> Anki -

Anki

Liten blir större..

Kommentarer (0)

2010-04-29 @ 23:55:05

Känns som man inte riktigt hänger med ibland, eller jämt egentligen. Tova har förvandlas från en hjälplös liten nyföding till en liten flicka som både kan sitta själv, försöka stå, bråka med brorsan och ljuda "mamma" Det sistnämnda är nog dock bara ljud men det låter förbannat gulligt!

9 kg och drygt 75 cm lång har hon blivit med. Nu vill jag att tiden stannar en stund så jag hinner ikapp.

Och till råga på allt är det nu första natten hon sover själv i sitt nya rum. Har införskaffat en babyvakt som Johan redan hunnit svura åt 4 ggr eftersom den låter varje gång ungen vänder på sig typ. Men han får vänja sig för jag hör inte när hon vaknar annars. Dröjer ju lite innan hon kan knalla hit själv. Hoppas jag ;-)

Rumsflytten betyder att datorn nu finns i vårt sovrum vilket i sin tur betyder att jag aldrig mer kommer sova! Tur att mobila bredbandet inte gillar att ladda ner filmer i allafall.

Appropå sova så kommer här en bild på två nyvakna småfisar. Mysigt värre!





Vi Föräldrar omslagstävling!

Kommentarer (1)

2010-04-28 @ 22:38:58

Rösta rösta rösta!!! =) Första länken är på Alvins bild och den andra på Tovas, men lika bra att rösta på båda tycker jag ;-)

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=30546&_ad_is_verified=y

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=30556&_ad_is_verified=y

Traderaidioter

Kommentarer (4)

2010-04-28 @ 00:02:30

Utåt sett är jag oftast en ganska glad och trevlig person som kanske pratar lite för mycket. Men godhjärtad och så. Men ibland, ibland då brinner det till i skallen på mig och jag börjar tänka som en instabil psykopat!
Detta har hänt idag.

Jag la för över en månad sen ut en väska på Tradera. En människa vinner auktionen. Jag skickar vinnarmail med kontouppgifter. Packar väskan. Inget händer. Skickar 2 påminnelsemail och 2 sms under flera veckor. Inget händer. Idag ledsnade jag och lämnade ett negativt omdöme till människan och DÅ först DÅ svarar människan med ett negativt omdöme till mig där dåren var allt annat än trevlig! Påstår sig inte ha hört nånting från mig och undrar om jag är nöjd nu??? Jaaaa supernöjd över att inte ha fått betalt är jag! Så jävla nöjd över att detta tillfälle är första gången man får kontakt med köparen!
Sen kommer ett mail från Tradera om att personen vill kvitta/ta bort bägges negativa omdömen. JAVISST OM DU BETALAR DIN IDIOT!
Är mitt i mailandet fram-och tillbaka nu, för nu kommer visst alla mailen fram helt plötsligt?! "Men hur kan jag lita på att du tar bort omdömet om jag betalar?" Men HUR kan jag JAG lita på att du BETALAR om jag tar bort omdömet? undrar jag då. Och jag skiter i vilket. Jag kan leva med ETT negativt omdöme, tänker inte ge mig förstår du det ditt lilla jon!!!

Sådär nu har jag nog fått ur mig allt, och nu ansträngde jag mig för att inte låta som en psykopat. Detta låter en aning värre i mitt huvud men jag vill ju inte skrämma slag på folk ;-)

Men då så, nu kan jag återgå till att vara snäll och trevlig igen!

Färdigrensat!!!

Kommentarer (1)

2010-04-27 @ 20:41:27

Tjohooo äntligen är alla löv, grenar, rötter, skräp, hundbajs mm mm bortrensat från tomten! Bara 1300 kvm har jag krattat och plockat upp *pust* Men så fint det börjar bli! Äntligen! Faktiskt första året sen vi flyttat hit som man börjar känna sig nöjd med tomten. Dock tillkommer det nya bajshögar, löv och pinnar hela tiden men lite grann jag jag leva med, bara man ser marken under ;-)

Nu börjar det roliga: plantera blommor, bär och småpilla i rabatter.... och SLAPPA!

Nice!


Livets små moments

Kommentarer (2)

2010-04-23 @ 00:12:46

En dag som denna när gräsmattan lyser vit igen och man blev uttvingad av Alvin för "det snööööööaj ju mamma, ja vill leeeeka i sööööön!" så får man glädjas åt livets positiva små ting för att inte bryta ihop (igen).


