> Anki -

Anki

Trångt..

Kommentarer (5)

2009-11-30 @ 23:37:30

.. har vi det i vår 160-säng om nätterna. Än så länge har varken något barn eller hund smugit sig dit men snart så.. det är bara en tidsfråga.

Oftast inträffar fenomenet att alla vill komma dit i ungefär samma sekund som jag lagt mig. Spelar ingen roll om klockan är 10 på kvällen eller 2 på natten. I samma sekund man lagt huvudet på kudden så blir Tova panikhungrig och vill blir förflyttad till maten, sen flyger dörren upp varpå en yrvaken 3-åring står där i öppningen och kräver att man ska hitta hans nalle som också ska sova med mamma o pappa. Mitt i tumultet så smyger sig Wilma obemärkt upp i sängen och kryper snabbt ner under Johans täcke.

Sen ligger vi där hela familjen och sover sött resten av natten ;-) Men det är rätt mysigt ändå.. och speciellt eftersom jag vet vem som sover trängst!

(Observera Alvins ointresse att lämna utrymme åt andra, Johans vackert bländande ben och även den håriga lilla varelsen nere i högra hörnet)




Och mamma tjatar om att vi ska köpa en bredare säng.. why??

Lussebullsbak

Kommentarer (0)

2009-11-30 @ 23:26:16

Wiiiii julen är här!! Jag älskar julen! Och julpynt :-D Det gör inte Johan.

Jaja hursomhelst så har vi bakat lussebullar idag och Alvin ledsnade inte förrän sista plåten. Men så vet jag varför och det är för att han tyckte det roligaste var att få på sig den bautastora grytvanten och få hjälpa till att sätta in och ta ur bullar ur den supervarma ugnen! Nåt häftigt måste det ju vara med hela bullbaket såklart. Och jag som trodde han skulle bli lika förtjust i det volangprydda lilla förklädet jag införkaffade åt honom dagen till ära.. men nej grytvanten var väl som nån slags robotvante eller nåt annat häftigt.

Men bullarna blev klara och de blev riktigt fina med, sonen har talang för att rulla kringlor och bollar helt enkelt.

 

 

Imorn kommer mormor ut och då blir det pepparkaksbak också. Får se om nån kaka blir ätbar iår. Har aldrig lyckats med det förut nämligen så det blir minst sagt spännande att se om man slipper skrapa brända smulor från varenda plåt iår.

Annars så är allt toppen och alla lampor och stjärnor förgyller skitvädret litegrann ;-)

Sa jag att jag älskar julen??

Sammanträffande?

Kommentarer (9)

2009-11-23 @ 19:52:28

Hade lite diskussioner i lördags om andar, livet på andra sidan, spöken eller vad man nu vill kalla det. Jag tror på sånt men skulle aaaaldrig vilja se något på riktigt. Sen började jag och Bella prata om att det ändå skulle vara spännande att gå till ett medium eller siare eller vad det kallas.

Och vad ser jag nu på Facebook? Jo ett medium från England har addat mig som vän... ingen jag känner eller har nån gemensam bekant med. Och han har bara ca 50 pers i sin vännerlista så det verkar osannolikt att han raggar kunder.

Snälla säg att nån annan även fått förfrågan från denna karl eller att det bara är ett lustigt sammanträffande??

Lite creepy är det iaf...

.. precis som de vita ringarna kring barnen på flera av bilderna jag tagit.

Oooouuuooooiiiiooo... (härmar ett spöke, vet dessvärre bara hur Spöket Laban låter ;-))

Vilket pissväder...

Kommentarer (0)

2009-11-23 @ 11:35:01

.. men det gör inget för mig för Alvin går till 16 idag så då kan jag och Tova stanna inne och mysa hela dagen!
Fast nu har hon sovit sen vi lämnade Alvin så jag har snarare myst för mig själv :-)

Är nästan klar med alla julklapparna och har tom slagit in dem. Men riktigt klar blir man aldrig för jag kommer alltid på nån man glömt sådär dan före julafton. Ska försöka ha lite chokladlådor hemma i skafferiet = nödpresenter.

Ser fram emot en IKEA tripp med mamma på fredag. Att man kan bli så lycklig över lite shopping?? ;-) Men så är det ju det enda spännande som händer i veckan vad jag vet. Förutom lite trevliga träffar med mammamaffian då förhoppningsvis!



