> Anki -

Anki

Det fanns en tid...

Kommentarer (4)

2010-12-23 @ 01:06:10

.. då jag faktiskt skrev här flera gånger i veckan. Den tiden är uppenbarligen förbi.
Det fanns också en tid då det fanns en lista man slaviskt skulle följa varje dag och skriva om högst intressanta saker. Den listan har jag totalt bojkottat för länge sen.

Men hej på er tappra människor som kollat in här idag.

Saken är väldigt enkel egentligen. Jag är helt enkelt för upptagen för att orka logga in.. det är faktiskt JUL i övermorgon!! Jag älskar jeln! jag älskar julpynt, knäck (OBS INTE SJÄLVA KOKANDET), saffransbullar, pepparkakor, julmust och julmat. Jag gillar även Tomten som jag innerst inne önskar fanns på riktigt. Ingen skulle vara lyckligare än mig om Jultomten fanns på riktigt. Notera att jag skriver hans namn med stor bokstav, helst i klass med Gud mao.
Men jag har en alldels egen tomte. Honom kan ni hitta på Gränby Centrum mellan 11-12 den 23 December varje år. I år kommer han ta en kölapp på Guldfynd och köpa ett fint smycke som hans snälla fru valt ut till sig själv. Och detta enbart för att göra det lätt för Tomten så han hinner ha lite lunchrast också. Dock oroade sig Tomten för att frun sin skulle bli ledsen ifall hon visste vad hon skulle få i julklapp. Jag vet inte varför han tror det, för inte har det väl hänt att frun gnällt om sånt tidigare? Men i år går detta alledelds utmärkt iallafall!

Eftersom jag i flera veckors tid tänkt lägga ut lite bilder här från, skojiga tillfällen och sånt, men uppenbarligen inte gjort det, så kommer här allihopa på en gång. Vi kan kalla serien för December månad helt enkelt.

Tova och Tilde julfikar


Alvin och Liam bakar pepparkakor


Och vilka fantastiskt fina det blev då!


Alvin fick dekorera ett pepparkakshus och äta allt godis som inte fastnade på taket


Tova stannade uppe tills ögonen gick i kors, och hjälpte till


Jag trodde att jag gillade att baka och gjorde ett lass med saffransbullar


Vi julpyntade och insåg hur mycket spackelfläckar det finns på väggarna. Tog därför resten av julkortpyntkorten med mobilen som inte har lika bra skärpa. Insåg sen att jag inte vet hur man lägger in såna bilder på datorn...


Barnen gick luciatåg och sjöng så fint


Tova övergav uppträdandet för att pussas lite med Hugo


Tova gillade sin chokladkalender


Sen tog vi årets julfoto


Och mormor kom på besök och satt framför granen


Jag spenderade en hel kväll med att leta efter tomtens halva luva. Utan resultat.



Sen har vi byggt en snögubbe med hjälp av pudersnö och några hinkar vatten. Han heter Jabba the Hut av helt uppenbara anledningar. Bild på den kommer när jag blivit ett datasnille.

Just nu är jag bara en idiot som sitter vaken vid datorn mitt i natten.

God Jul och vi ses om 5 kg!

Vad jag haft på mig idag Dag-14?

Kommentarer (0)

2010-12-14 @ 16:16:30

Ja så intressant!

Grå strumpbyxor
Vit/svartrandigt linne
Mörkgrå/svart stickad låååååång tröja med stor krage
Mörkgrå stickade knästrumpor
Ljusgrå raggsockor
Svart BH
Svarta trosor (nya för dagen)
massa armband, örhängen, halsband och ringar
rött nagellack


Jag känner mig lite... grå?

Och Jona...

Kommentarer (2)

2010-12-13 @ 10:07:51

....som jag skrev om i förra inlägget heter egentligen Johan och är min man ifall någon undrade.

Nu i veckan

Kommentarer (1)

2010-12-13 @ 10:05:28

Nu blev det missat flera dagar igen men det kan inte hjälpas för så är det och så kommer det fortsätta vara. Så ska jag då skriva om förra veckan eller den som just startat idag?
Eftersom jag har bråttom skriver jag om den som kommer för då har de tinte hänt något än och därmed hinner jag med bussen strax.

Idag är det Måndag och Lucia. Dock är nog vi de enda som inte firar lucia idag eftersom dagmammorna i byn alltid firar det på onsdagar istället av någon anledning. Men barnen brukar lussa för gammelfarmor så jag tror Johan ska åka dit med dem efter hämtning sen. Jag ska göra mig fin och åka till jobbet med ett ett gäng gröna bakelser som blev över efter helgens julfika.