Som te.x att:

Den gigantiska byrån som stått ivägen, som en irriterande sten i skon, i över en månad numera är magiskt förflyttad ner till källaren.

Båda barnen somnade utan skrik innan kl 20.00 och har bara vaknat sammanlagt 7 ggr hittills.

3 ormar byttes till en liten, liiiiten orm. (Tror jag enligt vad ryktena i huset säger iallafall).

Imorgon är det fredag. Vilket i sig inte gör nån skillnad för mig mer än att Johan brukar vara på ett strålande humör och väldigt lättövertalad när det kommer till olika projekt jag har på gång.

Jag har lyckats starta min första Facebookgrupp, men är dock hittills den enda medlemmen :/

Jag har sett mina nyckelben och känt mina höftben för första gången sen typ studenten för 9 år sedan.

Jag insett att det BARA gått 9 år sedan studenten och inte 10!

Alvins största problem i livet är att han inte har en spindelmannentransformersturtlesdvd som han kan se på dygnet runt. Och att hans nalle var blöt när han skulle sova.

Tovas största bekymmer är den andra tanden som är på väg, och att nappen aldrig är kvar i munnen när man vaknar 211 grr varje kväll.

Mitt största bekymmer idag (förutom våra 2,50 som är kvar att leva på då förstås) är att klockan som vanligt är efter 12 och jag är inte ens i närheten av kudden.


God natt och njut av de små sakerna. Det är de som gör livet till vad det är!








För den 25:e smäller det!

Kommentarer (0)

2010-04-22 @ 21:33:25

Då blir man kung kung kung i baren.. eller rättare sagt den 24:e så ska vi (jag och Johan) ut. Fast blir nåt billigt käk och nåt glas vin sen är man pank igen! Men det viktigaste är att man har rätt sällskap och det kommer vi garanterat ha i form av Bella och Fredde. Sen är en sovmorgon inte helt fel dagen efter heller eftersom barnen ska sova hos sin mormor.

Är ganska så deprimerande nuförtiden att betala räkningar. Eller det är det ju såklart jämt, men ännu värre när man försöker spara på föräldradagar och sen inser att det blev 2,50 kr över efter allt är betalt. Typ.
Men men det är bara en tidsperiod nu det är så.. bara ett par månader kvar, eller rättare sagt 7-9 månader kvar. Tjoho. Tur man får lite tillbaka på skatten för en gångs skull!

Men en glad nyhet är att moi alias "flodhästen från förra sommaren" slipper nog bada i vassen i år. -12 kg sen nyår och nu tror jag det börjat gå neråt igen! Känns som det börja minska lite efter att ha stått still i över en månad. Motivationen är på väg tillbaka!

En annan sak som jag först trodde var en glad nyhet är att Johan nu i skrivande stund håller på att göra sig av med några ormar! Trodde dock först att göra sig av med betydde "sälja" men fick nyss veta innan han åkte att det betydde "byta". Lär snart få se vad för nya husdjur som flyttar in i källaren ikväll. *Ryyyyser* Fast jag vet att Bella ryser ännu mer. Välkommen för en rundtur i källaren Isabelle, if you dare!

No more köpa klänning

Kommentarer (1)

2010-04-19 @ 21:38:46

Nu har Alvin bestämt sig igen. Han ska vara riddare på karnevalen. Sen kan man tycka vad man vill om hur riddare passar in på temat "Victoria och Daniels bröllop" Eller med lite bättre ord för barn: "Prinsar och prinsessor" Men som jag själv antog från början så hade fler antagit att det var ett sagotema och då finns det ju riddare. Så fröknarna godkände detta åt några stycken, dock utan svärd.

Kände att jag ville berätta för Alvin vad som fanns att välja på nu och då valde han riddare istället. Och han kommer bli en sån söt liten riddare!

Sen får jag sätta mitt lilla ego åt sidan. För jag hade gärna sett honom som prinsessa för tyckte det var modigt av honom att trotsa alla inskränkta tankar om vad som passar och inte passar flickor och pojkar.

Men det viktiga är att han väljer själv vad han vill vara.


Och han är lika fin i vad som helst mitt lilla hjärta!!!
Tycker ni inte??


Semesterplaner

Kommentarer (4)

2010-04-19 @ 18:12:31

Kom bara att tänka på detta med semestern. Man hör folk hit och dit ringa och boka stugor i skärgården, resor utomlands, ja tom helgövernattningar vid djurparker. Och vad ska vi göra? INGENTING! :-D
Eller jo fixa med huset, vilket vi gjort de 3 senaste somrarna. Men vet ni, det känns helt ok att bara vara hemma!! Så länge det finns nån med barn att hänga lite med om dagarna så är jag mer än gärna hemma och slappar och grejar. Visst kommer vi nog ta nån dag hit och dit på Furuvik, Grönan och andra närliggande ställen, men mest kommer vi nog bara vara lediga och ta dan som den kommer.

