> Anki -

Anki

Brunis

Kommentarer (0)

2009-09-30 @ 20:33:42

Natten gick ok ändå. Lite skrik o lite gråt och men sen accepterade Alvin att Nallis fortfarande var försvunnen och somnade om med sin bruna lilla nalle istället. Ikväll frågade han efter Nallis igen och då sa vi att han fortfarande var borta och att han kanske rest iväg nånstans?!
"Han kanske åkt på semester" sa gullungen då :-D
I allafall så duger hans bruna nalle för tillfället och han döpte honom till Brunis nu ikväll.
Och Brunis luktar fortafarnde hyfsat gott också ;-) 


                                                             BRUNIS

Var är Nallis?

Kommentarer (0)

2009-09-29 @ 21:34:52

Hur kan nåt bara försvinna??
 
Strax före läggdags sprang Alvin runt med sin lilla älsklingsnalle. Sen helt plötsligt så är den puts väck borta! Detta är såklart inte första gången, det händer ungefär 5 ggr om dan, men detta är första gången som vi verkligen inte hittar Nallis! Nu slocknade Alvin som tur är i tron om att jag höll på att leta efter honom, vilket jag också gjorde men utan resultat.
Värre blir det i natt runt en sisådär ett, när han alltid brukar vakna upp och komma över till vår säng, och nallen fortfarande är borta. Det kommer bli ett ramaskri här då med en halvt sovande och grinande pojke som bara måste ha sin kära snuttenalle!

Så snälla söta rara om nån sett Nallis så hör av er! Han är väldigt liten, gulfärgad och luktar ganska unket.



                                   
                                                       WANTED
                                                    Dead or Alive
                     Belöning: 100 pussar o kramar från en snorig 3-åring
























                                      

Tävling, vinn en molnmössa

Kommentarer (0)

2009-09-29 @ 20:15:07


Bild är lånad från http://alskadehjartegryn.blogspot.com/2009/09/tavling-80000-besokare.html där man kan tävla om en superfin molnmössa till sig själv eller sitt barn!

Så himla fina!

"Jag törs inte lova, vi får se"

Kommentarer (2)

2009-09-28 @ 11:04:23

Ja du Isabelle, Försvårningskassan är verkligen rätt ord!!

"Vi har skickat ut en löneförfrågan till dig står det här" sa damen i luren.
Då jag säger att de redan gjort det en gång förut med och att jag då ringt och sagt att de redan har mina uppgifter, och därpå blivit ombedd att kasta den förra förfrågan så säger hon "Jasså det var underligt".
Pratar folk med varandra på det där stället eller? Skriver de inte in i sina små datorer sån här saker? Jag blir GALEN!!
Det roligaste av allt är att även om jag nu skulle behövt skicka in mina uppgifter igen så har jag ändå inte FÅTT den där jäkla förfrågan!
Nu skulle hon knappa in den nya informationen som jag delgav henne  så att "nån" borde se det inom 2 arbetsdagar.
Då jag frågade om jag får pengarna den här veckan sa hon bara som rubriken lyder..
.. "Tack hej" sa jag med lagom väsig röst ;-)

Ett litet plus är att jag slapp telefonkön. De ringde upp när det var min tur. BRA JOBBAT FK!!


Hääärliga måndag...

Kommentarer (1)

2009-09-28 @ 10:30:24

.. igen och dags för såna där roliga samtal att ringa. Mödravårdcentralen gick ovanligt snabbt att få tag på och tid är nu bokad för en efterkontroll. Så nu har jag sparat det allra roligaste samtalet till sist: FÖRSÄKRINGSKASSAN!!
Vaaaarför ska det vara så svårt att få sina pengar i tid? De har ALLA mina uppgifter redan eftersom jag haft föräldrapenning för Alvin så då fattar jag inte varför det ska ta tid igen? När man loggar in står det "pågående ärende". Vad betyder det då? Det finns ju inget ärende att arbeta med eftersom det på samma sida klart och tydligt står hur mycket pengar jag har i FP per dag. De behöver bara trycka på en knapp och betala ut men det kanske är överkurs för dem??
Nä nu ska jag sluta gnälla och ringa istället och skälla på den stackare som svarar...

