> Anki -

Anki

Påskfirande

Kommentarer (1)

2010-03-31 @ 23:01:59

Jag tror minsann vi klarat oss från magsjukan, jag och barnen! Tjohooo! Men säger *peppar peppar* för det är 2 timmar kvar tills de 48 timamrna har gått. Men inga känningar what so ever så räknar kallt med att det går bra.

Har haft supermysiga dagar med barnen och en svag karl på soffan faktiskt. Idag blev det lite tom lite påskpysslande och Alvin pysslade i hela 15 minuter! Hahaha rekord för att vara honom ;-)

Men vi kommer inte fira Påsk så mycket alls iår. Kanske att min mamma och johans syster med familj kommer hit men tror vi skippar hela påskbordet och bara äter nåt vanligt ihop, kanske målar lite ägg för barnens skull.
Men så är ju påkmat så gott (om man orkar laga det) så hoppas ändå på att vi blir bjudna till Johans pappa med familj på lite påskbord. Har köpt en gå-bort-blomma för säkerhets skull ;-)

Imorn ska Johan jobba igen men jobbar halvdag så han är hemma till tolv. Får bli en sväng till Gränby då och handla GODIS! Så otroligt sugen jag varit på sistone, så tror nästan jag ska välja en dag i helgen och fuska med en godispåse. Har faktiskt inte ätit godis alls detta år så då är det berättigat va?

För övrigt så sa Alvin nåt underbart idag när vi var ute och gick, bara han och jag.

"Mamma jag vill inte byta dig mot nån annan mamma! Och jag lovar att aldrig sälja dig heller!"

Hahaha älskade lillfis! Man bara smälter, och funderar på varför han ens tänkt tanken på att sälja mig?? ;-)

Magsjuka

Kommentarer (1)

2010-03-30 @ 18:18:03

Inatt åkte Johan på en rejäl magsjuka. Det lät inte kul kan jag säga! Men sen dess har det varit bra, fast han är helt sänkt. Men så blir ju karlar alltid lite sämre än oss kvinnor av nån anledning?! Den som kommer på varför borde vinna pris ;-)
Ok det är JÄTTESYND om honom, på riktigt faktiskt. Men så blir man ju lite ego och sitter bara och hoppas på att man ska slippa det själv! Fast som sagt förut så är det ju inte helt fel med lite mer viktminskning ;-)

Men mest synd tycker jag faktiskt om Alvin som skulle fått åka till Nickis idag, och skulle varit påskärring imorgon på påskfesten hos dagmamman, men nu måste stanna hemma och umgås med morsan! Stackars stackars barn! Men så länge han inte spyr så är det ju bra.

Denna magsjuka har jag ändå räknat kallt med vi andra ska klara oss. Ganska ologiskt men jag tycker det vore rättvist eftersom Johan klarade sig förra gången den härjade här hemma. Alltså borde det vara vår tur nu eller hur? Ja så får det nog bli!!






Loppis

Kommentarer (0)

2010-03-29 @ 09:55:13

Igår åkte jag och Johan iväg på Fyris Parks loppis för att sälja av lite skräp vi rensat i källaren. Gick hur smidigt och bra som helst. 1000 kr sålde vi för totalt och drar man av kostnaden för bordet så tjänade vi drygt 800 kr.
Inte illa för sånt man ändå tänkt slänga, och slår man ut det på antal timmar vi stod där så blir det drygt 250 kr i timmen. Lite bättre än vad man tjänar på jobbet ;-)
Så har vi lite mindre skräp kvar i källaren också!

Idag går Alvin hos dagmamman och jag ska försöka få upp lite ren tvätt, har blivit drygt 9 maskiner under helgen, nerbajsningar, spyor, skitiga hundar osv osv.. nice ;-)

Sammanträffanden eller ödet?

Kommentarer (0)

2010-03-27 @ 00:33:24

Det har hänt och jag har hört en del roliga sammanträffanden på sista tiden. Ni vet när man just tänkt ringa en person och tar tag i mobilen i samma sekund som personen i fråga ringer dig. Eller när man planerat att köpa nåt som man upptäcker är slut i affären, och sedan kommer över nåt som faktiskt var ännu bättre. Lite meant to be!

Här började det igår då jag och Johan pratade lite löst om att vi borde hitta ett väldigt litet databord som får plats i vårt sovrum. Vitt skulle det vara och speciella mått. Och vad hittar vi på IKEA idag? Ok nu finns allt på IKEA, men inte så ofta precis såna databord man vill ha och som kostar 99 kr!!! Vilket kap!

