> Anki -

Anki

Blocketannonser

Kommentarer (1)

2009-10-28 @ 00:17:46

Jag är förvirrad av allt svininfluensaprat. Tror faktiskt jag och Johan redan haft den skumma sjukdomen men barnen har ju varit friska. Fast Alvin har fått hosta och feber nu ikväll så hoppas bara det inte är nåt på gång. Han får vara hemma imorn hursomhelst, jag är ju ändå ledig så känns onödigt att skicka iväg honom när man inte vet hur det utvecklar sig. Hoppas bara han är bättre tills på Torsdag så vi kan åka till Nickis Lekland med kusin Alma.

Humorn har varit på lägsta nivån här ikväll när vi skrattade oss fördärvade av att lägga ut Blocketannonser. Har en källare full med skräp som vi försöker sälja på stackars folk. Och så såg jag att man kan lägga ut korta videoklipp på blocket om objekten helt gratis.
Så det målades upp scenarior här hemma om hur vi stod och beskrev och demonstrerade varenda möbel som skulle säljas :-D "Denna möbel är inte bara till för att ha ett akvarie på, man kan tex ställa en lampa på den, eller varför inte en bok??" medans man viftar vackert med armarna. Tror dock att videoklippen främst är till för dem som ska sälja husdjur men det hade varit rätt skoj!
"Hur kan du INTE köpa denna vackra klädhängaren i form av en kvinnofigur? När du känner dig ensam sent på kvällen så står hon där i hörnet och bara väntar på dig.. och för BARA 100 kr, som hittat!"
Visserligen blev sekretären såld efter bara en halvtimme.. och det med endast en uppladdad bild ;-)
Ja för er som vill ha lite billigt skräp är det bara att kika in på www.blocket.se och söka på "barstolar, hundbädd, sekretär eller akvariemöbel" Mer skräp kommer ut till helgen..

Sen efter skrattanfallet så kom Johan tillbaka med en Vicks blå framför framtanden och sa "Bluetooth".

Sen spenderades kvällen framför de Desperata hemmafruarna... looooove Tuesdays!


Kvinnor är från Venus och män är från mars...

Kommentarer (2)

2009-10-19 @ 23:42:07

.. eller hur lyder det där citatet?

Tror 2-barnschocken börjar komma krypande här hemma då det oftare och oftare uppstår små irritationsmoment och gnat och tjafs. Och jag som är mitt i efter-förlossnings-amningshormoner-rus blir minst sagt en drama queen varje gång och förstorar upp allt i jätteproportioner. Men även om jag vet att jag ibland överreagerar så är det ju ändå så jag känner just då!

Men karlar (de flesta) förstår inte detta. I grund och botten krävs det inte mycket för att göra oss kvinnor glada: lite komplimanger, uppskattning för vardagssaker, en puss en kram eller klapp i rumpan (vad man nu föredrar ;-) kan nog få många att bli lite gladare rätt fort. Nu får jag ju allt det där och lite till då och då, MEN ibland känner man verkligen att man behöver det och DÅ klaffar inte vibbarna alls.

Så blir man lite sur (läs skitless) och pratar med en tjejkompis istället och behöver bara säga en mening så får man höra: "Jag förstår precis vad du menar!!" Sen räcker det med att bara spy ur sig sina irritationer över mäns och kvinnor olika tänkande och så mår man ganska bra igen! Men varför är det så egentligen?? Att man blir förälskad i sin raka motsats? Att man gång på gång irriterar sig över att ens respektive inte kan läsa ens tankar eller förstå vad man menar. Kanske är det för att annars skulle passionen försvinna och man kanske skulle tröttna på varandra.

Egentligen vet jag nog varför jag är gift med min motsats och det är för att jag aldrig skulle orka leva med nån som är precis som mig själv!! Så i smyg beundrar jag Johan litegrann som orkar leva med mig ;-)

... men mest ger jag mig själv en stor applåd som faktiskt fixar tvåbarnsmammarollen ganska bra utan allt för många nervösa sammanbrott!  