... återkommer väl om en timme eller så när man tagit sig igenom telefonkön.

Härlig Fredag!

Kommentarer (1)

2009-09-26 @ 15:21:53

Blev en rejäl långpromenad igår hem till Fia! Tova i vagnen och Alvin på ståbräda, men det gick ju super! 5 km tror jag det är dit? Roligast var när Johan ringde på vägen för att hämta upp oss på eftermiddan, och var tvungen att fråga mig 3 ggr om jag verklingen GÅTT dit?! Vaddå tycker han att jag är lat och pluffsig efter graviditeten eller?? :-D

Hade alltså en helmysig eftermiddag med mammakompisarna och sen en supertrevlig kväll hos Bella och Fredde! Ungarna härjade som galningar och Alvin skrek hela vägen hem strax efter 22 för han ville sova kvar hos "Liiivan" (=Liam) Han skrek här hemma också och var så övertrött stackarn. Tvärslocknade sen i Johans famn runt 22.30.. vaknade 8 imorse. Hade ju hoppats på att han skulle ta 12-timmars nattsömn men icke ;-) 8 är helt ok.

Jo så tog jag mitt första glas vin på bra länge igår. Mums!! Blev dock röksugen men det är ju en vanesak. Får väl testa att dricka lite snart igen så man vänjer sig av med det då ;-)

Gymnastik

Kommentarer (0)

2009-09-23 @ 19:18:16

Alvin går på gymnastik på onsdagar. Uppsalaflickorna närmare bestämt.
Man har ju som förälder ganska trist där i väntrummet men Alvin tycker gympan är så kul så det är det som räknas! Sen finns det ju visserligen andra trevliga mammor att sitta och snicksnacka med så det är rätt trevligt ändå :-)
Idag kom Alvin ut efter lektionen och sa: Jag var JÄTTEduktig mamma!
Antar att det gick bra då ;-) och självförtroendet är det inget fel på heller!

Nu ska jag göra matpajer för imorgon kväll kommer alla mina arbetskompisar på besök. Och så är man själv med båda barnen hela långa dagen så har nog ingen ro att göra sånt då. Johan ska fortsätta på sin tatuering direkt efter jobbet och kommer hem lagom efter Alvins läggdags. Lagom tills gästerna kommer också kom jag på nu. Jaja han får väl sitta vid datorn o häcka eller nåt då!


Roliga barn

Kommentarer (4)

2009-09-23 @ 09:34:47

Måste berätta om en rolig konversation som utspelade sig här igår när grannflickan var här och lekte med Alvin i hans rum:

Flickan: Avvin kom!!
Alvin: Nej ja kan inte.
Flickan: Kom hit Avvin!
Alvin: Nej ja måste bajsa i böllan!
Flickan: Men du kan titta nä ja lagar mat OCH bajsa i blöjan samtidigt, DET blir bra!!
Alvin: JA! Ja kan bajsa i böllan OCH titta nä du lagar mat SAMTIDIGT, de bli jättebra!!