Sen var tyvärr tyget jag skulle köpa slut, men kanske var det meningen för ikväll berättade min aerobicstränare att hon har ett par meter jättefint barntyg över som hon undrade om jag ville ha. Ska kika på det på tisdag men är nästan redan säker på att det också var meant to be.

Nåt som händer rätt ofta är att jag och Karin lyckas synka saker. Idag senast lyckades vi klä oss i princip EXAKT likadant på aerobicspasset, trots att vi aldrig ens sett varandras träningskläder! Men här handlar det nog om telepati ;-)

Ja detta är ju rätt ytliga saker men ganska kul ändå när det händer en del på samma dag.

Låter det svamligt? Är en aning trött efter denna hektiska men roliga dag och mina 4 timmars sömn förra natten. Kanske sova litegrann, det låter rätt skönt.

Köp och sälj i hemmets "trygga" vrå

Kommentarer (0)

2010-03-25 @ 00:14:16

Ja det är vad jag sysslar med för tillfället. Säljer en drös med gamla möbler på Blocket och mina skor på Tradera. Ja inte alla skor men nästintill, har tydligen fått elefantfötter efter sista graviditeten! Men det kanske var lika bra för Converseskorna är redan uppe i drygt 300 spänn med 5 dagar kvar.

Och så för pengarna man får in genom att sälja grejer kollar jag efter grejer att köpa. Exempelvis fick Tova nya gardiner för en del av vad jag sålde en gitarr för.

Är man smart (och snål/pank) så är man! Eller vänta nu... föräldraledig heter det visst! ;-)

Så för mina fina urväxta skor ska Alvin få en ny jacka och Tova en bokhylla har jag planerat. Och mamma får ingenting som vanligt. Men vad gör det, så länge man får shoppa och inreda barnrum så är jag nöjd.


Appropå ingenting så kom Alvin med rätt allvarliga anklagelser här inatt. Runt 01.00 stapplar han in i vårt sovrum, yrvaken och söt och utbrister med väsande röst: Wilma SLOG mig!!!
Jag ser framför mig hur Wilma, 2 äpplen hög och lätt som en påskfjäder, har gett Alvin en rak höger när han låg där i sängen och sov oskyldigt.

Herregud vad ska vi ta oss till! Ena hunden stjäl middagsmaten och vandaliserar hemmet, och den andra misshandlar familjemedlemmar. Vi känner oss inte trygga här hemma längre!

Nä nu är det nog inte så allvarligt utan tror snarare att Wilma bara råkat vifta med sin lilla svans på Alvin. Eller att hon försiktigt försökt resa på sig när Alvin legat med sina ben över hennes hals.
Men vem överdriver inte en smula när man är 3 år och fortfarande försöker locka till sig välling mitt i natten?

Och appropå natt så har den nyss börjat och Tova har redan vaknat 6 gånger sen 19.00... blir nog en ganska spännande natt det här med.

Tjingeling!


Kamphundarna.


Det var inte igår..

Kommentarer (2)

2010-03-22 @ 19:56:23

.. man var ut på krogen! Men i lördags var jag det ;-) Hohoho så fyndig man kan vara..

Hade en superrolig kväll med 8 andra mammor från Björklinge! Underbart att få släppa allt ansvar och bara släppa loss en kväll med härliga människor. Längtar redan till nästa gång!

Mådde väldigt bra igår trots att det var 1,5 år sedan jag festade. Tog med barnen hem till Bella och hade en mysdag som avslutades med lite junkfood. Dock var jag duktig och fuskade bara med att äta ris *klappar mig själv på axeln*

Sen var humorn på en väldigt låg nivå vilket oftast visar sig genom att jag skrattar åt Johans skämt (och mina egna förstås):

Johan: Hittar ingen mössa.
Jag: Här har du min.
Johan: Oj liten mössa du har! (Ironi)
Jag: Ja jag har ju ett sånt stort huvud som rymmer min stora hjärna. (Tror först att jag vunnit denna omgång)
Johan: Största förpackningen för vacuum jag nånsin sett!




Segt internet..

Kommentarer (1)

2010-03-19 @ 19:50:47

.. är ursäkten för att jag inte bloggat på ett tag. Idag är det snabbare av nån anledning så passar på att skriva lite.

