> Anki -

Anki

Beslutet

Kommentarer (2)

2010-11-22 @ 19:24:25

Japp då var jackbeslutet fattat. Tydligen fattade jag beslutet innan jag läst de tre senaste kommentarerna eftersom jag nu är ägare till en GRÅ vinterjacka ;-)

Men den är snygg faktiskt. Den svarta med, men jag var tvungen att go lite wild and crazy och välja en mer vågad färg... alltså grå dårå.

Nu ska vi se om jag får ett ryck ikväll och spikar upp ovanförköksskåpenlister eller inte. Ska natta Alvin först så gissar på inte.

Kanske blir lite lussebullsbak istället? Fast gissar på inte där heller för det vore helt otroligt om jag fick ett sånt ryck!

Natta barn var det ja...

Denna i-landsångest

Kommentarer (5)

2010-11-21 @ 00:22:33

Nu har jag köpt en jacka och den är svart.
Den är jättesnygg, men som sagt svart.

Så ångesten fortsätter..

Jag har en tanke på att bege mig tillbaka till Team Sportia för att prova jackorna där igen. Det var nämligen en annan jacka jag gillade också och den är åtminstone inte svart, den är grå.
Men eftersom Johan var med till affären och såg allmänt less ut hela tiden så blev jag stressad och spontan köpte en jacka för husfridens skull.

Här är i allafall bilder på jackorna så nu får ni vara så snälla och rösta lite. Den jackan jag har är den som är vit på bilden, men svart variant som sagt. Den grå är 400 kr dyrare än den svarta, snygg men kanske lite för lång i modellen. Den svarta är billigare än den grå, snygg men som sagt samma färg som på alla andra kläder jag äger.

Efter detta i-landsproblem är ur världen kanske man skulle sluta vara egoistisk och lägga lite pengar i en bössa eller nåt istället.


En vinterjacka

Kommentarer (2)

2010-11-20 @ 01:23:14

Jag har fått pengar av min snälla mamma att handla en vinterjacka för. Jag använder för tillfället en jacka jag minns att jag köpte för ca 13 år sedan. Jag antar att jag antingen använt den varje vinter sedan dess, eller frysit varje vinter sedan dess, för jag hittar iallafall ingen annan vinterjacka här hemma som ser bekant ut. Jag känner mig för tillfället väldigt modern, och en aning lik en tonåring igen. Det sistnämnda är inte för att jag använder samma jacka nu som på tonårstiden, utan för att min mamma ger mig pengar för att köpa något varmt och praktiskt. Men nu är det så att det faktiskt ska bli min julklapp, och då känns situationen lite bättre.
Sen vet nog mamma om att jag antagligen aldrig skulle köpa en ny jacka till mig själv annars för barnkläder är ju mycket roligare att handla.

Men så var det ju ett problem nu då. Jag hittar ingen jacka! Jag hittar massor med jackor annars, när jag inte har råd, tid eller lust att lägga pengar på en, men nej nu när man är nästan lika rik som Kamprad så hittar jag ingen alls.

För jackan måste nämligen uppfylla vissa krav:
*Den ska inte vara svart
*Den ska vara väldigt varmfodrad
*Jag ska inte se gravid ut i den för jag är inte gravid och vill inte få sådana frågor av gamla klasskompisar man träffar på stan. Träffar man gamla klasskompisar på stan vill man helst se snygg ut, och ganska smal också. Gärna ha en karriär att berätta om också men herregud man kan ju inte vara FÖR perfekt, folk blir ju avundsjuka.
*Sen måste jackan matcha mina chockrosa termobyxor från tidigt 80-tal jag hittade för 40 kr på Myrornas.

Turkost matchar med rosa va??

Oj

Kommentarer (0)

2010-11-16 @ 10:02:55

Det såg visst inte riktigt klokt ut det där. Mitt förra inlägg alltså. Feta bokstäver var ingen bra idé, och så kan jag tydligen inte räkna heller.
Så då utmanar jag en till, och det får bli... Madelene! Om du nu läser min blogg ;-)

Utmaning

Kommentarer (1)

2010-11-15 @ 10:52:59

Jag antar utmaningen från Eli för den var inte så svår och jag hinner precis innan jag måste fixa mig inför jobbet.


4 tv-program som jag glor på... Desperate Housewives, Cougar Town, En svensk serie på SVT1 som jag inte vet namnet på och sen är det inget mer så jag fixade inte riktigt den utmaningen.

4 saker jag gjort idag... Vaknat av hundskall pga en man som kom hem igen för att hämta nycklar, lagt mig och somnat om, vaknat igen och lämnat barnen hos dagmamman och sen spikat fast en taklist.

4 saker jag längtar efter... Nytt jobb (=mer pengar), nya badrum, JULEN och såklart min bror och far.