Nattsudd

Kommentarer (3)

2009-11-20 @ 00:14:33

Skulle just lägga mig när Tova vaknade och inte riktigt ville somna om utan lite mat.. så nu sitter vi här, eller ja hon ligger på amningskudden och smaskar. Fick en sån där härlig känsla av hur mycket jag älskar mina barn! Är ju egentligen helt fantastiskt att man fått två friska, härliga underbara barn.. och inte illa att de är söta också :-)

Tänk vad fort man glömmer alla skrik och trotsutbrott då..

.. ska bege mig till sängen nu men först blir det en sväng förbi Alvins rum och pussa lite på honom med ;-)

Nattinatt!

Nattning from hell ;-)

Kommentarer (3)

2009-11-19 @ 21:46:35

Ibland är man nära att bryta ihop.. som ikväll efter Anna gått hem och Alvin skulle sova. Började med ett hysteriskt utbrott då han inte fick gå ut i shorts och linne, skrek konstant i en halvtimme så det inte ens gick att amma Tova, vilket resulterade i att hon skrek lika högt. Vet inte hur men på nåt vänster fick jag ner Alvin i sängen och han blev tillslut lugn och tyst, kunde amma Tova och lägga henne och sen återvända till Alvins rum för att "bli vänner" igen. Nån gång där i mitten ringde jag Johan som sa att han var på hemgång, och det var väl det som fick mig att inte tappa hoppet om att överleva ;-)

Hur gör ni andra med fler barn, eller trotsar ingen annans 3-åring på det här viset??

Hursom så var det hur lugnt och tyst här som helst i samma sekund Johan klev innanför dörren.. bara jag som var halvt söndergråten och röd i ansiktet! Lite småless kanske?

Annars var dan toppen med trevligt besök från både Anna och Bella :-)

Och nu är det lugna gatan så bäst att ladda om för en dubbel bussresa med båda barnen till stan imorgon!

Mysdag hemma

Kommentarer (1)

2009-11-19 @ 11:39:43

Torsdag idag vilket betyder att Alvin är ledig och Johan ska träna efter jobbet och kommer inte förrän efter läggning ikväll. Så en heldag själv med barnen!
Som tur är kommer Anna med stora magen hit på lunch strax och sen kommer Bella med barnen efter 13. Ska bli nice!! Hela eftermiddan är räddad och vi slipper ge oss iväg ut i regnet ;-)

Men det brukar gå bra även när vi är helt själva ändå. Tova är ju så nöjd av sig och Alvin brukar bete sig som bäst när bara en förälder är hemma konstigt nog.
Ska nog dock skippa kycklingen jag tänkt laga för det känns rätt meningslöst att äta en gourmetmiddag med en 3-åring som inte ens gillar kyckling speciellt mycket. Får bli fiskpinnar istället =)

Imorn ska vi till Gränby och handla julklappar!

Ofrivillig sovmorgon

Kommentarer (2)

2009-11-17 @ 12:34:05

Jäklar vad vi försov oss imorse då.. 8.30 vaknade vi, dvs samma tid Alvin ska vara hos dagmamman! Alvin tänkte dock kliva upp kl 5 först men lyckades få honom att somna om kl 6... sen fick vi betala priset för det ;-)
Men tur att man ändå är ledig och till 9 var han lämnad sen istället.

Sen iväg på långpromenad med Bella och efter det var det dags för 3-månadersvaccination. Och så hon grät och skrek då mitt lilla hjärta! Men blev snabbt glad sen när hon fick mat. Tog vikt och längd också:
ca 6,6 kg och fortfarande 63 cm lång. Ökar på bra gör hon lillskruttan!

Fick i mig lite lunch nu och ska ner och börja tvätta. Har man tur hinner man ta en snabbdusch också innan det är dags att hämta hem Alvin igen. Vem sa att man var ledig när man är föräldraledig??? ;-)

Julklappstips

Kommentarer (0)

2009-11-16 @ 19:20:17

Kom ju på att det kan vara skönt att fixa klart julklappar till alla nu innan November är slut och varenda människa ska trängas i affärerna. Därför ska jag beställa det mesta från nätet och på bara några dagar är nästan allt klart! Så jäkla skönt!

Sen har vi gjort en del pyssel hemma också... bl.a handavtryck på barnen i fina ramar. Billigt och uppskattat!
Det enda som behövs är ramar (IKEA t.ex) och gips (hur billigt som helst) sen gör man deg med mjöl, salt, olja och vatten, trycker ut degen i en fyrkantig form (lika stor som ramens insida) och låter barnet trycka sin hand däri. Blanda gipspulver med vatten och häll på, låt torka nåt dygn och limma sen fast avtrycket i ramen, vips färdigt!