Har haft en underbar dag på stan med Bella UTAN BARN! Första gången jag åkt själv till stan sen inann Tova föddes för 7 månader sen. Dock blev det lite shopping till barnen trots att jag skulle vara ego, och det enda jag egentligen skulle köpa blev det inget av - utgångskläder tills imorgon! Men hittade ett par riktigt snygga (och billiga) stövlar, en turkos handväska o lite annat smått och gott istället. Ska leta rätt på lite gamla paltor i garedroben istället.

Så imorn då blir det första festen på 1,5 år. Ska bli riktigt kul!! 8 mammor från Björklinge ska ses och släppa alla måsten för en kväll och bara ha roligt och vara ansvarslösa ;-) Nja inte helt då, man lär väl ta sig hem och sova en sväng för bakissöndagar existerar inte längre ;-) Sen hade jag tydligen lovat Bella att komma över med kidsen på söndag så hon slipper vara bakis själv med barnen. Kan vi kura ihop oss med småtjejerna i soffan...

Nepp ska ta och rota lite bland kläderna, jag misstänker att det blir nåt... svart.

Mmmmmm kyckling...

Kommentarer (3)

2010-03-12 @ 22:28:19

Djur är ju roliga.
Börjar dagen med att finna min skötväska utspridd över hela hallen. Lite söndertuggade blöjor, halvätna russin och inga majskrokar kvar. Kan säga att det var TUR för det håriga vilddjuret att själva väskan var intakt för annars hade jag nog förlorat förståndet ;-)

Dagen går och jag tänker vara smart och laga middagen innan det är dags att hämta Alvin. Tar fram lite kycklingfiléer (läs drygt 0.7 kg) på tining och går iväg och grejar med Tova. Kommer tillbaka en stund senare och hittar inte den förbannade kycklingen! Då jag är lite snurrig letar jag en stund innan jag inser det uppenbara: The DOG!
Fasen! Bara att ringa veterinären och ta Tova i vagnen och Kira i kopplet och skena iväg.
Stackars Kira fick en kräkspruta och stackars jag fick fånga kräkset i en hink. Stackars Tova satt missnöjd i vagnen och hade också en allmänt dålig dag.

Men egentligen hade jag ingen dålig dag för jag tycker att alla händelserika dagar är ganska bra dagar.
Så är det att vara mammaledig!

(Ska tillägga att trots att vi hade fler filéer i frysen så blev det ingen kyckling till middag. Tror inte det kommer tillagas kyckling här i huset förrän de där hemska minnesbilderna försvinner från näthinnan ;-)

Härliga morgon!

Kommentarer (1)

2010-03-12 @ 07:37:44

Eller inte?! Jag tycker att kl 6 är en dålig tid att kliva upp varje morgon, men tydligen har barnen bestämt att det är en alldeles ypperlig tid att vakna på! Försökte tom lägga dem senare igår kväll men det hjälptes inte så mycket.
Men Alvin var så rar när han vaknade. Kravlade ur sängen och viskade med lite väsande röst:
"Mamma jag smyyyyygej upp så du fåj vila lite längje" Sötis!!
Sicken otur då att lillsnorpan blev tokhungrig i samma sekund ;-)

Tror för övrigt jag fick min förklaring igår till varför jag är lite trögtänkt. LCHF-metoden! Var Lotta som berättade att dieten kan göra en lite segare i hjärnan. Vilket dilemma: Gå ner i vikt eller ha en hjärna som funkar?
Eller med andra ord: Snygg och dum eller ful och smart?

Verkligen inget lätt val ;-)




Födelsedagsfika och solbrillor

Kommentarer (2)

2010-03-11 @ 19:39:11

Idag fyller barnens gudmor Lotta 28 år! "OJ!" sa Alvin när jag sa hur gammal hon blev. Hahaha, han kunde verkligen inte räkna till så mycket. Grattis till tant Lotta! :-D LCHF-kladdkakan var supersmarrig, så duktig du!!

Blev en snabbtripp till Gränby innan också. Barnen fick nya solbrillor, så snygga! Jag är rätt unisex av mig men det blev ändå rosa till Tova och Blå till Alvin. Han fick välja sina själv men Tova hade tyvärr inget val för de cerisa 80-talsbrillorna var bara för coola!

Nu ska bara jag hitta ett par som passar mitt gigantiska huvud. Alla snygga pilotliknande brillor gör att mina ögon ser ut att sitta ihop, och hittar jag ett par som passar så kostar de lika mycket som bolånet ungefär. Ett sånt dilemma! ;-)




Sådärja, nu spydde Tova ner sin far så jag ska nog tvätta lite ikväll.

