytt!
När man var liten var det allra bästa såklart julklapparna. Nu är det bästa julmaten och sen klapparna ;-) Nädå men julmaten är såklart i topp! Sen kan jag känna med åren att jag faktiskt inte bryr mig om vad jag får/om jag får något/hur mycket osv.. för det som jag tycker är allra roligast nu är att se minerna på de man ger julklappar till! Särskilt barnens och i vårt fall då Alvins! Tova lär väl mest se måttligt fascinerad ut över nån krulligt presentsnöre..

I år blir vi hemma och firar jul. Johans syster + familj, hans bror och min mamma kommer hit. Och så dyker Johans farmor upp sen framåt kvällen. Önskar så att min pappa och bror kunde varit här med men det blir lite svårt med ett världshav emellan. Men det blir nog en riktigt mysig jul ändå!

Har lovat mig själv att goffa riktigt rejält för efter nyår så blir det diet och träning! Stenhårt!! Så tills dess ska jag njuta av julmat, godis och nyårssupé utan att försöka lägga på mig ännu mer.. Bella du sviker inte pakten va?! ;-)

Snart kommer tomten... GOD JUL!!!

Länkar

Kommentarer (0)

2009-12-22 @ 00:29:52

Vad nu då? Har upptäckt ett fel bland mina länkar på sidan.. när man klickar på Lottiz så kommer man till Ketchupmammans blogg? Men när jag kollar länkarna inloggad så stämmer allt och både Lottiz och Ketchupmamman har varsin länk med rätt namn.. Fasiken vad störande.
Jag hatar datorer!! (Ibland ;-))

Men vad ska man göra? Bella? Nån annan datamissbrukare som vet?

Tankspridd

Kommentarer (2)

2009-12-20 @ 00:08:14

Satt just vid datorn och tänkte på en sak jag skulle berätta för Johan, reser mig upp, tar ett kliv och så är tanken totalt borta. Backar, sätter mig igen, bläddrar fram till den websidan jag läste när tanken dök upp, NADA! Helt tomt i huvudet. Jag börjar bli dement. Och det värsta av allt är att klockan är tolv och jag kommer inte kunna somna innan jag kommer på vad jag skulle berätta. Jag vet bara att det var nåt roligt. Kanske nåt Alvin har sagt?

Nån som vet vad det var?

Jag älskar mitt liv!

Kommentarer (0)

2009-12-19 @ 19:59:28

Ibland känner man en sån tacksamhet över hur livet är. Tänkte passa på att rabbla upp lite saker, och sen när det kommer en dag man känner sig deppig, negativ eller gnäller över skitsaker så kan jag läsa detta och påminna mig själv om vilket fantastiskt liv jag har:

Jag har:

* 2 underbara och friska barn som jag älskar mest av allt i hela världen
* en högt älskad man som är min bästa vän och som får mig att skratta varje dag
* fantastiska och lättsamma vänner som jag kan prata med allt om
* haft en kärleksfull uppväxt med mina föräldrar och min bror
* min fysiska hälsa (den psykiska är jag inte helt hundra på ;-)
* ett eget hus med en stor tomt i ett toppenbra område
* ett fast jobb att gå tillbaka till efter mammaledigheten
* pengar att betala räkningar och mat med varje månad
* mig själv och oftast så trivs jag faktiskt ganska bra med den personen :-)


Fatta vad lyckligt lottad jag är!!





Snölek!

Kommentarer (0)

2009-12-18 @ 13:25:31

Igår hade vi en supermysig eftermiddag med Ingela och barnen! Pulkaåkning, snölek och sen lite pankakor e inte helt fel. Har funderat länge på vad det är för fel på min kamera eftersom bilderna blivit så dassiga på senaste tiden. Så torkade jag av linsen och nu funkar det perfekt! Ibland fungerar inte hjärnan riktigt som den ska ;-) Brukar väl vara det första man tänker på? Jaja hursomhelst så blev det därmed rätt ok bilder ute igår.



Och så en bild på årets gran

Nice försovning

Kommentarer (2)

2009-12-16 @ 10:52:33

Började dagen med att vakna och inse att vi skulle varit hos dagmamman för 10 minuter sen! Men ingen panik här inte, jag är ju ledig! Börjar dock fasa för den dagen då jag ska med en buss till jobbet, har 2 barn att lämna och vaknar så sent som vi gjorde idag. Men den dagen den sorgen! Då kanske man inte använder snoozeknappen längre?!

och anledningen till den trevliga sovmorgonen var att Alvin var vaken till 22.00 igår kväll. Sen vaknade han 06.30 och var asgrinig! Lyckades som tur var lura honom att det fortfarande var natt (tacka vet jag mörkret på vintern) så han somnade om.. dock lite för mycket. ;-)

Drog på en trevlig vurpa på hemvägen sen också men lite lårkakor, blåmärken och muskelsträckningar har väl ingen dött av? Nä riktigt så allvarligt blev det inte men det känns, bara att vänja sig.

Ska väl göra några knyck här nu medans Tova sover. Sen blir det dags för tomtefest på eftermiddan. Alvin har övat julsånger bra länge nu så ska bli kul att se resultatet. Dock har ungen en tendens att hellre vilja stå med mormor än vara med och uppträda när det väl gäller, eller så får mormor helt enkelt uppträda hon med! Det blir bra det.