Har jag riktigt tur så kommer även min pappa och bror hit i sommar och det vore inget annat än underbart!

Ja jag vet inte vad jag ville framföra med detta, kände mig kanske lite utanför allt planerande eller nåt ;-)



Ganska bra

Kommentarer (0)

2010-04-18 @ 22:34:21

Så känns livet just nu. Eller nej faktiskt inte, det känns så jäkla bra! Jag vet inte varför men jag antar att våren kan ha nåt att göra med saken. Känner mig nästan löjligt lycklig faktiskt.

Och en sak som gör mig mer lycklig är saker att se fram emot. Som i helgen t.ex då vi ska ut och äta med våra snälla vänner Bella och Fredde uTAN BARN! Jag älskar mina barn, och njuetr av varje stund med dem, men det är bara så underbart att få lite egentid ibland. Och min snälla mamma ska göra ett försök att ha båda barnen hos sig över natten för första gången. WOHOOOO! Sovmorgon!

Lillhjärtat

Kommentarer (3)

2010-04-17 @ 21:40:11

Tar nästan aldrig kort nuförtiden och får lite ångest över det. När Alvin var bebis så knäppte jag nog 20 bilder om dan på lillskrutten. Stackars tvåan som det brukar vara ;-)
Men i fredags när Alvin var på lokalen hade jag och Tova en liten lekstund på golvet med Wilma och då mindes jag minsann kameran. Nu är det bara att filma kvar. Tror hon fått äran att vara med på hela ETT litet videoklipp. Skärpning nu morsan!

Dagens låt

Kommentarer (0)

2010-04-14 @ 23:38:54

"Man ska ha.... TÅLAMOD! Oj oj oj" nynnades från sandlådan idag.

Så träffande.

Gillar starkt vår dagmamma som är den pedagogiska människa som lärt Alvin låten, tror hon ska få lära mig den också ;-)

Nickis, middag, träning och tv-kväll

Kommentarer (0)

2010-04-13 @ 23:42:11

Ja det sammanfattar min dag så då behöver jag inte skriva mer om det ;-) Förutom att Alvin skött sig exemplariskt ända tills vi skulle åka hem och att det var underbara Karin och Tristan som bjöd på middag! Så nice att äta borta och ännu mer trevligt med så fint sällskap :-)

Efter vi kom hem, vilket var ca 20 minuter innan jag skulle gå på aerobics, så sitter Alvin på golvet och ska byta om till pyjamas. Han pratar ju otroligt mycket min son. Hela tiden! Nästan så man får sår i öronen på riktigt. Hm, undrar vem han brås på?
Men hursomhelst till saken. Han börjar nynna (eller egentligen inte nynna för han är totalt tondöv) på låten "Du kan lita på mig" Ni vet den med vem är det Tomas Ledin? "Jajajaja du kan lita på mig"
Visserligen sa han bara "Du kan lita på mig" Men det räckte att höra för jag var tvungen att gå undan för att inte visa mitt asgarv.
Det är otroligt sött men samtidigt liiiite ironiskt att höra från en som knappt en timme tidigare rusat tvärs över vägen, fram och tillbaka framför en stackars cyklist som gjorde sitt yttersta för att inte köra över en blond liten 3-årig pojke. Och detta trots att två galna föräldrar skriker "STANNA, men för i h-lvete STANNA, Stå still! Alvin Åke Hagman STAAAANNAAA!" Ja nåt sånt där, ca 472 ggr..
Men klart jag försöker hela tiden att ge min tillit till Alvin och det funkar faktiskt bättre och bättre.. så det finns hopp om att låten kommer stämma en vacker dag ;-)

Sen till nåt helt annat. Snart är det karneval för dagbarnen m.fl i byn och Alvin ska vara prinsessa. Så nu behöver jag tips på lite billiga rosa prinsessklänningar. Den måste tydligen vara rosa. Har sett en fiiiin på H&M men den kommer väl halva byn skutta runt i. Så kanske nån mer ovanlig? Bara för att sticka ut lite från mängden ;-)
Och det var dagens i-landsproblem.

