> Anki -

Anki

Hej Propoints

Kommentarer (2)

2011-03-28 @ 23:11:41

Ja idag gick jag med i Viktväktarna för första gången och det verkar faktiskt riktigt lovande! Dock har jag förbrukat alla mina points för idag och jag är hungrig. Måste organisera det där litegrann framöver.

Sen kom det hem lite provbågar som jag beställde i lördags. Snabb levernas kan man kalla det, visste inte ens att Posten arbetade på söndagar. Av de 6 bågarna är det två som jag ser rätt normal ut i. Eller mindre ful kanske man kan säga. Skulle hemskt gärna lägga ut en bild här men jag hittar inte kamerasladden... (hmpf) ;-) Fast ska skicka tillbaka alla och beställa hem de två + ett par till jag fick syn på idag istället. Sen när jag har the final three ska jag ordna en omröstning här, promise.

Helgen

Kommentarer (0)

2011-03-27 @ 22:33:49

Tack för bra respons om cirkusen! Det enda vettiga att göra är att bojkotta. Tänk skulle alla göra det skulle det inte vara lönt för dem att åka runt längre.

Men så till min LEDIGA HELG, som tyvärr redan är slut, men varit ack så fantastisk!

Började lördagen med att kliva upp odrägligt tidigt. Kl 7 närmare bestämt. TIDIGT??? tänker några av er nu som varje dag tvingas upp minst 2 timmar tidigare. Men ingen idé att tala om det för mig för jag är minst lika morgontrött ändå.
Till klockan 10 då Johan slog upp sina vackra blå var vi alla färdigstylade för att åka till stan - storhandling var planen. Efter ett besök på ÖB och Willys och 2000 kr fattigare åkte vi hem för att lägga Tova. Dock slocknade hon redan i bilen och sov en skönhetssömn på 10 minuter vilket blev just det enda hon hade lust att sova på hela dan. Gjorde lasagne till middag och bjöd över Bella & Fredde + barn på middag. När man väl gör lasagne känns det som man måste bjuda hit folk för att visa spektaklet. När vi äter fiskpinnar, not so much ;-)
De flesta sa att det var gott. Alvin åt rätt ok, Liam sa att det smakade illa och ingen av småtjejerna tog mer än 2 tuggor var. Jag tolkar det som att jag ska laga mindre mat här hemma ;-) 
På kvällen gick Johan över till Fredde för att se på film, och Bella kom hit med likörflaskan för att se på körslaget.

Söndagen började med en sovmorgon till 10 (vilket egentligen var 9 eftersom vi av nån anledning ska ställa om klockorna 2 ggr om året). Helt ok iaf förutom att Johan med flit skickade in Tova för att kliva på sin mammas huvud, så han själv skulle få gå och lägga sig igen. Han kommer dementera detta men jag vet att det var så!
Efter Johan sovit klart var det dags för Tova att sova. 3 timmar lång tupplur tog lillfisen idag. Inget rutinmässigt sovande där inte.
Under den tiden var vi andra ute och beskådade en trädgård fylld av snö, löv, nerblåsta träd, hundbajs, ruttna äpplen och diverse skrot. Men våra drömmar lever vidare! Och minst hälften av bajset plockade jag upp trots min snoriga näsa. Hur mycket snor kan man producera egentligen? Detta är omänskligt! Men åter till väsentliga saker..
En cykeltur för Alvin blev det också innan det var dags för middag, världens största makaroner och champinjonsås. I like pasta ;-)

Nu har jag klämt i mig ostbågar, chips och cola, dvs en rejäl laddning inför mitt allra första möte på Viktväktarna imorn!

Syn och cirkus

Kommentarer (4)

2011-03-25 @ 22:43:38

Jag orkar inte logga in här så ofta så jag måste skriva om flera saker i varje inlägg som ni märker.

Jag gjorde en synprövning/synkoll/syntest eller vad det nu heter idag. Jag såg lite dåligt, vilket jag redan misstänkte eftersom jag bokade tiden. På vilket sätt är en lång histora som optikern till slut fick handskriva ner på receptet som "ojämn brytning" för att jag skulle fatta vad han pratat om senaste halvtimmen. Så nu ska jag leta efter glasögon som kommer få mig att se lite mognare ut. Jag fick nämligen visa leg på hemköp idag. Igen. För samma tjej som frågat mig 11 ggr förut. Hon är 18 år den tjejen. Jag frågade henne nämligen efter att hon utbrast "OJ JAG TRODDE DU VAR MYCKET YNGRE" åt mitt leg. Mitt svar till hennes ålder var "Oj du ser MYCKET ÄLDRE ut än så" Jag kan inte låta bli att vara lite ironisk ibland.

