> Anki -

Anki

Nästan barnledig

Kommentarer (1)

2010-05-31 @ 19:23:50

Ja så fyndig man kan vara! Fast Johan får ta åt sig det mesta av äran (?) av förra inlägget, jag är inte sådär kvicktänkt egentligen... Enligt honom får han nämligen bidrag för att vara gift med mig. Tack för den! ;-)
Men kul hade vi när humorn nådde sin absoluta botten!

Jag kanske borde hålla bloggen på den nivån jämt?

Nu har vi blivit nästan barnlediga här hemma, dvs Alvin sover hos mormor. Och eftersom Tova är en liten skalman, med en inbyggd mat- och sovklocka, så har hon i vanlig ordning slocknat kl 19. Skööööönt har jag det nu. Har just gjort klart maten med så idag blir det bara jag och Johan vid bordet. Tror nästan vi ska fira lugnet med att sitta på verandan. Men först ska jag hämta in honom från rabatten. Jag gillar att jag har en man som tycker om att vara i rabatter. Gillar det mycket faktiskt!

Och denna "ledighet" betyder att jag ska åka till IKEA imorgon. Fick nämligen present av min mamma på mors dag (ja hon har missat poängen lite där), ett kort + 500 kr så nu ska det shoppas lite smått och gott. Tusen tack älskade mamma!!
Tova ska såklart följa med för hon är lite för liten för att vara hemma själv, men hon gör ungefär lika mycket väsen av sig som handväskan så man kan nästan säga att jag åker själv ;-)




Organisk brottslighet

Kommentarer (4)

2010-05-26 @ 21:44:02

Har upptäckt att sådden inte riktigt kommer överens. Pysslingkragarna har efter en del dispyter om platsbrist delat upp sig i två gäng. Eastside VS. Westside. Senaste natten har de tom byggt en liten mur mellan sina läger och nu väntar vi bara på att kulsprutorna ska dyka upp och att nån liten pyssling ska sätta ett kryss över "K"et på stora stenen. Läget är så spänt att inte ens maskros eller kvickrot vågar sig in i området längre.

Citat från en maskros som vill vara anonym:
"Man vet aldrig vad de där busfröna kan ta sig till. Problematiken är djupt rotad och troligtvis kommer det skördas många fler offer innan freden kan gro.


Kriget i krukan

Dålig kondis

Kommentarer (0)

2010-05-25 @ 23:36:07

Man veta att man har dålig kondis när man flåsar som en kossa innan man ens hunnit fram till gympasalen ;-)
Var på säsongens sista Aerobicspass idag som var ett Step-up-pass istället, skitkul och skitjobbigt! Som sagt synd på den självförvållade kondisen bara ;-)

Annars då? Jo barnens gudmors bror som jag pratade om härom inlägget fick en yttepytte bebis idag! Allt gick bra och alla mår bra under omständigheterna. Yttepytten vägde drygt 800 gram och var ynka 35 cm lång, lite ironiskt med tanke på hans pappa som är 204 cm. Men bebisen blir nog en långis till sist som resten av familjen (Karin är inte så kort hon heller ;-)

Sen händer det väl inte så mycket. Sitter här i 3 timmar gammalt svett så ska masa mig in i duschen. Före midnatt är målet så ska ta min dåliga kondis och se om jag kan lyfta benen över badkarskanten.

En sån där lista igen

Kommentarer (2)

2010-05-22 @ 01:16:36

Och bara för att tänka på nåt annat så hittade jag en till sån där rolig lista på Fias blogg denna gången. Så nu ignorerar jag det faktum att ingen brydde sig om min förra och gör helt enkelt en till! Kul va?



1. Stänger du av mobilen när du sover? Nej aldrig faktiskt! Förutom när batteriet tar slut. Herregud jag kommer få en hjärntumör..

2. Vem såg dig senast naken? Förlossningsläkaren. Nej då jag skämtar såklart.. det var faktiskt Johan

3. Hur såg du ut på högstadiet? Tjock, crockerjeans (uppklippta nertill) championtröjor. Omg inte konstigt att man var singel.