En strålande dag

Kommentarer (5)

2010-04-11 @ 19:32:16

Lite bilder från vår mysiga söndag!

Pappa Johan eldade grenar


Geléhallonet Tova gungade för första gången


Alvin busade med grannflickan

Wilma solade med sin sunkiga boll


Kira rymde några gånger och fick sedan vakta huset


Och jag fortsatte evighetskrattandet och hundbajsplockandet och agerade lite fotograf.
En riktig mysdag!

Just have a little patience..

Kommentarer (0)

2010-04-07 @ 12:46:47

Den som kom på det uttrycket har nog aldrig haft, eller glömt hur det är med småbarn.
Men det stämmer ju så väl. Man bör ju ha lite tålamod för att vara en bra förälder.
Men jag kan bara inte hitta mitt! Nån som sett det irra runt i byn nånstans eller?

Tror inte det är meningen att jag ska vara föräldraledig för länge. Inte så kul för barnen med psykomom direkt ;-)

Men det blir nog bättre så fort vi beger oss till affären och lekparken!

I love tisdagar

Kommentarer (0)

2010-04-07 @ 00:16:20

Aerobics, hemmafruarna, Cougar Town och Christine, behöver jag säga mer?

Och så en dag med sol innan det. Perfekt!

En dag i rabatten

Kommentarer (2)

2010-04-04 @ 17:48:29

Har varit ute hela eftermiddan! Alvin hade Ronya över och de har lekt i över 6 timmar! Var ute med mig på tomten en timme innan de ledsnade och ville in. Men jag stannade kvar och rensade rabatter.. eller rättare sagt rensade hundbajs. Uttrycket "Det som göms i snö kommer upp i tö" har fått en helt ny och ganska vidrig innebörd ;-)

Men skönt att få lite gjort iaf trots att det är väldigt mycket kvar. Kan ju säga som så att ingen ens brydde sig om att kratta bort löven i höstas, och Johan hade precis fällt lite granar innan snökaoset, som skulle komma att vara i 4 månader, dök upp. Men det betyder ju bara att det kommer bli många fler härliga rensardagar ute i solen!



Sockerstinna barn..

Kommentarer (1)

2010-04-04 @ 00:03:37

..finns det gott om på påsken! Helt sjukt egentligen vad det äts godis. Igår åt Alvin ett helt påskägg, imorse lite ur 2kgspåsen, på eftermiddan ett till påskägg av farfar och farmor, imorn blir det väl resten av det och på måndag blir det godis på 5-årskalas och sen hem till mormor för lite fler påskägg. LYCKLIGA UNGE!
Och stackars oss när det är läggdags ;-)

Själv har jag tappat stinget totalt! Försökte mig på godiset igen nu till körslaget men hade bra lust att gå och spy nästan (mmm najs). Så nu lägger jag ner och det kan jag ju tacka mig själv för till sommaren sen när vågen visar -10 kg till ;-)
Nämen gott var det iaf och helt klart värt dietavbrottet. Kändes lite löjligt bara när man först låter bli potatisen och janssons på påskbordet för att sedan fullkomligt trycka i sig sega råttor och gelehallon ;-)

Men herregud nog tjatat om min godispåse nu!

Det är nog som Facebooktestet sa, att folk föröker komma på anledningar att slippa träffa mig igen, bara en kvart in på första mötet då jag redan berättat halva min livshistoria :-D Hahahhahaha!

Nej nu ska jag högljutt ta mitt stora huvud och konstiga tår och gå och skrämma slag på karln i vardagsrummet ;-)

Glad Påsk och för er som funderar så är jag spiknykter.




Besviken ;-)

Kommentarer (1)

2010-04-03 @ 12:16:38

Vad har hänt? Måste ha tappat stinget för jag orkade bara drygt 2 nävar med godis igår. Attans! Det betyder att jag måste äta upp resten ikväll :-D

Fick sovmorgon imorse och ska strax iväg och inta påskbord hos Johans familj. Underbara dag!

Har bestämt mig

Kommentarer (2)

2010-04-02 @ 19:54:25

Orkar inte fundera längre. Har grubblat, legat sömnlös, varit så tankspridd över detta. Ska jag eller ska jag inte?
Men nä nu har jag bestämt mig ;-)

Det blir GODIS ikväll!

Inte trodde nån det var nåt allvarligt eller?

Men allvarligt talat så blir det inte lite, bara 2 kg har vi köpt!

MUUUUMS och GLAD PÅSK!

Bara en bråkdel av kvällens nöje, men vill ju inte känna sig grotesk heller ;-)