Men så till andra saken och något allvarligt.
Det sitter cirkusaffischer lite varstans i byn. En av dem sitter på en lyktstolpe utanför våran tomt. Vi äger inte lyktstolpen men jag funderar ändå på tt låta vinden slita ner affischen.
Och anledningen till detta? Jag gillar inte cirkusar som har djur. Jag tycker helt ärligt att alla borde börja bojkotta dessa cirkusar så det kanske kan komma cirkusar utan djur istället. Det är inte normalt för en elefant att leva i en trailer 90% av sin tid. Jag struntar i hur snälla de än må vara mot djuren (vilket de såklart påstår) Det är inte ett normalt liv att leva för djur helt enkelt! Och Alvin tjatar om att få gå på cirkus, men hans hemska mamma kommer inte betala för nån cirkus. Jag vill inte att han ska se det där och börja tycka att det är normalt att elefanter är dresserade och att djur blir piskade för att utforma konster. Det är inte normalt alls.

Så det var det. Jag hoppas ni är fler i byn som tycker likadant så de kanske slutar turnera till sist för ingen ändå kommer och tittar.

Så det var det, mysig helg på er!

Vår och slask

Kommentarer (0)

2011-03-23 @ 21:52:01

Å det är så härligt med slask alltså! På riktigt för då vet man att snön snart är borta. Vabbade idag för Alvin har haft hög feber senaste dagarna.. igår hade vi hjälp av gammelfarmor men idag blev det vab istället. Dock gjorde det absolut ingenting för det blev en feberfri dag så vi kunde tom gå ut en sväng. Efter promenaden var vi ute på gården och beskådade hundbajs och fimpar. Slutade med att jag fick ett ryck och plockade upp allt äckel och tog tom ner julbelysningen.. inte en dag för tidigt ;-) Sen har släpkärran börjat synas under snön så nu kan man fylla den med skräp igen. Lovely!

Å härliga vår!

Hockey

Kommentarer (0)

2011-03-23 @ 00:23:03

Det är slutspel i hockey ifall någon missat det. Jag har inte missat det för det har gått på tvn här hemma sen i julas ungefär. Och så när AIK förlorade idag idag sa jag medömkande till Johan "Vad synd, vilka ska du heja på finalen nu då?" Då fick jag veta att det var den första av SJU MATCHER som spelades.. så klart. Dumt av mig att inte minnas förra säsongen. Sen om de går till final så är det SJU MATCHER till som ska spelas. Bra system där.

Men ska erkänna att jag börjar falla tillbaka igen, till den tiden då jag brukade bry mig om hur det gick i matchen. Men jag blev alltid så bitter och förstörd om laget jag höll på förlorade så jag har varit på en detox från det där senaste åren..
Men nu börjar det bli så illa att jag tom bytte kanal från hemmafruarna för att se ställningen i matchen. I smyg såklart.. Sccchhhhh! Och jag bad en liten kravlös bön att AIK skulle vinna. Egentligen vill jag inte förbruka min böner på sånt men jag gjorde det ändå. För man kan inte be om vad som helst, man måste välja med omsorg annars är man bortskämd. Hursomhelst förlorade de så Gud hade nog annat för sig ikväll. Men så berättade Johan den bitterljuva nyheten om första av SJU MATCHER.

Jag tror jag börjar bli allvarligt sjuk.

Kinabuffé

Kommentarer (0)

2011-03-20 @ 18:37:09

Igår var vi på Kinabuffé. Oj barnlediga igen? kanske nån tänker. Men nej buffén var hemma hos Bella och Fredde och "vi" innefattar jag och barnen. Johan låg hemma på soffan och var mycket sjuk, antagligen influensan. Så han missade tyvärr detta fantastiska spektakel. Gudomligt gott och ack så mättande! Efter middagen rullade jag och Bella hem till oss för att lägga Tova och sedan kunde vi fortsätta goffandet med en fantasrik god efterrätt och en påse ostbågar. Jag väger på allvar 2 kg mer idag än igår. Lovely!

Och enligt alla på facebook har det varit soooool idag vilket jag såg en skymt av innan jobbet. Gillar slask väldigt mycket faktiskt, det bådar liksom gott på nåt sätt. Sen var det tydligen en giganstisk fullmåne inatt vilket förklarar varför jag inte somnade förrän kl 4.

Nu kan jag inte koncentrera mig alls längre för Johan hejar så högt på att Djurgården ska förlora.

