> Anki -

Anki

Dela ansvar

Kommentarer (1)

2011-04-27 @ 09:18:20

Eftersom vi är två vuxna här hemma så försöker vi dela upp alla sysslor så gott det går.
Det gäller såklart även att skriva en inlöpslista. Jag skriver hälften och sen fyller Johan i det viktigaste när jag inte ser.



Nu ska vi gå och handla!

Lååååångfredagen

Kommentarer (0)

2011-04-22 @ 23:33:27

Den längsta dagen på hela påsken. Slår aldrig fel. Känns som man klev upp för 3 dygn sen ungefär ;-) Men oj så roligt vi haft!
Var hem till Johans systerdotter som fyllde hela 20 år! Nu kan man på allvar börja kalla svägerskan för tant ;-) Där träffade vi en överlycklig Kira som definitivt kände igen oss. Hon hade blivit lite slankare vilket nog betyder att vi kanske övergödde henne en aning (läs BARNEN gav henne sin middag under bordet varje dag). Hon mådde hur bra som helst iaf vilket värmde i hjärtat.

Hem och vända för att sedan knalla till bästa Bella och Fredde för lite påskknyt. God mat, godis, läsk, lite vin, godis, spel, godis och en massa kul! Spenderade dock ca 2 timmar med att söva Tova i vagnen. Till slut lyckades Lena efter en låååångpromenad. Lillskruttan. Men hon var glad hela tiden iaf och sa "hej" varje gång man lyfte undan filten för att kolla om hon sov =)

Nu är vi hemma igen och imorn ska alla utom jag åka till Fyrishov för lite skoj, och sedan på påskmiddag hos svärfar o co. Jag ska jobba. Tjoho liksom.

Men på söndag blir det mera påskmat, godis, läsk, godis, lek, godis och besök av barnens mormor och gammelfarmor. Och så lite äggletande igen och godis. Undrar om Alvin snart kommer reagera på hur hårt påskharen arbetar?

Påskärringarna

Kommentarer (4)

2011-04-21 @ 22:54:54

Förra året, eller året innan, eller båda åren (skit samma) så dök det inte upp en enda påskkärring på skärtorsdagen. Konstigt tänkte jag. När jag var liten gick vi till varenda hus i hela norra Årsta och tiggde godis. Senare fick jag veta av bekanta att de visst hade varit påskkärringar hos oss, men de hade inte fått upp låset på grinden. Och de få som fick upp det hade blivit rädda den farliga vakthunden skällde och stirrade på dem genom fönstret. Johan hade inte tagit någon större notis om det där utan helt enkelt ätit upp allt godis själv eftersom de inte kom några små tanter. Så iår nu då, när vi bara har en vakthund av typen pytteliten och en grind som står öppen för jämnan så kommer inte en enda kärring hit. Jag tror vi har blivit ökända. Ryktet har spridit sig bland skolbarnen att det inte är någon idé alls att knalla till det där fula gula tegelhuset för de måste nog hata påskkärringar. Hade varit bra om jag kommit på detta innan vi köpte 40 klubbor på Hemköp igår. Vi köpte även ett kilo godis men det försvann spårlöst redan igår kväll. Jaja värre saker har man ju varit med om. Men vill ändå fråga er andra i byn - kom de små söta kärringar och plingade på hos er idag?

Dagarna innan påsk

Kommentarer (1)

2011-04-20 @ 00:04:03

Ja nu är påsken nästan här och med den SOLEN och en hel del att tänka på. Nu pratar jag inte handling av påskmat, påskpyntning och sånt pysselutan snarare huvubry som att boka tatueringstid, handla presenter till folk som prompt ska fylla år mitt bland helgdagarna, bygga ihop ett växthus, måla utemöbler, sy clowndräkter och försöka lära mig gå normalt i mina nya glasögon. Såna viktiga grejer. Om det tar ca 6 veckor för en person som ska ha glasögon i för jämnan att vänja sig, undrar hur lång tid det tar för en person (som jag) som ska ha dem på sig max ett par timmar om dagen? Kunderna måste trott jag var en sån där glasögonwannabe eftersom jag hade dem i håret hela dagen. Minnet är nog sämre än synen kan man säga. Som sagt lite mycket att tänka på, speciellt för en som lider av grav minnesförlust. Tur att min mobil har en app där man kan skriva små post-it lappar! Angående tatueringsbekymret så är det nu löst. Innan sommaren är här kommer jag ha en mycket vacker överarm. Lycka! Nu ska jag ägna mig åt något jag hört är bra att ha - sömn.