Hur ofta i livet har man en sån konversation liksom?? :-D


Ska försöka göra nån nytta av den här dan nu innan man ska hämta hem lilla skitungen ;-)

Barnkalas

Kommentarer (4)

2009-09-20 @ 20:16:42

Har haft 2 kalas i helgen och känner mig nu som en halv människa..
Ett kalas igår för lite släkt o vänner och så det riktiga barnkalaset idag för några av Alvins små kompisar. Har sammanlagt bakat 4 tårtor och städat otaliga gånger. Idag dammsög jag INNAN kalaset, why liksom?? :-D Det är nog nån konstig grej man har för sig där att det ska se fint ut när alla gäster kommer. Sen att ingen ens hinner se det smulfria golvet innan ungarna invaderat huset och plockat fram varenda leksak, tänker man inte riktigt på.
Men allt är värt det! Gud så roligt Alvin har haft! Nästan för roligt tror jag för han har förvandlats till en ganska bortskämd och dryg liten 3åring under helgen. Van att få för mycket tårta och presenter tror jag minsann.
Tusen tack iaf för alla jättebra presenter! Det blev verkligen bara bra saker: bilar, filmer, spel, pussel, böcker, kläder och mycket mer. Och kanske det bästa av allt enligt Alvin: en egen motorcykel av mormor! Fast den fick han redan förra helgen och har kört hela veckan.

Har nu lyckats bada båda barnen och nästan få dem i säng. Johan fick ta över nattningen av Alvin och Tova har ju sovit hela eftermiddagen så hon lär väl vara piggelin ett tag nu.

Imorn är det dags för vardag igen och det känns rätt skönt. Alvin ska till dagmamman och jag o Tova ska städa, tvätta och gå till affären tror jag. Eller kanske bara slappa.



Så här fina var mina små älsklingar idag.




Små kompisar

Kommentarer (2)

2009-09-19 @ 00:04:03

Medans jag kommer ihåg det kommer här lite bilder från häromdagen som jag tänkt ladda upp.



Min Tova och Bellas dotter Tilde



Bellas son Liam och min Alvin

Kalashelg väntar!

Kommentarer (2)

2009-09-18 @ 23:40:12

Fredag och alla barnen sover. Tova har dock sovit sen halv åtta så sista timmen har jag mer eller mindre bara väntat på att hon ska vakna och äta så jag också kan lägga mig. Typiskt att hon ska sova världens långpass då! Sen blir det väl vakna varannan/var tredje timme resten av natten som vanligt.

Johan har varit hos tatueraren och påbörjat sin stora tatuering på underarmen, blir nog riktigt bra det där! Trots att den innefattar en massa drinkar, spelkort, roulettespel.. och 2 brudar!! Men den är smakfull. Sen ska det gå nån vimpel genom allt med ett ord för "självbedrägelse" eller nåt liknande fast på engelska.. 
Nu vill jag också tatuera mig! Har tänkt få in barnens namn på överarmen på nåt vis. Vet bara inte om jag ska fortsätta på den jag har på underarmen eller göra en helt ny och annorlunda? Tror nästan jag ska be tatueraren få lite fria händer och måla upp någonting. Men så ska man väl ha råd först också! Är mycket man ska spara pengar till nu känns det som.. renoveringar, resa, tatuering mm. Inte bra när man har ett litet shoppingberoende ;-)

Och nu så väntar årets kalashelg känns det som. Ett kalas imorgon för släkt och lite vänner och så ett barnkalas på söndag för några av Alvins små kompisar. Kommer sammanlagt att göra 4 tårtor tror jag! Och jag som är så bra på att baka ;-)
Gissa om ungen kommer vara lycklig och trött på söndag kväll?
Ska bli extra kul imorgon för då kommer min bästa vän Lotta ut med hennes lilla bebis som jag inte hunnit träffa än pga av alla sjukdomar här hemma. Lilla Jonathan som föddes bara 2 veckor efter Tova. Vi har redan börjat planera för deras bröllop i framtiden haha.. stackars barn! Annars går det bra om Tova eller Alvin vill gifta sig med någon av Bellas eller de andra mammorna i byns barn. Det är viktigt med rätt svärföräldrar ;-)

Nej nu får jag nog gå och peta lite på lillfia så hon kanske upptäcker hur hungrig hon är.