4. Hur kommer du se ut om tjugo år? Smärtare än nånsin!

5. Hur var du på dagis? Tjock och ganska poppis tror jag. Gick dock hos dagmmamma så det var bara ca 5 andra barn man behövde bli poppis hos

6. Hur är du att ha som arbetskamrat?
Ganska glad och roande tror jag

7. Har du celluliter? Ungefär lika många som månens har kratrar

8. Biter du på naglarna?
Nej inte längre!

9. Har du något handikapp? Enligt Johan såpass många att han får bidrag för att vara gift med mig. Men nej bara lite lätt minnesförlust vad jag är medveten om

10. Är du rädd för att få hängbröst? Rädd för att få? Nej det är för sent för det.

11. Tror du att gud är en man eller en kvinna? Varken eller faktiskt. Kan inte definera det där överhuvudtaget.

12. Svär du mycket? Ja alldeles för ofta.

13. Är du trevlig mot Jehovas Vittnen? Självklart, jag är trevlig mot alla som kommer oinbjudna till vår dörr

14. Hur homo är du på en skala 1 - 10? Får väl bli en etta då

15. Tror du på utomjordningar? Jajemensan!

16. Om du var tvungen att välja en maträtt som du måste äta varje dag livet ut? Kebab med ris och sallad. Skulle valt pizza egentligen för då kan man variera toppingen, men kom på att jag inte kommer vara särskilt snygg och smärt om 20 år då.

17. Vilken mat är den största missen att bjuda dig på? Just nu allt med kolhydrater, men annars får det väl bli surströmming (nej tack Isabelle)

18. Har du blivit arresterad? Nej inte vad jag minns

19. Ljuger du? Nääeeee aldrig!

20. Har du kysst en polis? Nej inte vad jag minns

21. Är du rädd för Securitasvakter? Nej men kanske tvärtom? De brukar alltid vända på vår uppfart..

22. Har du någonting att dölja? Ja magen, låren och tuttarna bland annat

23. Vad har du på din nyckelknippa? Nycklar, nån nyckelring tror jag och en sån där manick man tar kundvagnar med

24. Är du/har du varit gift? Ja i snart 2 år faktiskt

25. Skulle du gå upp klockan tre på natten för att hämta pojkvännen från krogen? Aldrig, orkar för det första inte cykla 2 mil till stan och för det andra inte hem igen med Johan på pakethållaren.

26. Kan du laga cyklar?
Jajemesan! Iallafall skruva fast nya trampor

27. Kan du fixa med bilar? Japp! Iallafall städa ur gamla matlådor ur baksätet och montera fast bilbarnstolar men inte mycket mer..

28. Brukar du köra om? Ja jag cyklar jättefort ibland.

29. Kan du baka bröd? Kan jag nog säkert om jag försöker. Scones minns jag att jag gjort räknas det?

30. Vet du hur man frostar av en frys? Ja faktiskt

31. Vilken tvserie skulle du helst leva i? Svenska Hollywoodfruar

Små hjärtan

Kommentarer (1)

2010-05-22 @ 00:45:12

Just nu uppskattar jag verkligen mitt liv så himla mycket, och framförallt att jag fått 2 friska, envisa, glada, trotsiga (den ena iaf) underbara, fina små barn!!

Pratade nyss med barnens gudmor som berättade att hennes bror och flickvän antagligen kommer få sätta igång förlossningen nu... i vecka 25!! Hon har fått havandeskapsförgiftning som bara verkar bli värre, så nu hade hon tom fått kortison för bebisens lungor. Kanske får de en pytteliten bebis inatt? Håller verkligen tummarna att allt ska gå bra!

När man får reda på sånt så får man verkligen den där känslan av att fy fasen vad man ska vara tacksam!! Hur jobbigt det än är att vara smällfet och toksvettas de där sista veckorna så är det så värt det! Tänk bara att få en yttepyttebebis i vecka 25...