Tisdag blir det jobb igen och sen sista avsnittet av Desperata hemmafruarna. Sen kommer jag vara irriterad resten av kvällen eftersom det slutade så spännande och det dröjer flera månader innan man får se fortsättningen.

Onsdag är jag så himla LEDIG och ska klä ut barnen till små tomtar och kolla på när de sjunger vackert på luciafirandet. Utomhus.

Torsdag var det jobb igen och Fredag med.

Lördag är jag sådär fruktansvärt ledig och ska då göra hemmagjorda pizzor med familjen Sjödin/Andersson. Vaddå? tänker Jona nu. Jo jag har glömt däga det älskling men vi ska äta ihop med Bella och Fredde på lördag.

Söndag skulle vi visst ha öppet extra länge i butiken så då behövde de min expertis där hela dagen lång...

Dag 12 hann det visst bli

Kommentarer (0)

2010-12-10 @ 00:30:27

Och då ska vi prata om vad som finns i min handväska.

Min handväska från Ullared är ungefär lika stor som ett äpple men rymmer tydligen hur mycket som helst!

I den finns:

*En gigantiskt plånbok
*Ett headset som jag aldrig använt
*ett armband
*1 tampong
*En mosad ipren
*ett LIPSYL
*ett läppstift
*NÄSPRAY
*Jobbnycklarna
*En klubba som är bra att ha som muta åt Alvin
*Busskortet
*Min kalender
*Ett puder
*En ögonbrynspenna
*En penna
*En vodoodocka (?)

Dag 11 - Om min bror

Kommentarer (1)

2010-12-10 @ 00:20:51

Oj vad jag måste ha fuskat för 11 dagar kan det väl inte ha gått sn liststarten va? Och ända har jag inte skrivit på 2 dagar.. jaja.

Ett syskon har jag och det är min bror Kristian. Jag kunde haft en syster med - Karolina - men hon föddes väldigt sjuk och blev bara 2 dagar gammal. Detta hände ett år innan jag kom så jag hann aldrig ens träffa henne.

Men min bror har varit mer än tillräcklig i mitt liv för han är den bästa brodern man kan tänka sig! Han är snällast av de snällaste, den mest omtänksamma man kan tänka sig och har om än sämre humor än mig. Han är "en aning" pedant vilket betyder att han mår psykiskt dåligt när saker är i oordning. Nja inte riktigt så illa är det, men det bästa jag visste när vi var små var att flytta på grejer i hans rum och sen se på medans han ställde tillbaka dem på sin plats igen. Undrar om jag var en elak unge?

Trots att han är 5 år äldre än mig så har vi alltid kommit bra överens, och framförallt nu som vuxna.
Det enda negativa som finns med min bror är att han bor på andra sidan jordklotet och vi kan nästan aldrig ses. Han flyttade till USA för ca 10-11 år sen för att bli pilot och har nu fastnat där med sin sambo Denae och deras lilla Hammy. Kanske ska tillägga att Hammy är en kanin och inget barn, så ingen oroar sig. Den kaninen förtjänar ett helt eget inlägg nån dag.

Hur som helst så finns det inte tillräckligt med ord för att beskriva vilken fantastisk bror jag har och jag älskar honom av hela mitt hjärta!



 

3 snabba

Kommentarer (1)

2010-12-08 @ 00:37:57

Lika bra att köra på, jag kunde visst inte ignorera listan, den är som ett klister på näthinnan och otroligt ångestframkallande.

Ett ögonblick - Alldeles nyss för en liten stund sen när jag var på väg att logga ut men av någon anledning ändrade mig och tänkte att min hjärna endast får ro att stänga av när jag skrivit ifatt på listan. Det var ett laddat ögonblick som jag kommer minnas för evigt eftersom jag just skrev ner det totalt meningslösa ögonblicket.

Min tro - Jag tror på min alldeles egna gud som när jag var liten var en stereotypisk farbror med långt vitt skägg som var uppe i himlen. Tror jag kanske förväxlade honom lite med jultomten. Båda kunde man ju be om saker iallafall. Sen försvann det där lite för jag insåg att det stod en massa saker i en Bibel som jag inte riktigt höll med om, och därmed sprack ett framtida liv som Kristen. Samtidigt kunde jag ju inte bara tro på ingening. Nånting finns det som är större än oss människor och som påverkar saker. vad det är det vet jag inte men Gud är väl kanske ett bra namn på det. En högre makt är kanske ett bättre.
Sen tror jag stnhårt på spöken. End of story.