IKEAproblem

Kommentarer (1)

2009-10-16 @ 23:56:42

Letar efter MALM sängstomme på IKEAs hemsida i färgen vit och bredden 160 cm... och den finns inte! Men jag är så säker på att jag såg den live i varuhuset häromveckan. Hursom är det ju den vi vill ha, och nu har vi hittat en begagnad gavel med inbyggda hyllor på Blocket (den finns inte längre i sortimentet), men kan ju inte köpa den ifall inte sängstommen finns?! Vilka i-landsproblem!

Johan tyckte vi skulle ringa IKEAs kundservice nu och fråga. Han tror alltså på allvar att nån stackare sitter där fem i tolv på en fredagskväll. Fast det vore ju visserligen helt fantastiskt! Måste kontakta Kamprad med den briljanta idén... jag menar vissa av oss sitter ju bara hemma och nätshoppar, och tänk vad med PENGAR han skulle kunna tjäna!!! 

;-) 



Sängstommen

och denna sängavel fast vit från Blocket

Tröttheten

Kommentarer (0)

2009-10-16 @ 20:37:19

Är sååå trött idag! Det märks verkligen att man blir väckt för ofta på natten nu faktiskt. Tröttheten har liksom kommit ifatt en och man både glömmer rätt väsentliga saker (t. ex hunden utanför affären) och tappar tålamodet alldeles för lätt (t. ex ikväll när jag börjar grina som en barnunge för att Alvin kastar saker omkring sig)
Det värsta är att det ju inte går att göra så mycket åt just nu! Lillskruttan vill ju liksom äta fler gånger på natten och maten finns i mina tuttar. Bara att knalla upp!!

Tur att jag har en snäll man som nyss hällde upp en skål med godis åt mig, gav mig en puss och tog Tova.
Kanske för att jag suckade och hade mungiporna nere vid fotknölarna?!
Skitsamma var precis vad jag behövde iallafall. Det krävs inte mycket för att rycka upp en igen!

Och sen så.. sen när hon börjar äta riktig mat och jag slutar amma, ja då jäklar ska jag sova!! Hahahaha! Och Johan ska få knalla upp minst en dag i veckan och skaka flaska om det behövs. Jajemensan!

Men bara man tittar på sina små underverk så är tröttheten värt allting! För jag skulle inte byta bort mina älsklingar mot all sömn i världen, aldrig nånsin. De är det bästa och finaste som finns och jag älskar dem mer än jag trodde var möjligt!!

Men nu lyfter jag inte ett finger mer ikväll.. och imorgon blir det tjejfest med alla supermorsorna i byn.
Ska bli så kul!!

Utmanad!!

Kommentarer (0)

2009-10-16 @ 12:34:03

 
Jag har blivit utmanad av Bella!

Regler:

Det här är svårare än du tror!
Kopiera detta till din blogg,utmana 5 personer plus den du fått av och berätta det för dem.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn
som svar (förutom på fråga 1)!
Lycka till!

1. Vad heter du: Anna-Karin
2. Ett ord på fyra bokstäver: Acne
3. Flicknamn: Alma
4. Pojknamn: Alvin
5. Yrke: Arbetsterapeut
6. Färg: Apelgrön (Jooodå den finns visst ;-)
7. Klädesplagg: Anorak
8. Mat: American pancakes
9. Sak i badrummet: Anka (ja i gummi då förstås)
10. Plats/stad: Amsterdam
11. En orsak att vara sen: Alvin
12. Något man skriker: Attans!!
13. Film: A Night at the Roxbury
14. Något man dricker: Appletini

15. Band: Aha

16. Djur: Apa
17. Gatunamn: Apelgatan
18. Bil: Audi
19. Sång: Att älska dig


Jag utmanar: Carli, Rutan, Karin,  Ketchupmamma, Jessica

Pingback? Trackback?