Tror man ska vara tacksam oftare för allt man tar för givet. Och inse att livet är en gåva och ta till vara på varje dag!  
Lite bilder från häromdan:


Sommarfina i rosa


Sötfisen


Klapp klapp


Puss puss


Myspys med pappa


Pigg gladfis



Trött lortgris

Välkommen sommar

Kommentarer (1)

2010-05-19 @ 19:13:52

Vilket stråååålande väder! Har brända axlar och smutsiga tår, precis som det ska vara när sommaren kommer!
Kanske därför man inte bloggat på ett tag också? Eller nej det beror mer på sjukstugan som rådit här i en vecka nu.
Först Alvin som ockupperat vårt sovrum och sett ungefär 250 filmer om dan på datorn, och nu Johan som ligger dagarna i ända och glor. Men aknske lika bra att bli av med det värsta uppkopplingsberoendet ;-)
Trots feber och förkylning har vi ändå varit ute varje dag, Alvin är ju knappast lugnare inne ändå så lika bra att morsan får en bränna samtidigt ;-)

Usch nu kom jag av mig för hunden fes så illa så jag snart spyr! Fy vad har hon ätit?

Jaja ska väl stänga av så Johan får ligga här i odören istället.

Tjingeling!

Torsdagsmys

Kommentarer (0)

2010-05-13 @ 22:24:34

Blev mer eller mindre utschasad hemma då det kollades på hockey i vardagsrummet, Svampbob i vårt sovrum och var sovande barn i de övriga sovrummen. Hade ingen lust att stirra in i köksväggen så jag knallade över till Bella och har nu snott hennes älskade laptop och sitter inlåst på toa... haha nä jag sitter i soffan.

En LCHF-kladdkaka, jordgubbar, grädde och ett glas vitt med trevligt sällskap är toppen! Och bra för vikten för nu är det - 14 kg detta år. Ska ner minst 8 kg till innan året är slut och det borde jag nog fixa.
Sen undrar jag vilka dårar det finns alltså?
Jag säger bara 2 ord - Lyxfällan och Grannfejden.
Nä nu får jag vara social igen, så fort Bella lagt på luren ;-)

Spontanbesök

Kommentarer (1)

2010-05-12 @ 23:06:34

Japp det där med enkäter var ju populärt! Eller så är det inte en kotte som läser här någonsin? Hahaha!

Idag kom barnens gudfar + Johans guddotter på besök från Värmland. Ja Johans guddotter är alltså dotter till barnens gudfar. Hm undrar om barnen blir gudsyskon då eller hur funkar det? Tror faktiskt jag och barnens gudmor Karin bestämde det en gång, att hennes son och mina barn var då gudsyskon. Och då har ju barnen ett till gudsyskon, gudmor Lottas son Jonatan också.
Jaja nu var det inte det jag skulle prata om. Hursomhelst så ringde han, barnens gudfar, igår och meddelade att de skulle komma och stanna över helgen. Jag gillar spontana människor som livar upp ens vardag lite. Riktigt trevligt och passar perfekt eftersom Johan är ledig imorgon.

Jag däremot tänker ta med mig lillfia och ta en stadstur imorgon för trevlig fikadejt med Lotta och Caroline, så får Papporna (kul att jag skrev det med stort P) och 3-åringarna roa sig själva.

Blir spännande att se nu vilket barn som vaknar först och väcker alla imorgonbitti.. *gäsp*.
Men först hade jag visst tvätt att hänga som vanligt vid den här tiden på dygnet.

En sån där enkät

Kommentarer (0)

2010-05-09 @ 22:51:55

Kopiera och skriv in dina egna svar under kommentarer!