Resten av julklappstipsen tänker jag inte avslöja här för det finns vissa som kanske ska få just de julklapparna som smygläser ;-)

Regn men vad gör det?

Kommentarer (0)

2009-11-16 @ 11:07:39

Är ju lite smått trist med vädret men så är det ju November också så vad har man att vänta sig? Sov otroligt lite inatt, tror det blev totalt 4 timmar och blev väckt 2 gånger under den tiden.. men trots det är jag på ett ruskigt bra humör! Allt känns toppen helt enkelt! bara att tacka och ta emot för det lär ju brista nån gång under dagen sen ;-)

Nu kommer Sandra med sin lilla Eskil på besök och så ska vi käka lite lunch. Alvin är hos dagmamman så vi hinner nog t.o.m prata en stund ;-)

Ska nog ge mig på att måla köksluckor sen i veckan.. kommer se för jäkligt ut men inget kan se värre ut än hur det gör nu. Gröna upptill och mintgröna nertill, vaddå 60-tal? Sen lite härliga fläckar, repor och plasthandtag till. Nä vitt får det bli tills vi totalrenoverar köket om en sisådär 10 år? Eller när vi vunnit på Lotto på Lördag...

Ha en underbar dag!

Matstolspremiär

Kommentarer (2)

2009-11-15 @ 20:05:09

Ikväll fick Tova sitta med vid matbordet för första gången.. ja i samma höjd som oss andra och i en egen stol. Det var en riktig hit!


Men sen ville hon bara stå och bara stå på bordet. Ketchupen såg så smarrig ut ju.


Och nu sover båda barnen sött förhoppningsvis för natten. Och jag ger mig ut i regnet med Wilma en sväng.. blir nog en ytterst kort promenad för hunden är så himla kinkig med vädret ;-)

Heart of Concrete

Kommentarer (1)

2009-11-13 @ 21:34:41

Så heter min vän Annikas blogg där hon visar sina fantastiska saker i bl. a betong, sydda bakverk och nu även namnsmycken i silverplätering.

Ett sånt halsband kan man nu vinna om man loggar in på http://heartofconcrete.blogg.se/ och läser vad som sägs.
Jag vill gärna vinna en budskapsring till min tidigare nämnda vän Karin i födelsedags/inflyttningspresent. Hon fyller nämligen år nu i slutet av november och flyttar som sagt tillbaka till Uppsala i Januari. Jag antar att hon helst vill ha sin sons namn TRISTAN stansat på smycket. Trots sin glädjeyra i sålt hus, antagligen nytt jobb och kanske en köpt lägenhet (ska ringa strax och höra) så tror jag hon kan bli ännu liiite gladare av ett halsband som grädde på moset :-D

Så Annika nu när du läser detta så hoppas jag du utser din vinnare ;-)

Slänger in en bild här nedan på det specifika smycket, och kika gärna in på bloggsidan för att se resten av de kreativa skapelserna: http://heartofconcrete.blogg.se/

Min bästa Karin

Kommentarer (2)

2009-11-11 @ 22:14:38

Min allra första och bästa vän, min barndomsvän, min "syster" som bestämde sig för att lämna hålan Uppsala för herrans massa år sen för att fytta till JOKKMOKK (ja ni läste rätt) ska flytta tillbaka!!! Efter år av påtryckningar här nerifrån har hon äntligen bestämt sig. Fast tror snarare det beror på bristen av karlar i Norrlands urskogar visserligen, men hon har iaf bestämt sig för att flytta tillbaka!
Så fr.o.m Januari nästa år kommer barnens gudmor bo bra mycket närmare oss och vi kan i princip ses när vi vill!

Har egentligen bara en sak att säga till dig Karin: DET VAR PÅ TIDEN!
och en sak till förstås: Älskar dig vännen!

2010 blir nog ett bra år :-)

Photoshop

Kommentarer (3)

2009-11-11 @ 19:36:49

Laddade ner det igår och använde för första gången. Men jag är ju totalt värdelös ;-) Lyckades åtminstone få in headern ovan men skulle få med lite text och då var dokumentet genast för stort. Finns det kurser man kan gå eller nån vänlig själ som vill lära ut PS?