4 grejer på min önskelista... Presentkort på IKEA, en ny kyl/frys, Filippa K muggar och ett körkort

4 saker jag hatar...  Våldtäktsmän och andra liknande våldsutövare på barn och vuxna, tanken på att våra grannar ska flytta, fästingar och slask!

4 som jag utmanar... Karin, Vera och Lottiz

Konstaterande och kontraster

Kommentarer (0)

2010-11-11 @ 23:03:40

Lika bra att jag också konstaterar det mest spännande som skett senaste dagarna... det har kommit SNÖ!
Så alla ni som inte har läst det på Facebook, legat sjuka och inte har fönster att se ut genom eller bor på helt andra breddgrader - det är numera vitt på marken.

Alvin har frågat i snitt 6 gånger i veckan sedan Juli när snön ska komma. Gjorde ett grovt misstag samma dag snön förväntades komma och sa "Idag ska det nog snöa Alvin!"
Efter det krävde Alvin att få veta exakt NÄR ungefär hela vägen till dagmamman. Nästan tur att man fick åka till jobbet efter den frågestunden.
Och med detta vill jag komma fram till att Alvin älskar SNÖ!

Johan har gnällt ungefär så fort någon nämnt ordet snö ända sedan Juli. Han hade ångest och blev lite lätt grinig redan innan snön kom, bara för att han insåg det oundvikliga. Johan gillar snö ungefär lika mycket som han gillar husvagnssemestrar.

Det är sköna konstraster här hemma för tillfället.

Min mamma..

Kommentarer (2)

2010-11-04 @ 22:49:03

Min mamma är världens bästa mamma. Jag vet det säger de flesta men min mamma är faktiskt bäst.

Sista 3 veckorna har mamma varit sjuk. Hon fick väldigt ont i ryggen under en veckas tid och efter otaliga besök på akuten där de påstod att hon sträckt ryggen, VC och andra diverse ställen med läkare på så kom de tillslut fram till att hon hade gallsten och en inflamerad gallblåsa. Hon blir inlagd på Akis men blir förflyttad till Enköping för operation. Akis har tydligen väldigt lite operationstider och alldeles för många patienter vilket är trist för hela samhället.
Iallafall. Mamma blir opererad och dagen efter hemskickad trots väldiga smärtor. Är hemma knappt 6 timmar och åker sedan in till akuten pga av att urinblåsan håller på att spricka. Blir tömd på 2 liter (visste inte ens att man rymde så mycket?) och blir hemskickad igen.
Är hemma i ca 3 dagar med väldiga smärtor och åker sedan in till akuten pga av feber och ont. Blir röntgad och de ser att det läcker blod nånstans i magen. Infektionsvärdet som ska ligga under 20 ligger på över 200 vilket uppenbarligen inte är så bra. Det har alltså blivit en infektion i magen. På Akis har hon nu varit senaste 8 dagarna och gjort en gastroskopi, fått hålet som kirurgerna i Enköping missat igentäppt och känt sig allmänt svag och blivit stucken med massa nålar.

Men IDAG fick mamma åka hem igen och jag är väldigt glad för hennes skull! Min mamma förtjänar inte att behövt vara med om allt det här men tyvärr så blir goda människor ofta drabbade av tråkiga saker. Och inget ont som inte för nåt gott med sig säger jag då och låter vuxen.

Nu ska mamma bli helt frisk igen och sen ska barnen få träffa sin kära mormor igen. Hade Alvin fått bestämma hade detta skett helst igår.

Älskar dig mamma!

Jag borde skämmas

Kommentarer (1)

2010-11-04 @ 22:34:08

Nu låter detta lite allvarligt och så farligt är det inte.
Jag satt på bussen på väg hem igår och skrev på FB: "Undrar om man får nån mat när man kommer hem då" eller nåt liknande.

Kliver av bussen, kliver in i hallen och känner doften av... ÄPPELPAJ! Inte nog med att karln har städat, lagat middag och nattat hälften av barnen, han har BAKAT! Jag har känt Johan i.... 9 år(?) och har kommit fram till att detta var första gången. Sen att det händer enda gången jag skriver nåt hånfullt (eller hur, enda gången, haha) på FB är lite ironiskt.

Kontentan av detta: Man är en väldigt vuxen och mogen man när man öppnar kylskåpet, ser 3 äpplen och tänker "jag kanske borde använda de där till nåt innan de blir dåliga".
Och man får en väldigt glad fru när man sedan bestämmer sig för att använda äpplena till en äppelpaj.
När frun sedan frågar om man har feber och behöver uppsöka akuten, och man svarar "men herregud det är 2010 varför ska inte män kunna baka?" så får man minst 5 vuxenpoäng till.