Vad heter du? Anna-Karin Mary
Vad ska du göra i sommar? Vara hemma, renovera kök förhoppningsvis, möblera om på tomten, åka till djurparker, bada, få besök av min kära bror och pappa, sova lite emellanåt.
Vad hänger du på för sajter förutom den här? Facebook, Familjeliv, Tradera, Blocket, Hotmail, Facebook..
Berätta om din säng, är den bra? Den är ny och vit, är fin men trång, blir dammig fort men är som sagt väldigt snygg!
Har du något husdjur? Ja, två hundar, några ormar, nån ödla(?) och en sköldpadda... och några fiskar tror jag.
Vad har du gjort idag? Varit på barnklädesloppis och Gränby Centrum på shoppingrunda.
Vad önskar du dig mest av allt just nu? Ja förutom fred på jorden och ett hälsosamt liv åt alla, så vore det trevligt med ett nyrenoverat hus, mycket pengar att handla för och en påse godis.
Slutligen, har du någon hälsning till bloggens andra läsare? Ni är antagligen inte så många, men tack för att ni läser ibland och hoppas ni får en fantastisk sommar!

Ensam tid

Kommentarer (1)

2010-05-09 @ 21:49:49

Eller egentid kallas det nog.
Det har jag haft idag! Så jäkla skönt det är att bara släppa allt och åka hemifrån ibland. Missförstå mig rätt, jag älskar mina barn och jag älskar att vara med dem... men jag älskar också att bara slippa allt ståhej och ansvar ibland och bara tänka på mig själv!
Det behöver man.
Och Johan behöver få vara själv med barnen ibland med.

Så Bella vann över sin körrädsla och tog med mig på en tur till Gränby! Och vilken galant körning sen då! :-D

Även fast jag inte hade mycket att handla för så var det härligt att skena runt där i drygt 6 timmar och bara vara. Nu har vi planerat (eftersom Bella nu vågar köra och jag ej får köra) att åka in och storhandla utan familj nån gång per vecka och då passa på att småshoppa lite på Gränby och andra ställen också.

Detta kanske låter som en självklarhet för många, men är man mammaledig, bor i Björklinge utan körkort och har män som jobbar om dagarna och renoverar hus om helgerna, så händer det inte alltför ofta att man tar sig iväg utan barnen i släptåg. Men det behövs verkligen.

Känner mig som en ny människa som gärna också vill ha en ny garderob!

Ensam hemma

Kommentarer (5)

2010-05-07 @ 22:51:34

Ja nästan, barnen och hundarna är hemma också men de sover redan allihopa.
Johan är på fiskeresa i Sundsvall tills imorgon och det lät som de hade skoj. Bra det är han värd!

Och jag blir helt handfallen av att vara själv, har suttit rakt upp och ner i soffan, städat, surfat lite. Borde sova men borde också duscha först så man kanske tom hinner raka benen utan att minst 2 pers och en hund är inne i badrummet samtidigt.

Men oj så fridfullt och skönt det är ändå att vara själv!

Och så fridfullt och skönt det kommer bli den dagen jag inkasserar min sova borta natt ;-)
Bella vilken stad ska vi åka till tycker du?

Valborgsbilder

Kommentarer (0)

2010-05-06 @ 23:28:40

Fick äntligen ett ryck och ladda upp lite bilder från Valborg.

Bebisträff - Jonis och Tova

Bebisträff nr 2 - Tilde kom på besök med


Brasan som brann och blev släckt inom 5 minuter


Slitna efter en helkväll


Hur trött får man bli? (Notera hund och placering av Liams fötter)



Sen var vi ju ett helt gäng till men inte så många som hamnade på bild. Det plus att internet nu sackar ihop.

Lite surt

Kommentarer (1)

2010-05-06 @ 21:47:52

Upptäckte idag vilken grov missberäkning vi gjort med föräldrapenningen. Jag som tänkt vara hemma ett tag i höst med insåg idag att jag måste börja arbeta 1:a september! Och lilla Tova kommer få vara en modig tjej och börja hos vår dagmamma redan i oktober, då vi inte klarar det ekonomiskt att jag jobbar deltid och Johan är pappaledig. En månad blir han ju hemma men sen blir det nog kaos på bankkontot.
Lite surt känns det faktiskt. Tror dock inte det är nån fara för Tova att få börja lite tidigare, men jag hade gärna njutit liiiite längre av att vara hemma. men men utan pengar så måste vi flytta.