Men nu har jag lovat Johan att klippa honom så kanske skulle få Tova att följa storebrors exempel och sova.
Och vips så slocknade hon i famnen! Snabbt och smidigt, behövde bara klicka på lite tangenter :-)


Under construction!

Kommentarer (2)

2009-11-10 @ 20:45:19

Ska göra ett försök att stila till bloggen igen. Bakgrund fick jag till på nåt vänster utan att ens fatta vad jag höll på med, bara resten kvar! Tänker dock ta min kära Bella till hjälp, hon är superduktig på datorer (läs datanörd ;-)
vilket en annan önskar att man också var...

Men nu får det läggas ner för ikväll.. Tisdag idag ju= helkväll i soffan
Alvin och Johan sover redan sött, bara Tova kvar att natta ;-)


Slänger in en ny bild på mina små hjärtan!

Sovmorgon!!

Kommentarer (1)

2009-11-10 @ 11:36:41

Alvin sov till kl 8, klart godkänt! och jag gjorde inte ens nån hypnos ;-)

Har lyckats med att få ett gäng finnar de senaste dagarna som man såklart inte kan låta bli. Varav en "underliggare" som man förgäves försökt klämma fram utan resultat. Har slutat med att hakan ser ut som ett slagfält. Men TUR då att man bara är en sunkig hemmamamma som inte behöver se snygg ut längre?! ;-)
Definitivt dagens i-landsproblem iaf.

Har haft en extremt lugn förmiddag här. Vet inte vad som hänt men Alvin har kollat på tv hela förmiddagen så huset ser fortfarande representabelt ut. Och nu gav dennan latta mamma sin son även lunch där i soffan för en stunds egentid och amning.
Sen dags att bege oss och träffa Bella och barnen. Och inte för att vara elak men jag hoppas på att rollerna kan vara lite ombytta idag.. åtminstone att Alvin inte får hysteriska utbrott hela eftermiddan! Mao måste vi bege oss hemifrån för då är chansen störst att han plötsligt förvandlas till en liten ängel.

Nu vill Alvin byta kanal till Svamp Bob kanalen och påstår dessutom att det är lördag så han ska få "bara EN bit godis, snääääääälla"

Hypnos

Kommentarer (1)

2009-11-09 @ 23:08:16

Funkar hypnos på sovande barn? Tänkte försöka viska lite i Alvins öra att han inte alls kommer vara pigg kl 06.30 imorgon utan sova lääänge lääänge... kanske funkar på bebisar med? "Du äääär inte hungrig, soooov lilla vännen"

Hemsk mamma ;-)

Tröööött..

Kommentarer (2)

2009-11-09 @ 20:21:35

Fullt ös medvetslös har det varit här idag!

Dagen började med att jag fick VÄCKA barnen för att hinna lämna Alvin/hinna med bussen. Varför händer sånt bara när vi måste iväg? Är man ledig ja då ska Alvin kliva upp runt 6 helst.. men annars kan han lätt ligga till efter 8!
Jaja vi hann iaf och jag och Tova åkte hem till Sandra med sin lilla Eskil :-) Supertrevligt hade vi men var tvungna att åka hem alltför tidigt.

Sen kom Bella med barnen hit och hängde hela eftermiddagen och åt tom middag med oss, jättekul! Synd bara att Alvin hade ett hysteriskt utbrott ungefär halva tiden de var här. Arg o skrek för han inte fick ha nappen och springa runt med i munnen. Och han gav sig inte heller! Herregud trodde jag skulle bli tokig men till sist så vann den mest envise, dvs mamma ;-)

Men jag bävar för Dagen D, Domedagen, dvs JULAFTON då tomten ska få Alvins nappar i utbyte mot ett Brio brandbilståg som Alvin valt ut. Undrar verkligen vilken decibel det kommer vara i huset den kvällen?!

Blir till att önska sig öronproppar och tålamod av tomten i år!!

Fullerö handel

Kommentarer (1)

2009-11-08 @ 20:30:33

Älskar den affären! Jag vill ha ALLT precis ALLT (nästan) därinne!
Vi var dit en sväng idag när mormor var på besök, dvs lekte med Alvin så jag o Johan kunde åka nästintill själva. Tova sov hela tiden ;-)

Köpte äntligen ett par molngardiner till Alvins rum! Johan var väl inte överförtjust men han förstår inte heller hur fina de är ;-) Måste bara fixa såna hängare nu så de kan komma upp också. Sen ska jag vara så töntig att jag köper ett par rosa till Tovas rum när det är klart. Men kommer annars inte inreda övriga rummet i så mycket rosa.. hellre rött, svart och orange. Klara fina färger! Men först ska vi fixa vårt sovrum som sagt..