Om dagens outfit - Ja vad säger man. Ledig dag. Samma trosor som igår. (Jag vet asäckligt) Ett par rosa plyschbyxor och en trasig luvtröja täckt av vetemjöl och smör. Kanske skriver om detta igen imorgon efter jobbet, bara för att uppmärksamma kontrasterna mellan "ledig" och "jobb". Eller inte.

Nu ska jag iallafall klä mig i täcket och hoppas på att slippa vakna och behöva söva söt liten flicka mitt i natten.

Min bästa vän

Kommentarer (2)

2010-12-08 @ 00:24:15

Hej. Oj ursäkta att jag totalt struntat i listan i 3 dagar. Jag har haft så fullt upp med att vara så himla ledig ;-) Är det inte då man har som mest att göra? Nu ber jag om ursäkt för att jag har sett andra göra det på sina bloggar, men egentligen tror jag ingen gråtit sig till sömns av besvikelse för jag hållit mig från datorn..... eller?!? ;-)

Hur som helst, back to the list som jag redan tröttnat på. Detta må vara det sista inlägget från listan. Eller så väljer jag rent spontant därifrån sen. Enough pladder, here we go:

Jag är alldeles för solidarisk för att kunna välja en person som är min bästa vän. Bästisar hade man i lågstadiet och de byttes ut i takt med strumporna.
Nej nu är det så att jag valt 3 personer som är mina närmaste vänner, och de är 3 som jag pratar med på en nästintill daglig basis. 3 människor som jag älskar och vet att jag alltid kommer umgås med. 3 människor som jag kan prata med om allt och 3 människor som kan säga åt mig när jag pratar för mycket ;-)


Karin - Vi har kännt varann i 27 år och hon har alltid varit och är som en syster för mig. Vi slogs varje dag när vi var små, men kramads minst lika mycket. Vi har varit ifrån varandra större delen av våra vuxna liv eftersom hon av nån märklig anledning valde att bo i JOKKMOKK i 10 år. Men förra året kom hon till sina sinnes fulla bruk och flyttade hem igen ;-) Gudmor till mina barn är hon också och därmed dömd till att umgås med mig resten av sitt liv. Älskar dig gumman!

Lotta - Vi började umgås i mellanstadiet och har hängt sedan dess. Har både skrattat och gråtit ihop måååånga gånger och vet att vi kommer göra det många gånger till. Förhoppningsvis bara skratta då. Lotta har ett hjärta av guld och är ibland alldeles för snäll för sitt eget bästa. Hon är så fin att även hon fick vara gudmor till mina barn och är därmed också tvingad till att ha mig i sitt liv för evigt. Äskar dig hjärtat!

På bilden nedan fick även Johans  kompis Kalle vara med, det passar ju in på temat. Och så är han ju the godfather också.


Isabelle - Är personen jag kännt kortast tid men umgåtts mest med sista åren. Hon är omtänksam, snäll, lugn och skrattar ofta - inte så konstigt med tanke på att hon är norrlänning. Hon flyttade däremot åt rätt håll redan från början, tvärtemot Karin alltså ;-)
Man skulle kunna säga att Isabelle är som min andra bättre hälft. Jag har ett enormt behov av att dagligen meddela henne saker och bryr mig inte alls om hur ointressant det är. Och det bästa av allt är att hon står ut med det och till och med lyssnar. Hon är en fantastisk människa och min särbo. Älskar dig vännen!




Utan er vore mitt liv så mycket fattigare!


Forts dag 6

Kommentarer (2)

2010-12-05 @ 01:02:08

The day that never ended typ.

Soffmyset förvandlades till söva-Tova-mys i ca en timme vilket tillslut lyckades för hon sover än. *peppar peppar* Resten av kvällen spenderades i soffan med att se film varvat med att få Alvin att sova. Alvin och Johan somnade till slut klockan 23 och jag gjorde misstaget att då gå in på nätet. Hittade ett jobb att söka och har sedan dess spenderat 2 timmar i Open Office med min tröga hjärna, med att försöka ändra ett filformat till ett annat. Nu har jag ändrat, sen återstår att se om min nya arbetsgivare (nej jag är väl inge självsäker?) ens har någon text att läsa i dokumentet. datorer är inte min starka sida. Dock var "datavana" en merit som efterfrågades i annonsen. Knepigt det där, men jag tror mitt pladder får dem att glömma fråga om såna banala saker. På intervjuen alltså.

Haha lite får man väl hoppas ändå ;-)

Dag 6 - Min dag

Kommentarer (1)

2010-12-04 @ 19:13:33

Ja men dåså, det här blir ju intressant.