help

Kommentarer (2)

2011-04-14 @ 23:45:03

Nån smart person som vet hur man får upp bilder på bloggen från mobilen? Alltså inte via en vanlig dator utan när man skriver direkt från telefon. När jag äntligen lärt mig få med text kunde en bild eller två vara trevligt också. Men jag är ett pucko ibland so please help. Kunskaper om radbrytning är välkommet med ;-)

Stockholm

Kommentarer (0)

2011-04-13 @ 12:45:06

Igår var jag på utbildning i huvudstaden, eller Solna närmare bestämt. Dagen började bra med en försovning till kl 7. Min buss skulle gå 7.45. Efter lite panik med att lämna barnen satte jag mig på bussen som en gammal trasa. Hann dock med både buss, tåg och pendel. Dock är jag inget större fan av Centralstationen. Jag stod ett tag på en perrong i tron om att ta ett pendeltåg. Dock visade det sig att resten som stod där skulle till Malmö. En snäll man sa att man åker tunnelbana nr 11 till solna, inte stå vid spår 11 som jag gjorde. Jag är en idiot ibland. Resten av dagen flöt på bra och hemresan var en piece of cake. Så det var min dag. Nu ska jag utnyttja mina nya kunskaper på jobbet. Och som ni märker fungerar inte radbrytning på mobilen.

Man vet att våren är här när:

Kommentarer (1)

2011-04-11 @ 18:24:30

*Lökarna i rabatten kikar fram genom lövtäcket *Man svär över att man struntade i lövkrattningen i höstas *Barnen tror att morgonen börjar innan kl 6 för mamma glömde dra ner rullgardinen *Man har 156 olästa inlägg på bloglovin och 74 olästa mail *Man prioriterar rensning i diverse skåp och utrymmen framför sömn Skinnjackan är på, mössan är av och jag bara njuter av livet! Vad sysslar ni med?

And the winner is..

Kommentarer (1)

2011-04-10 @ 00:40:01

Nummer 3! Har just beställt färdigt. Kändes som det var på tiden när jag träffade fingret på skärbrädan istället för potatisen. Ska snart ta av bandagebollen och se om det forsar fortfarande, men det är en helt annan historia. Det roliga är att jag beställde precis innan sista kommentaren från pappa "Definitivt nummer 2". Och jag ignorerade totalt även Karins kommentar fast jag nästan gav henne veto. Sorry gumman du får 3 extra röster nästa gång jag behöver nån som fattar ett beslut åt mig ;-) Man kan ju inte jiddra hur länge som helst över ett par glasögon liksom, så nu fick det vara nog. Blir nog bra det där.

Tack för åsikterna

Kommentarer (0)

2011-04-08 @ 17:53:59

Jag har nästan fattat ett beslut. Har kommit fram till att det inte blir nummer 1. Jag skulle skickat tillbaka bågarna igår så nu har jag lite smått panik. Men tack alla som röstat. Jag återkommer om vinnarglasögonen när jag fått tillbaka förnuftet ;-) Annars är jag lycklig. Fick gå från jobbet 1 timme tidigare och har lärt mig blogga från mobilen. Jag sitter alltså på bussen för tillfället. Härliga fredag!

OMRÖSTNING!

Kommentarer (11)

2011-04-05 @ 22:57:52

Nu gäller det, beslutet ska fattas, dagens i-landsproblem: Vilka glasögon ser jag bäst (ut) i? ;-)
1


2


3


Och så här ser bågarna ut från sidan. Ordning uppifrån och ner.
Så bra att vi har en svart bänkskiva där bakom.



Slänger in ett extra bild så Johan får se hur även hans framtid ser ut.
Sen kan vi starta en alldeles egen omröstning om varför man ska raka
sig och om varför vissa t-shirts aldrig borde tillverkats ;-)



Så där. Hjälp till lite nu är ni söta?

Jo..

Kommentarer (0)

2011-04-03 @ 23:11:59

.. det kommer glasögonbilder också. Ska göra den tredje och sista beställningen av provbågsfinalisterna imorgon, vänta på att de dyker upp, göra mig fin, ta på mig dem, knäppa kort och sedan lägga ut här för en omröstning. Nu kommer jag välja DE JAG SJÄLV VILL HA (som Johan säger när jag frågar vilka han tycker är snyggast) men jag vill ändå ha lite objektiv input i frågan. Och självklart kommer Karins röst att räknas som två!

Men nu lite sova.