Om en förändring

Kommentarer (0)

2011-03-18 @ 23:01:11

Kom att tänka på att jag inte skrivit nåt om Kira. Kom på det när jag fått frågan flera gånger hur det känns och om vi saknar henne att jag kanske uppfattas som känslokall som inte pratat om det på nätet, dvs här och facebook. Och så är det ju inte alls. Anledningen till att jag inte skrivit "hej då Kira" eller "Gud vad jag saknar Kira" är att jag inte vill höra "Vad jobbigt för er" eller "Å era stackare" eller nåt liknande, dvs sympatier. Det är ju helt sjävförvållat och vårat beslut.

Men eftersom folk vet om våra planer och eftersom jag inte är känsokall och faktiskt saknar henne så ska jag berätta att Kira har flyttat. Men hon har flyttat till bästa tänkbara ställe, nämligen Johans systerdotter och hennes fästman. Och hon har det hur bra som helst! Säkerligen bättre där än här kan jag föreställa mig. Och det bästa av allt är att hon säkerligen kommer hit och hälsar på igen, och vi kan hälsa på henne =)

Men någon som nog tagit detta lite värre än förväntat är Miss Tingeling alias "Wilma" eller "Plåstret" Hunden som spenderade Kiras första vecka här med att morra så fort hon kom inom en radie av 5 meter ifrån lilla damen. Hunden som gömt sig i diverse garderober, sängar och soffhörn för att slippa leka. Den hunden har betett sig som att världen håller på att gå under och suttit klistrad på på någon av oss dygnet runt i princip. Jättesynd om henne, stackars liten å allt det där men jag blir lite smått GALEN. Och det är inte Johan hon ska vara hos utan helst på Alvins huvud när han försöker sova eller på mig. Annars är hon ju rätt söt den lilla hopplärkan.

Hej hej

Kommentarer (2)

2011-03-14 @ 01:37:54

Jag ska göra en ny tatuering. Jag vet inte vad, när, av vem eller exakt hur den ska finansieras men den ska vara klar så fort som möjligt. Därför sitter jag i vanlig ordning uppe alldeles för sent och letar bilder och färger som sen Johan ska få äran att komponera ihop till ett mästervärk som ska täcka min vänstra överarm.
Hittills säger jag svalor, banderoll, kanske ett hjärta, lite passande dekorationer som utfyllnad och såklart barnens namn! Allt detta i en färgexplosion. Kanske.

Hur den än blir så kommer åtminstone Alvin tycka den är fin. Han beundrar allt som mamma och pappa har ritat på sig, och att få se sitt namn på mammas arm blir nog ganska populärt.

Annars är väl våren på väg nu? Jag tyckte jag hörde folk prata om det på bussen och jag tror de kan ha rätt för jag ser minst 300 hundbajshögar på bakgården vilket måste betyda att snöhöjden sjunkit minst en halvmeter.. några decimeter till nu så kanske vi kan få skåda våran bruna gräsmatta snart!!

Jag ska försöka skriva lite mer här nu också har jag tänkt, mest för Johans skull så han får vila öronen. Sen ska jag kanske skriva lite viktiga saker ibland med, som allt hemskt som händer i världen just nu. Japan liksom. Det är så tragiskt så jag finner inga ord. Jag brukar alltid tänka att det ofta kommer bra saker ur något dåligt, eller att det finns en mening med allt som sker. Jag ska vara ärlig och säga att jag har svårt att se det med det här. Möjligtvis att vi i Sverige kanske blir lite mer tacksamma över hur bra vi har det och att vissa av oss kanske kommer gnälla lite mindre. Annars nej.

Men överlag så håller jag ändå fast vid det i de flesta fall, för oftast finns det något positivt att se även när det känns som värst. Tex kan man vara glad över ifall barnen kräks på en fredag och inte en måndag så man slipper vabba och att vi hann med både Fyrishov och Nickis innan vi drabbades av tacorännskita och lilla Lia (Johans guddotter som varit här hela veckan med sin pappa) fick 40graders feber.

Och från det ena till det andra så tror jag att jag behöver glasögon. Om man ser dåligt på lite avstånd, tex när man sitter vid datorn eller ser på tv, vad är man då? Jag kisar tydligen hela tiden nästan. Ska man ringa en optiker då och blir man jättefattig av sånt här? Eller säljer ÖB andra sorts glasögon än läsglasögon? Eller är det läsglasögon jag ska ha?

Nu ska jag sova iallafall och vila ögonen så jag ser vart barnen är när de springer runt här om ca 5 timmar...