Ok dagen började med att Tova tänkte kliva upp kl 03.30 och vägrade somna om. Efter hela 5 minuter gav jag upp och väste till stackars Johan att han minsann fick ta hand om dottern sin för att jag ska jobba hela dan och jag orkar inte jobba om jag aaaaaldrig får sova en enda natt!! Nåt sånt sa jag. Jag är inte så trevlig mitt i nätterna.
Vaknade nästa gång av att klockan ringde och Tova och Johan kommer ut ur Alvins rum där de slumrat en stund. Alvin hittade jag bredvid mig i sängen. Inte så noga med vem som sover var här hemma längre. Bara folk sover.

Efter lite mascarapåtagning osv så hann jag i tid till bussen som inte var speciellt sen trots att det faktiskt ligger SNÖ på vägarna. Heja UL!
Gick in på Hemköp men glömde bort vad jag skulle handla så gick till jobbet istället. Och därnånstans började dagen på riktigt. Julrusch, hysteriska människor och ca 10 20 lådor med varor, a la size flyttkartonger, har jag beblandat mig med. Onda blickar har jag fått medans jag plockat upp varor. Ty de tänker att varför ska inte den där tjejen täckt i kartongdamm, och blödande nagelband därborta stå i kassan med sina många kollegor? Jo därför att packar ingen upp lådorna så har ni inget att handla och slåss om kära kunder. Så är det. Sen var jag väldigt trevlig ett tag och slog in många fina julklappar till många trevliga människor.
Sen stängde till sist butiken och jag hade fått en trevligt sms från min snälla man som undrade om "Damen vill åka bil hem?" Ja tack!

Väl hemma var maten lagad av världens bästa mormor, Alvin berättade om ett jättestort tomteägg fullt med godis som han fått (är det påsk???) och Tova var så trött så hon la sig och vilade på köksgolvet en stund.

Nu ska jag slå ner mitt arsle i soffan och sedan sitta där i ca 5 timmar. Ska leta efter lite chips först bara.

Dag 5 - om kärleken

Kommentarer (0)

2010-12-03 @ 12:44:02

KÄRLEK är meningen med livet. En obeskrivlig känsla jag känner till framförallt mina barn, min man, mina föräldrar, min bror och mina nära vänner. En känsla av att jag gör vad som helst för personen jag älskar. En smärta i hjärtat av tanken på att aldrig få se personen mer. Helt obeskrivligt som sagt. Kärleken är lycka och glädje, kärleken är ALLT!

Det får räcka så för nu ringer telefonen, Tova vaknar, Alvin vill spela bolibompa och jag skulle visst iväg och jobba..

Dag 4 och Maten

Kommentarer (0)

2010-12-02 @ 00:28:04

Eftersom jag ändå sitter här, inloggad o allt och antagligen inte lyckas med nästa inlägg imorgon kväll så gör jag det nu, på helt rätt dag o allt!
Hade hellre velat skriva om detta igår då jag var på årets julbord med jobbet och därmed hade kunnat skapa världens kanske längsta matintagslista. Så lång att jag garanterat fått en kommentar från Anonyma matmissbrukare. Men inget fusk nu utan här kommer istället Dagens matintag:

Frukost: 2 knäckebröd med smör på och ett glas vatten

Lunchlåda: Makaroner och korvstroganoff och en pepparkaka. Okej 3 pepparkakor.

Mellis: 2 pepparkakor. Okej 5 pepparkakor och en mandarin.

Middag: Delikatessmåltid skapad av the Masterchef himself Johan. Marinerat kött med potatiskroketter och italiensk sallad. Han kan han, min man.

Kvällsmål: Oboy och 2 kalkonmackor.

Helt otroligt att jag ens fick i mig allt det där idag med tanke på att nya jackan höll på att spricka bara ett dygn innan. Seriöst, varför äter man tills det gör fyiskt ont i hela mellangärdet när man är på julbord? Men gott är det!

Dag 3 och mina föräldrar

Kommentarer (1)

2010-12-02 @ 00:18:30

Med några minuter tillgodo kan jag lyckas hinna detta inlägg på rätt dag faktiskt.