Kommentarer (2)

2009-10-14 @ 23:23:17

Jo jag kan ju Engelska, men kan inte nån föklara för mig vad dessa grejer innebär? Är det där under Pingback man kan skriva in sökord som läsarna sedan kan hitta bloggen genom? Och sen på bloggen står dessa ord under Trackback? Eller vad? Och vad betyder Ping?

Får man använda så här många frågetecken??

Jag är trött och ska sova en sväng tror jag!

Höstmys

Kommentarer (1)

2009-10-14 @ 23:17:45

Fy fasen så kallt det var i lekparken idag! Nu är hösten här.

Och vad blir man sugen på då? Jo varm choklad!
Dock glömde jag handla det när jag stressade upp till hemköp med båda barnen tidigare idag. Eller rättare sagt, det som inte finns med på listan handlas heller inte för jag har fullt upp att hålla Alvin kvar i butiken, så det finns inga hjärnceller kvar till att fundera vad på som saknas i skafferiet just då.

Hursomhelst så åkte min snälla man tillbaka till affären medans Alvin var på gympa. Jag vill gärna tro att det var för min skull men det var egentligen för att slippa hjälpa 3-åringar svinga sig i lianerna ;-)
Men som lite grädde på moset så fick jag även ett par raggsockor.

Så nu är det höstmys på allvar!

Fast nån grädde på chokladen fick jag inte ta för den skulle Alvin ha på sina pannkakor imorgon.

Produktiva dagen..

Kommentarer (0)

2009-10-13 @ 17:12:30

..blev det idag trots att jag tänkt sova.
Möblerade om Alvins rum bla. Blev superbra! Ska bara inhandla en ny hylla åt honom, en Expedit från IKEA:med lådinsats i nåt fack

Blir en likadan till Tovas rum också. Det bara kliar i fingrarna tills vi kan påbörja det!!

Nu är mormor här och har lagat middag, lyx!!

Fondvägg

Kommentarer (2)

2009-10-13 @ 16:52:11

Ungefär hälften av min hjärnkapacitet nuförtiden går åt till att fundera över renoveringsprojekten här hemma. Det jag längtar mest till är som sagt Tovas blivande rum. Tänkte göra vita väggar och sen en lite färglad fondvägg. Hade hittat världens finast tapet från Sandberg (tapeten Lilly fast i rosa/blå utförande):

MEN så knallar Johan förbi datorn vid vilken jag sitter och drömmer mig bort i inredningshimlen och utbrister nåt i stil med: "Uääääck jag vill kräkas av såna där tapeter! Får sån äcklig väntrumskänsla. Usch gräslig"

Happ känns inte lika skoj längre om mannen mår illa varje gång han vistas i dotterns rum. Bara att tänka om.

Så fick jag en idé om en väggmålning istället med inspiration hämtad direkt från fantastiska Isa Form (är väl egentligen en lite sämre kopia av en poster därifrån) Så jag spenderade en stund med Paint (tydligen från stenåldern?) och påtade ihop denna:

Tänk er en helvägg. Vad tror ni om det?? Och så expedithyllan längst åt höger där stigen tar slut .
Vill inte få en gulligullkänsla utan lite mer retrostil.

Jaja har ju lite tid att fundera och lär hinna ändra mig 20 ggr till innan dess!

Ny design...

Kommentarer (2)

2009-10-10 @ 00:56:06

... har jag efter lite letande lyckats få till. Men bara tillfälligt. Bella ska ju fixa en råsnygg design sen när hon får tid. Men jag stod inte ut med den där urtrista desigen man får från början. Skulle vara riktigt skoj att lära sig designa mer personligt, men jag är inte och kommer aldrig att bli ett datasnille.. tyvärr.
Nu har jag spenderat alldeles för lång tid i bloggmallsvärlden..