Länkar

Kommentarer (0)

2009-09-18 @ 11:39:18

Hade tänkt få sova lite idag nu när Alvin är hos dagmamman men det ville inte Tova. Så därför har jag varit duktig och lagt upp lite länkar nu till några vänners bloggar.
Om nån mer vill bli länkad så hojta bara till! 

Får väl passa på att duscha nu då istllet medans det är lite husfrid här hemma =)

Hembesök av farbror doktorn

Kommentarer (3)

2009-09-17 @ 20:17:08

Sådär ja nu har doktorn precis varit här. Ringde vårdcentralen tidigare idag eftersom hostan bara blir värre och det börjat göra ont i hela huvudet (bihålorna), men de hade ingen tid så hon tyckte jag skulle ringa hemläkarjouren. Sagt och gjort och nu har man fått diagnosen bihåleinflammation och början på antagligen lunginflammation. Pga av amningen får jag inte knapra vad som helst så det blev dubbel dos av Kåvepenin till att börja med, och sen trollade han fram en hel hög med hosttabletter! Ska bli kul att få visa min lilla knarksamling för Johan när han kommer hem strax =)

Sen kan jag säga att hemläkarjour kanske är den smidigaste och bästa sjukvård jag varit med om. No more sitta i telefonköer och väntrum för att få läkarvård säger jag bara! Dock är det dubbelt så dyrt men med tanke på alla barnbaciller Alvin lär släpa hem i höst så är frikortet inte långt borta!!

Bilder

Kommentarer (8)

2009-09-17 @ 08:22:42

Ska göra ett försök och ladda upp en bild på Alvin och Tova från igår. Lägg märke till de matchande syskonkläderna. Jag är en tönt jag vet, men jag gillar sånt. Och speciellt när det är pojke/flicka.




Wow 3 kommentarer redan =)

Kommentarer (5)

2009-09-16 @ 19:53:43

Tack tjejer för mina första kommentarer!
Försöker komma undefund med hur detta fungerar nu. Hur får ni alla såna fina bakgrunder o sånt? Tror minsann datasnillet Bella ska få ordna det åt mig.

Johan suckade högt nyss då jag berättade om min blogg.. sen suckade han ännu mer då jag jämfört honom med en looser. Hehe. Tur att vi är så ironiska här hemma.

Alvins gympa idag gick nog lika bra som förra gången. jag antar det iaf då vi var tvungna att sitta i väntrummet denna gången, ganska trist faktiskt! Jag förstår själva grejen med att föräldrarna inte ska vara där men vad fasen.. Kanske man kan smita in en snabbis nästa gång? Annars funderar jag på att låta johan åka själv med honom och jag kan få en timmes (nästan) egentid här hemma. Tova är ju här men är man bara en månad gammal så får man det =)

Så idag har Alvin fyllt 3 år, stora killen! Han har nog haft en alldeles utmärkt dag med massa lek och paket. Och roligare blir det nog i helgen då vi ska ha hela 2 kalas! Ett på lördag för släkten och ett på söndag för hans små kompisar. Kommer ha ett lyckligt barn här hemma!

Nej nu har båda barnen somnat så ska passa på att fixa lite grejer!

Här är den!

Kommentarer (5)

2009-09-16 @ 11:34:08

Efter lite grupptryck så har jag äntligen startat en blogg. Fick veta häromdagen att jag nästan var den enda som inte har en blogg (den enda då förutom min man som inte ens är med på facebook.. looser)
Men nu behöver jag inte känna mig utanför längre. Härlig känsla!
Sen behöver jag inte trackassera flera trådar på familjeliv med alltför träliga inlägg, och inte heller missbruka statusuppdateringen på Facebook. Fast det där lär förbli oförändrat. Enda skilnaden blir nog att jag kommer om möjligt spendera ännu mer tid framför datorn till min mans stora förfäran.

Ska göra ett försök att berätta lite om mitt liv sen ikväll när mina älskade illbattingar (åtminsone den som fyller 3 idag) sover.

Tjingeling!