Pappa

William alias "Wille" heter min pappa. Född och uppvuxen i USA, närmare bestämt Boston, men flyttade av nån anledning till Sverige när han var runt 25 tror jag. Och tur var väl det för annars hade jag ju inte suttit här nu.
Halvitalienare i blodet vilket måste vara enda anledningen till mitt lite heta temperament då och då.
Min pappa är genomsnäll och det är från honom jag ärvt min dåliga humor, mitt shoppingbegär och säkert en hel del andra saker. Datasnille och prylintresserad är han också. Jag blev påtvingad min första mobiltelefon ungefär när andra folk bara hade sett dessa tegelstenar i Hollywoodfilmer. Pinsamt då, men nu i efterhand inser man att jag ju var hur hipp som helst, kanske tom den som startade mobilmodet i stan?
Skämtåsido. Min pappa har senaste 10 åren eller mer bott i USA igen och i och med det hörs vi mer sällan än vi borde. Men det är roligt när han lyckas komma hit och jag älskar honom!



Mamma

Ja vad säger man om min mamma annat än att hon är den mest omtänksamma och kärleksfulla mor man kan ha. Hon tänker alltid på andra i första hand och finns alltid tillhands när man än behöver henne.
Född i härliga Ludvika men flyttade till Uppsala någon gång för länge sedan och träffade min pappa. Och tur är väl det som sagt.
Mamma är en väldigt lugn och jordnära person som älskar naturen och havet. Hon är genomsnäll och världens bästa mormor till mina barn. Även världens bästa svärmor, det vet jag att Johan skulle sagt =)
Gudrun är det namn hon döptes till men går nuförtiden under smeknamnet "Momo". Spelar ingen roll vem hon pratar med, hon liksom presenterar sig så jämt.
Älskar min mamma så otroligt mycket!




Jag har haft världens bästa och tryggaste uppväxt man kan tänka sig och det har jag mina fina föräldrar att tacka för! Min bror har även haft ett finger med i det spelet men den rubriklen kommer en helt annan dag.

Inte lyckades jag med detta heller på rätt dag men en kvart hit eller dit är ju inte så noga..


Och så en liten lista

Kommentarer (0)

2010-12-01 @ 01:08:22

Har haft lite ångest över över hur ytligt och egoistiskt jag beter mig ibland så därför tänkte jag haka på trenden med den där blogg-listan som alla skriver nu. Och den handlar ju just om MIG; MITT LIV OCH MINA TANKAR. Typ. Inte ett dugg ytligt men ack så egoistiskt ;-) Men kul kanske. Iaf om jag kommer ihåg att blogga också..

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.



Då kör vi med Dag 1 med Presentera sig själv och det är verkligen jättetidigt på Dag 1, så tidigt att jag inte ens hunnit sova än. Men egentligen borde jag börjat med Dag 1 i månadegs och då är det jättesent just nu..

Jag är heter Anna-Karin Mary Hagman Fd. Langdell och är mamma, fru, dotter, syster, vän, glad, positiv, gnällig, tjatig, upprepande, tänkande, pysslig, ironisk, högljudd, matglad, omtänksam, naiv, lite pedantisk, lat, tidsoptimist, dålig kock, shoppingsugen och skriver ofta ogenomtänkta saker med helt fel ordböjningar.



Känner mig väldigt positiv just nu så kör på med Dag 2 på en gång. Då kommer jag ifatt ordningen på listan lite. Jag kommer antagligen inte blogga förrän nästa vecka nån gång igen så lika bra att passa på medan man ändå inväntar att nån ska vakna här hemma igen.

Dag 2 låtsas vi att det är och då var det Min första kärlek:

Svårdefinerat det där. Jag tänker och tänker och inser att jag varit kär måååånga gånger. I lågstadiet då det var hippt att fråga chans på sina bästisar och sen aldrig leka med varandra förrän man gjort slut, sen var popstjärnor som man hade vilda fantasier om att få gifta sig med en vacker dag väldigt trevliga, i högstadiet då självförtroendet var var i höjd med dammråttorna och man led av tunghäfta, och i gymnasiet när man bara inte riktigt visste hur man skulle bete sig i ett förhållande så det var lika bäst att ha en drös killkompisar och lite lösa förbindelser istället.
Men så träffade jag en dag en människa som jag då inte alls trodde jag skulle bli speciellt förälskad i, förrän en dag flera år senare då vi mitt i världens gräl skrek de magiska orden till varann: "Men fattar du inte att jag älskar dig din idiot! Eller nåt liknande.." Jätteromantisk verkligen. Men mer romantiskt blev det iallafall för han är fortfarande kvar i mitt liv, för alltid snarkandes vid min sida om nätterna.
Så den jag får räkna som min första stora kärlek är faktiskt han, min man!
(övar inför julklapparna med lite rim)


Nu ska jag tappert försöka följa resten av listan som man ska, så den tredje får väl komma imorn (eller idag då fast efter jag förhoppningvis sovit och möjligtvis jobbat).

Tjingeling!