Tänk att man faktiskt kan få en fysisk huvudvärk av att behöva grubbla och pussla med sånt här elände hela dan och kvällen. Men jag tror vi har planen under kontroll nu iaf! Har skrivit en ring-dessa-samtalslista som jag ska beta av imorgon under dagistimmarna.
.. och äntligen sover båda barnen med... och Johan är och lagar hål på båten... och jag ska rota i nypåfyllda skafferiet :-D

Tjingeling! Allt löser sig till sist, det gör det alltid!

Jag+mobilen = icke kompatibla

Kommentarer (0)

2010-05-05 @ 22:02:17

Höll på att bli galen idag. Johan hade just åkt iväg till tatueraren, jag underhåller övertrötta ungar som inte får somna före 18.30. Upptäcker då att jag inte hittar telefonen. Går in i varenda rum i huset och ringer samtidigt, hör ingenting. Ner i källaren och ringer, hör ingenting. Ut på tomten och ringer, hör ingenting.
Och jag har varit hemma hela dagen!

Får lite smått panik och kommer sen på att det var en man och köpte vår pool på em, och jag hjälpte honom lassa in allt i bilen. Mobilen måste alltså ha ramlat ur min ficka och in i hans bil! Ringer mannen som går ut och letar, men hittar ingen mobil.
Då, helt plötsligt kommer jag på. Målarbyxorna som jag rullat ihop och tryckt längst in i garderoben. Där kanske mobilen ligger? Och ja där var den.
Under den här tiden har jag hunnit tänka ut samtalet till Johan som sitter hos tatueraren. Att han måste åka till en okänd man och hämta min telefon. Och det vore inte första gången!

Hade en liten tripp till Enköping förra året då Johan skulle köpa en ödla av ett par. Väl framme och med inlastad ödla + terrarium i blien måste gravida jag bara låna toaletten, och glömmer kvar min jacka+mobil i fickan hos paret. Detta upptäcks när vi kliver ur bilen hemma på vår parkering.
Bidde en till och mycket tyst tripp till Enköping den dagen, med en ilsken chaufför, en lipande tjock kvinna och ett sovande barn bak i bilen.
Så hade detta nu hänt så hade nog Johan funderat lite mer än vanligt om han verkligen funnit den rätta kvinnan att leva med.

Men men summan av kardemumman efter denna onödigt långa historia om ingenting egentligen,  är att jag är en aning disträ och att allt löser sig till bästa i slutändan. Alltid!

Valborg

Kommentarer (0)

2010-05-01 @ 17:07:25

Hade en riktigt mysig dag/kväll igår med riktigt härligt folk som firade Valborg med oss. Alla ungar lekte bra hela dan, vädret var kanon, maten fantastisk, sällskapet ännu bättre och inte ens en hund bråkade nämnvärt ;-)
Såna dagar ska man bara njuta av till fullo! Och är ännu mer tacksam idag att stormen som råder inte kom igår.

En liten kase tändes också. Men den släcktes lika fort för gnistorna flög lite onödigt långt tyckte Johan. han var den ansvarsfulla i gänget ;-) Tog tom ut TVÅ brandsläckare innan brasan tändes hahahaha! Många vuxenpoäng där!

Idag känns som en söndag! Och när man sen inser att det bara är lördag känns det plötsligt som man fått en extradag på helgen. Iofs är alla dagar helgdagar för mig, men skönt när karln är hemma och avlastar lite.

Nu var det tänkt att jag skulle lägga ut bilder från igår men jag hade visst inte lagt in dem på datorn och är alldeles för lat för att göra det nu. Kanske skulle fixa lite middag istället? Blir nog röding som blev kvarlämnad i kylen igår. Tack Karin!!! Och kanske lite potatissallad? Tack Lotta!!!

Guld med rester!!