Hur man spenderar en helkväll med tårtbakning

Börja med att ha en dotter som fyller 1 år dagen efter.
Åk till hemköp, helst på dagen medans man kan åka själv på sin cykel.
Inse att du är för lat för att baka sockerkaka så köp två färdiga tårtbottnar. Inse att du inte vet/vill lära dig hur man gör vaniljkräm så köp en förpackning pulver från Ekströms. Handla lite andra grejer som mjölk,bullar och kakor och åk hem. Låt hela dagen gå och sätt igång när det minsta barnet somnat och det större ser på film.
Lägg bottnarna på tallrikar. Bre på ett tjockt lager jordgubbssylt, ju tjockare desto bättre.
Gå in till din son som ropar på dig och ge honom välling.
Lägg på nästa lager tårtbotten. Blanda i mjölk i vaniljpulvret och rör om. Jättelätt! Bre på alltihopa för ju mer desto godare.
Flytta på dig för din man ska moppa köksgolvet. Gör detta med ett brett leende för det är inte så ofta du ser din man med en mopp.
Gå ut en stund tills golvet torkar. Få syn på en krukväxt du kan plantera om och gör det. Se din man tömma moppvatten på gräsmattan och tänk att det är inte så ofta du ser sånt där.
Hör hur din son ropar på dig och känn irritationen växa litegrann. Bädda om honom och gå ut igen.
Få syn på lite skräp på tomten du kan plocka upp. Se ett halvt grustag i källartrappen och sopa den. När du ändå håller på kan du sopa yttertrappan med och rensa upp litegrann på baksidan. Låt klockan gå och fundera på om du glömt bort något. Gå in i köket för att dricka vatten och få syn på din tårtbakning. Inse att du är fruktansvärt dement och börja vispa grädde.
Hör hur din son ropar igen och inse att han kan hålla sig vaken längre än en ravedansare. Gör lite mer välling.
Bre på lite grädde över vaniljkrämen och lägg på sista bottnarna. Bre på lite grädde ovanpå och inse att du nog fortsätter med garneringen imorgon. Hör hur nån skriker efter välling från sovrummet så gå dit med den.
Kom på att du glömt köpa tårtljus och fundera en stund om du ska ta ett kronljus i stället, eller gå till Hemköp igen imorgon.
Sov på saken.

Kommentarer
Postat av: Eli

ASGARVAR

Att du hinner med så makalöst mkt under tiden, impad! Jag röstar på kronljuset jag.. =) ler

2010-08-15 @ 22:55:01
URL: http://carli.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0