Väggmålning

Kommentarer (5)

2010-03-08 @ 09:54:02

Har velat frma och tillbaka i flera månader nu över vad man ska göra i Tovas rum. Alla fondtapeter jag gillar blir Johan illamående av och vice versa ;-) Sen såg jag ett stort fint rött träd man kunde köpa som wallsticker och det blev även godkänt av karln i huset. Dock kostade de tejpbitarna drygt 700 kr så då tänkte jag att det blev billigare att måla ett eget. Blev lite mer personligt med.
Så nu är beslutsångesten över för den här gången och här är resultatet.

(Bortse från byrån och sängen som ska ner i källaren snarast möjligt) Ska nog också fixa dit en fågel som ska sitta på en gren.



Så nu är det bara resten av rummet kvar ;-)

Rubriktorka

Kommentarer (0)

2010-03-04 @ 19:17:04

Tycker det är rätt jobbigt det där att hitta på rubriker varje gång ;-)

Har haft min mamma här hela eftermiddan och det är underbart! Hon sysselsätter barnen hela tiden och man får miljoner saker gjorda!
Har lagat barnmatspuréer, middag, tvättat, rensat lite kläder bl.a. Nice!

Nu lever Alvin loppan och mormor försöker locka honom till att klä på sig. Hon ska tydligen trolla fram välling ifall han tar på sig byxorna men jag tror bestämt ungen blivit döv.. Johan ligger på soffan med Tova och myser och har slappar på hög nivå!

Ska göra en LCHFkladdkaka nu som verkar supergod. Står helt still med viktminskningen för tillfället men har iaf lyckats gå ner 10 kg sen nyår. Ska satsa på 20 till sommaren tror jag!

Queen of Google

Kommentarer (1)

2010-03-04 @ 08:58:30

Det är Bella det. Fick just veta att hon hittat galontossor på nätet!

http://www.stenklader.se/tossor-fleecefodrade-p-1509.html

Finns i svart, blått, rött och rosa. Tova ska få ett par svarta!





Galontossor

Kommentarer (0)

2010-03-03 @ 23:41:03

Kände bara ett starkt sug att skriva om detta viktiga ämne nu.
Vad har man på bebisars fötter i regn, slask, lera mm???
Gummistövlar känns en aning otympligt när de inte kan gå än och vanliga tygtossor blir ju dyngsura direkt om ungen vägrar vagnen och hellre sitter i en vattenpöl.
Galontossor är ju det självklara svaret! Men VAR FINNS DE?

Fick just brådskande nyheter från Bella om att det tydligen ska finnas nån sort på Cubus barnavdelning, vilken vi såklart inte har i stan, och vilka såklart inte har en webshop. Kommer nog lösa detta på nåt sätt ändå men tycker ändå det är mycket märkligt att dessa tossor inte finns överallt? Borde finnas där framme vid kassan på H&M, bredvid alla strumpor och fingervantar. Skulle sälja slut direkt. Kanske det som har hänt? ;-)

Nån annan som haft samma i-landsproblem i tankarna några månader, eller är det bara jag (och Bella) som har såna här allvarliga bekymmer??






Sockersött

Kommentarer (3)

2010-03-03 @ 14:53:43

Har just framkallat lite bilder på nätet och insett än en gång att mina barn är sötare än socker!

Ville bara säga det.




Intensivt

Kommentarer (0)

2010-03-02 @ 23:58:52

Idag har jag försovit mig, lämnat Alvin i lokalen, plöjt hem och gått ut med hundar, skottat uppfarten, lagat mat, städat litegrann, hämtat Alvin igen, plöjt till en lekdejt med mammamaffian, åkt till stan och storhandlat, varit på aerobics och sen skippat stretchen för att ila hem till Desperate housewives. Nånstans där under dan satt jag ner. Det var nog på lekdejten. Jo och i bilen påväg därifrån också.

Hann tom sminka mig också eftersom jag lovat mig själv att inte vara sunkig längre. Är dock ett snusko just nu för har inte ens duschat efter träningen. Herregud det var ju säsongspremiär av hemmafruarna! Vem har tid att tänka på renlighet då?

Ja hursom så var jag bara tvungen att berätta om min dag idag. Älskar faktiskt såna här dagar för man har inte tråkigt en enda sekund och man hinner knappt tänka på den förbannade snön som är drygare än en flaska Yes.

Men nu bör jag nog dusha. Ser det som ett tecken när hunden just tvärvände i dörröppningen, fnyste och sprang härifrån.