Nepp hänga tvätt, äta frukost, ringa vårdcentralen, borsta tänderna, dammsuga och handla mjölk. Inte nödvändigtvis i den ordningen men bäst att börja nånstans!

Julklappstips!

Kommentarer (0)

2009-12-15 @ 10:43:32

Har jag kanske redan berättat om denna fantastiska blogg nån gång? Ja det tåls isåfall att säga igen.
Detta gäller inte bara alla småbarnsmammor därute utan ALLA kan få sig ett gott skratt och lite igenkänningshumor. karin heter den roliga och trevliga kvinnan som bloggar om vardagens små egenheter och speciellt om hur livet som småbarnsmamma kan vara ;-) Läs läs läs och skratta sedan så du nästan kissar på dig:
blogg.alltombarn.se/ketchupmamma (finns även länk bland länkarna på min sida)

Hon har även släppt sin första bok där hon bland annat samlat många av sina krönikor från en tidning hon skrivit för. Definitivt årets julklapp!!
Ketcupmamman -  Saker jag inte vågat berätta för BVC
Finns bl.a på adlibris.com och bokus.com. Av nån anledning går det inte att länka men det beror nog bara på min brist i datakunskap.



Ja så vill du ha lite rolig läsning nu till jul eller ge bort en uppskattad julklapp så behöver du inte leta längre.

Enjoy!!

Ja se det snöar..

Kommentarer (2)

2009-12-15 @ 09:48:13

.. äntligen!! Till Johans stora fasa då förstås. Han hatar snö! Men det är fullt förståeligt då han är en av de duktiga männiksor som konstant måste ploga bort den hela vintern.
Så enda nackdelen med detta väder just ju blir en lagom grinig karl här hemma varje eftermiddag ;-)

Gjorde ett försök till att ta julkort på barnen på lucia men de blev sisådär. Inte lätt att få en 3-åring och en 4-månaders att se glada ut och kolla i kameran smatidigt direkt :-D Men så ska vi inte skicka några julkort i år heller så det gör ju inte så mycket.





Så måste jag passa på att tacka Annika för att jag vann hennes tävling om ett namnhalsband! Annika är en väldigt kreativ tjej som gör egna namnsmycken, betongkonst bland mycket annat! Nyligen hade hon en tävling på sin blogg heartofconcrete.blogg.se där hon lottade ut ett vackert namnsmycke och jag vann!! Jag älskar att vinna ;-)
Smycket ska min älskade Karin få så fort hon flyttar ner hit i Januari.



Fint va?!



 

Bloggtorka!

Kommentarer (0)

2009-12-13 @ 20:08:51

Minst sagt, har ju för fasen inte skrivit på över en vecka ;-)
Skyller på att vi har haft besök sen i onsdags av Johans bästa vän som sovit här i kontoret. Har inte haft lust att sitta uppe och knappa på tangentbordet sent om kvällarna som jag brukar, kändes lite otrevligt ;-)

Har iaf haft en toppenhelg med fikabesök på lördan och bla lussefirande nu idag. Ska ladda upp lite bilder sen men har inte fått ett enda barn att sova än så kanske ska göra ett ryck först!

Glad Lucia eller vad säger man?!

Fikalördag

Kommentarer (1)

2009-12-05 @ 19:21:24

En riktig slappardag har vi haft! Har ju så underbara grannar som bakar lussebullar och spontant bjuder in sig själva på lite fika ;-) Så mysigt!! Och ungarna har lekt hela dagen, inga större bråk heller.

Försöker få barn att sova nu och ska sen slappa vidare. Får se om Johan knallar över till Fredde eller hur det blir.. men soffan blir det här hursomhelst!

Söta små pepparkaksgummor


Nu äter jag upp dig!



Grodmannen




Tradera

Kommentarer (1)

2009-12-04 @ 00:13:54

Ja där hänger man och shoppar lite ibland. Och förra veckan fick jag den briljanta idén att även sälja lite saker. Det briljanat med idén är såklart pengarna man får, det fruktansvärt osmarta med idén var att lägga upp 18 auktioner som avslutas på samma dag. Jag har spenderat heeeeela kvällen med att skriva vinnarmail, packa saker, väga, räkna porto.. så trist och framförallt förvirrande! Men klart det är värt pengarna. Nästa gång ska jag bara försöka sprida ut auktionerna lite bättre över flera dagar. Så morgondagens kväll kommer jag spendera på SEBs hemsida för att se vilka som betalat in och sen gå in på tradera för att se vem som vann vad och vad jag ska skicka till vem.

Men först sova.

Pepparkaksbak

Kommentarer (2)

2009-12-01 @ 19:34:32

Ja så idag så blev pepparkakorna gjorda. De blev iallafall inte brända men kanske inte de knaprigaste man smakat på heller. Öppnade just kakburken och såg att varenda kaka vackert format sig efter kakan bredvid, måste betyda att de kanske inte riktigt blev färdiggräddade?? Men goda är de!!

Sen en till syskonbild på mina små hjärtan.