Ska träffa mammorna från första föräldragruppen imorgon. Vi brukar köra årligt kalas för våra September-06or. Kul att se hur stora alla ungar blivit, man har ju sett dem sen de bara var nån månad gamla. Och nu är de alla lagom trotsiga 3-åringar liksom. Återstår att se vem som är vildast.. gissar på mitt barn ;-)

Ska hursomhelst bli mysigt och Johan får lite tid att fixa ormbostäder här hemma.
Han har äntligen tömt terrarierna på övervåningen nu ikväll, så bara börja riva och fixa sovrum här i kontoret nu!! Boan Bullan ville INTE flytta, tog bra många timmar innan Johan fått ur alla varelser ur sina tillhåll. Men NU SÅ för första gången så sitter jag ENSAM i rummet här! Ja.. förutom Tova då som snarkar i famnen ;-)

Så här ser några av husdjuren ut.. nån som vill ha??

   

Mina små underverk

Kommentarer (2)

2009-10-08 @ 22:36:20



Premiär för utflykt med två barn

Kommentarer (1)

2009-10-08 @ 21:03:44

Tog för första gången sen Tova kom med båda barnen på bussen och begav oss till Gränby centrum. Eftersom Alvin inte är av den lugna typen var jag en aning nervös inför hur det skulle gå, men det gick verkligen över förväntan! Bussresorna är sällan problem för det är ju hur spännande som helst för en 3-åring.
Sen lyckades vi tom äta lunch i nästan lugn och ro med gudmor Lotta, besöka 3 butiker och ta oss till pappas jobb! På Polarn o Pyret var vi säkert en halvtimme (de har ju ett LEGObord där Alvin fascinerat byggde en liten stad på) så jag kunde kika runt i lugn och ro.
När vi visat Tova för pappas jobbarkompisar (de "tokiga gubbarna" som Alvin säger) så ville Alvin gå till lekparken med mormor. Skönt för då kunde vi besöka IKEA i lugn och ro också ;-)

Måste nog inse att Alvin faktiskt inte är lika vild som förut och att han kan lyssna och inte springa iväg, bara han vill! Men det gäller nog också att han är på rätt humör. Men absolut att vi gör fler såna här trevliga små utflykter, gick ju hur bra som helst.

Har alltså haft en underbar dag men mina älskade barn!!

Fredagsmys!

Kommentarer (1)

2009-10-02 @ 12:31:41

Lillskruttan vägde knappast 6 kg men dock ca 5,6. Bra ökning det med! Längden hade hon dragit iväg på.. är 59 cm lång nu min lilla bebis. Så fort de växer, måste passa på att njuta!

Fick ett litet rensarryck nu på fm men som vanligt så ledsnar man alltid mitt i.. sen får man varva med att gulla med Tova som inte ville sova mer än en halvtimme så det blev inte så mycket gjort ändå. Men ska försöka dammsuga nu innan Alvin ska hämtas.

Sen blir det fredagsmys med Bella och Tilde! På fredagar får man vara lite onyttig (som om man inte är det annars med ;-) så ska ta o handla nåt smarrigt tills ikväll.

Krävs inte mycket för att liva upp tillvaron nuförtiden :-D

Nallis is back!

Kommentarer (3)

2009-10-01 @ 10:12:35

Ja imorse hittade vi Nallis inrullad på nåt sätt i mitt och Johans sängöverkast. Så underligt bara att jag inte såg honom där igår när jag drog över överkastet?! Hmm.. men hursomhelst så är han tillbaka och det är en glad liten pojke här hemma!

Strax kommer Alvins gudmor Lotta hit med sin lilla bebis och äter lunch. Jättemysigt!
Sen blir det hälsokontroll på bvc för lillskruttan. Ska bli spännande att se hur mycket hon gått upp. Var 2 veckor sen vi vägde sist och då vägde hon ca 5,3 kg. Jag tippar på närmare 6 nu med tanke den takt hon ökat hittills. Vi får la se!

Nej nu ska det stekas pannkakor!