Ska hälsa på hos en gammal vän imorn som också fått en liten nyligen. Sen blir det lekdejt med Bella och barnen! Vad skulle vi göra utan er? Vardagen skulle vara bra mycket tristare iaf ;-)

Tjingeling!

Tjejkväll

Kommentarer (0)

2009-11-07 @ 01:39:05

Har varit hos Lotta på tjejkväll med lite gamla kompisar.. SÅ TREVLIGT! Måste vi göra oftare. Ska planera in en julfika här nån helg och bjuda ut alla på lite glögg, pepparkakor och tjejprat. Johan lär väl fly fältet ;-)

Fick skjuts hem sen av Caroline, tusen tack gumman! Inte lätt när man bor 2 mil från stan utan körkort..

Dags för sängen, var bra länge sen man var frivilligt vaken vid den här tiden på dygnet.

Vaccinering

Kommentarer (0)

2009-11-05 @ 23:26:03

Har för det första konstaterat att jag är rätt värdelös på att blogga. Tror det beror på att man alltid måste logga in för att skriva något. På facebook och Familjeliv är jag alltid automatiskt inloggad så då blir det till att man tjatar sönder alla stackare där istället ;-)

Hursomhelst så har vi lyckats vaccinera oss idag, ja mot svininfluensan. Vi försökte igår kväll med, efter gympan, men den beräknade kötiden var ca 3 timmar så NEJ TACK kändes det som ;-) Och Alvin var helt hysterisk besviken för att han inte fick ta sprutan som han laddat hela dagen för.

Åkte in igen med barnen på bussen imorse för att möta upp Johan på ett ställe mitt i stan som vi hört talas om. När vi väl satt i rummet och höll på att kavla upp ärmarna frågar tanten om vi är listade där.. vilket vi såklart inte var. Nehepp tack o hej typ. Gick förbi Vaccinationsbyrån i stan i samma sekund de just stängde kön.. vidare till en vårdcentral som varken hade vaccin kvar eller tog emot barnfamiljer. Chansade på stället vi var på dagen innan och där minsann lyckades vi! Var knappt kö alls kl 11.00 på förmiddagen så det gick smidigt och bra.

Och Alvin var så duktig! Sa inte ett pip och efteråt påstod han att det inte gjorde ont alls! Sköterskan såg väldigt lättad ut och sa nåt i stil med att det var skönt att slippa känna sig så elak för en gångs skull. Tror hon syftade på alla barn före oss i kön som gallskrikit. Jag var faktiskt rätt chockad själv att han var så cool..

Imorgon blir det mys med gamla tjejgänget hemma hos Lotta. Inte ofta vi alla kan ses nuförtiden med barn, plugg, heltidsjobb etc. Så en träff är verkligen på sin plats! Lär dock få ta två bussar hem sen med Tova på kvällen men det är det värt.

Tänkte somna före midnatt idag så kanske borde lägga mig ner då..

Tillbaka till stenåldern

Kommentarer (0)

2009-11-02 @ 09:22:43

Ja strax efter mitt sista inlägg så kajkade internet ihop här hemma. Tydligen har vi bara en viss datavolym att förbruka med mobila bredbandet och den tog visst slut. Så vi har levt som grottmänniskor här hemma nu i 5 dagar! Eller ja vi har ju haft tv och så men det känns som man är helt handfallen utan att vara uppkopplad. Bara som allt man googlar på hela tiden. Har upptäckt att vi inte äger ett enda uppslagsverk. Vad ska man med ett sånt till?

Men men igår så kom det igång igen. Man får tydligen nya gigabytes/megabytes/kilobytes eller vad det nu heter när en ny månad börjar. Gissa om det nästan var slagsmål här igår kväll, no more mysiga tv kvällar längre ;-)

Fick även lite feber igår men det verkar vara bättre redan idag.. orkar INTE vara sjuk igen. Har varken tid eller lust. Sen går det ju inte när man har småbarn att ta hand om. Alvin skiter fullständigt i att mamma är sjuk när han vill leka och Tova ja hon kräver ju sin mat hela tiden.

Men nu är älskade huliganen hos dagmamman ett tag och lillsnorpan sover så ska passa på att vila för en gångs skull.

Tjingeling!